Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 584 příspěvků, nejnovější včera

Vytápění
285 958 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 082 příspěvků, nejnovější včera

Voda, kanalizace, koupelny
25 433 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 517 příspěvků, nejnovější před 18 hodinami

Elektrotechnika
10 721 příspěvků, nejnovější před 30 minutami

Ceny a dodavatelé energií
5 386 příspěvků, nejnovější před 42 minutami

Nezařazené
1 143 příspěvků, nejnovější včera

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Nepíšete co máte nastaveno. Nastavení se může lišit. Vždy záleží jaký je rozvod mezi AN a radiátory a jak rychle proudí voda. Také se mi zdá že nastavení 40-50st v tomto období je dost vysoké. Ale třeba si myslíte že ušetříte a netopíte celý den a nebo máte hodně malé radiátory. To čidlo by mělo…

Zvyšující se teplota na termostatech v RD při vaření na indukční varné desce

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Normální to není. Jednou z nevýhod topných folií je, že generují velké EMG pole. Prodejci sice tvrdí opak, ale není to pravda. Nad folie by se měla dávat stínící mřížka, ale ta se dává maximálně do koupelny. Pokud zapnete indukci, tak se do sítě dostává vysoká úroveň impulsního rušení. Ty folie…

ČEZ: Nabídka z retenčního

Poslední příspěvek od Josef Šimůnek: To máte sice částečně pravdu, ale tady jde spíš o to, že si uděláte srovnání napříč dodavateli. Pokud se podívám na nejlevnější "noname" nabídku v NT 2,45 Kč/kWh a podívám se, že E.ON nabízí 2,78 Kč/kWh, tak je jasné, že mě jako zákazníka nebere na hůl. Třeba takový ČEZ v sazbě pro TČ…

Plyn.kotol Attack 25plq rosi sa

Dobrý deň prajem. Vlastním nový plynovy kotol attack 25 PLQ. Po zapnutí mi vytvára v zadu pri odvode spalín rosu. (Pozrite foto) tvorí sa tam ako keby para ktorú vidieť pri svietení lampou. Ta para aj sem tam vychádza do priestoru (spaliny?) viete mi s tým poradiť ? Ďakujem

Doplnění tlaku vody u kotle Junkers

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Jen ted to vypada ze ste pridala 2 ruzny kotle, 1 kde dopousteni je a druhy kde v nem neni

Protherm Panther 25KOO v.19

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Ja nejsem ten co si mysli ze to dela expanzni nadoba.. ja sem ten co rika at vas servisak vezme kotlovy cerpadlo, koupi z prothermu originalni pripojovaci kabel a zkusi ho tam dat a pak uvidite zda to je cerpadlem nebo ne :) Nepripada mi tak drahy nato aby servisak ho nemohl mit v aute :)…

Ventilátor na radiátory - RADIK V-POWER SET

Dobrý den, Výrobce - Korado udává výkon radiátoru o "až" 60% větší, pokud na radiátor namontujete tuto sestavu s ventilátorem. Má to být určeno pro přechod na použití v nízkoteplotních soustavách. https://www.korado.cz/radik-v-power-set Máte s tím někdo zkušenosti? (jako životnost,…

Dakon FB2 automat

Poslední příspěvek od Jan M: Chybu by mohlo napriklad zpusobit to, ze mate spatne nastavene davkovani a pelety hori dole u/na sneku a nahriva se cely kanal. Dalsi moznost je, ze stoji dlouho bez podavani a posledni, ze mate nekde kolem nasypky netesnost. Kazdy horak nebude stejny, ale ja mam napriklad dirky pro vzduch i dole…

Dakon FB2 automat

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Kotel se nesmí dostávat do útlumu potom to žhavé leze do trubky. Druhý problém je že se budou pelety napékat dole pod hořákem a když se to alespoň jednou za sezonu nevyseká (je to tvrdé) tak se začne střihat kolik - bude to blokovat šnek. Peletey nejsou vhodné do retortového hořáku a to z důvodu…

Plynové kondenzační kotle.

Poslední příspěvek od Václav Franta: Je to byt cca 75m² , radiátory A3 lid starší. Jinak díky za odpověď.V.F.

Rozvody topení (radiátory, podlahové topení) od plynového kotle

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To je pravda

Aut. kotel na pelety Mini Matic

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Nedoporučuji nic ale určitě je blbost se zbavovat těch AN i když pán psal že využívá jen dvě. Podle mě to byla ukvapená investice. Jestli si to pamatuji tak to bylo 4x750L to je tak na 25-32 kW kotel na dřevo nebo uhlí. Tam se ty ztráty nechají zkousnout protože to jsou stále asi nejlevnější…

Pojistný ventil se zpětnou klapkou k bojleru 1/2''

Poslední příspěvek od Leo xxx: Ne. Ovak. https://www.ovak.cz/

4-cestný ventil v rozvaděči podlahového topení -hybridní systém

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: Také tento ventil neznám, ale napadlo mě jestli není čtyřcestný ventil zdvihový a pak by na ovládání stačila klasická patrona z ESBE. Zdvihový čtyřcestný ventil ovládaný servem znám. V tom případě by i označení barev mohlo souhlasit.

Regulátor k ESBE ARA663

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Je tam triak ne relé ale mají tam teď napsáno 24-230V Tak snad by to tam šlo. Co mám ověřeno tak motor na 230V určitě jde.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.