Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 064 příspěvků, nejnovější před 3 minutami

Vytápění
287 371 příspěvků, nejnovější právě teď

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 237 příspěvků, nejnovější před 15 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 610 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 612 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
10 790 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 408 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 9 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Nastaveni teploty vody u Kondenzacniho kotle

Poslední příspěvek od Ivan K.: pokial mate (ako ja) relativne velky barak a radiatory + KK, tak mne sa osvedcil KK + ekviterm + beydrat. termostat (velke slnecne zisky), ale mam veeeela vody v systeme plus liatinu radiatory, a pohybuje sa mi teplota v interiery plus minus 23 st , samozrejne v spalniach je nastanena nizsia teplota

Servisní prohlídka kondenzačního kotle Protherm 30KKZ po 12 letech

Poslední příspěvek od Martin Klíma: Zkuste popsat svoji situaci, nebo co těmi dotazy sledujete. Dostane se vám smysluplnějších odpovědí. Volba teplotního spádu je Téma a je potřeba ho usměrnit.

Odvětrání pod krytinou

Poslední příspěvek od Vojtěch Jančařík: Díky za názor. Sklon mám rovných 45° (délka provětrávání je 4m). Počet větraček mám dle návrhu od Tondachu. Vy tvrdíte, větračky nedávat. To si netroufnu udělat. Co by jste radil, z hlediska rychlosti vymetání, za optimálnější, dát větračky na první nebo druhou řadu?

Recenze Schlieger s.r.o. .... i v roce 2024

Poslední příspěvek od Jiří Slouka: Našteští jsem jejich nabídku dávno odřekl, mám dřív FVE, ale mám dotaz k té AN: vše souvisí: její obsah (? má litrů), na jakou teplotu vytápí spirály?, jestlipak přidali expansku (jaká velikost v litrech) a natlakovali ji ?, je v okruhu trubek i přetlakový ventil a jaký model?

Krb v novostavbě

Poslední příspěvek od Radek Procházka: Asi takto, já nerozlišuju AN a bojler na základě toho, co běží šnekem a co je uvnitř. Asi se to tak dělá, ale pro mě jsou to dvě stejné věci. Prostě je to nádrž, která má uvnitř nahřívanou vodu a kolem ní šnek, ve kterém také běží voda. V jednom případě je TUV uvnitř a šnekem běží čerpadlo, v…

Příčka/nosná zeď ve starých výkresech

Poslední příspěvek od Filip Patek: Ano, vypada to ok. Jen je na miste opatrnost.

záměna sanity

Poslední příspěvek od Antonín Kadlec: Nemám problém se vším jen jsem realista. A je rozdíl když bydlíte při hranicích a máte to blízko. Mě by tedy tankovaní vyšlo hodně a za druhé na takovou sanitu bych si musel půjčit auto to jsou další výdavky. A tady u nás v Česku víme jak to chodí s parkováním.

Siemens RVS41 chyba 223

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: to vypadá na chybu v okruhu vody . obvykle filtr, zatuhlé čerpadlo, zapomenutý zavřený ventil, nebo mechanická závada na TČ - na dálku diagnostikovat nelze! Jen mne zaráží, že "ruční" řízení funguje - nebo při něm nefungují ochrany? Při ručním sepnutí po kratší době než je v programu si…

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Radek Procházka: Ten program zní jako zázrak. Bude to ideální na dlouhé zimní večery, ale ty se blíží, takže každopádně si s tím pohraju. Díky

Rekuperace v domku

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Tak to je možné, to mě nenapadlo. Řešil jsem ale stejné dilema a použil jsem rekuperaci.

Heluz Family 50

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Přeněji je to tak, že VPC se dělá v šířkách od zhruba 7cm do 24cm. Ty cihly mají vysokou pevnost v tlaku, ale jakmile se staví z úzkých cihel, je problém s boční tuhostí. To se řeší betonovým stropem, prolamováním nosných stěn, nebo vhodně umístěnými příčkami. Takže záleží na projektantovi.…

Zázrak

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To by mě zajímalo, k čemu máme obchodní inspekci. Je kvanta šmejdských výrobků, kde není problém to vyzkoušet a dát nélepku, zda to funguje a v opačném případě příslušně "ocenit" danou firmu. Kdyby se alespoň řešily případy, které se medializují.

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Lukáš Krumpl: Dobrý večer pane Trčka. Mám dotaz ohledně šneku, nechce fungovat, ani při ručním sepnutí, blbnul i vypínač že nešel vypnout. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji a přeji hezký večer

Zatelpení plechové garáže

Zdravím, přestěhovali jsme se do domku kde je plechová garáž, kterou chci využívat jako dílnu (auto tam nebude parkovat). Jenže v tomhle počasí tam ze střechy kape hodně zkondenzované vody a v létě tam bude hrozné horko. Chci to nějak vyřešit - izolace (asi polystyren + parozábrana + OSB). Ale…

Chytrý termostat pro starý kotel

Poslední příspěvek od Jozef Nor: Dakon BEA 24 BK

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.