Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 697 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
296 017 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 551 příspěvků, nejnovější před 10 dny

Voda, kanalizace, koupelny
26 459 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Obnovitelné zdroje energie
58 358 příspěvků, nejnovější před 9 dny

Elektrotechnika
11 095 příspěvků, nejnovější před 13 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 514 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Nezařazené
1 407 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Zateplení paty

Dobrý den, musíme už udělat konečné rozhodnutí a potřeboval bych poradit, jak udělat základovou desku/patu domu. Základová deska je 25cm železobetonu plovoucí na XPS lambda 0,04, v podlaze je EPS150 lambda 0,035, na něm anhydrit lambda 1,8 a pochozí vrstva. Zdi jsou Porotherm 25cm lambda 0,27,…

Sw na vypočet složení a objemu / hmotnosti betonu?

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Tady je jeden odkaz. Přesnější složení pro stavby se stejně dělá na základě zkoušek s použitými složkami. :https://www.cemex.cz/jak-namichat-beton

Cena za teplo v roce 2024 je stanoven nějaký limit ?

Poslední příspěvek od Zdeněk Karásek: Naše kotelna vytápí plynem od Innogy a v r. 2024 měl provozovatel cenu 1.571,- /kWh. V pondělí jdu na další jednání. Rozvod po sídlišti je renovován po revoluci a v každém bloku je výměníková stanice pro ohřev vody a topení do rozvodů po domě. 16bytových jednotek.

Skladba podlahy

Poslední příspěvek od Michal Wasserbauer: Hlavním důvodem proč jsem ji chtěl zateplit je to že vzdušná vlhkost v domě je od podzimu do jara 70-80 procent a tak jsem uvažoval že to bude tím že není zateplená podlaha. Skladba je Lepenka a ni beton a kachličky.Vlhke zdi nejsou nikde . Tak by mě zajímá odkud se tam ta vlhkost bere .A nebo mě…

Nový kotel opop Naturo

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Doplním - kromě termoventilu lze použít i servoventil+čerpadlo+řj nebo v samotížných soustavách tzv. sifon. Ale navrhnout system bez AKU a ještě v samotížce .. tak to je velká výzva.

Regulace otopné soustavy. Jaký regulátor zvolit?

Nejde mě o regulátory nad 10T, ale ty, které ovládají jeden topný okruh a ohřev TUV. Hledám regulátor s obdobnými vlastnostmi, jako má Adex Komfort R, který dokáže při jednoduchém termostatu přepínat mezi dvěma teplotami otopné vody a při použití venkovního čidla, tak dokáže této teploty ještě…

Sklep dvě části

Poslední příspěvek od Petra Ivanová: Děkuji za odpověď.

Odvzdusneni výměníku v plynovém kotli

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Kavitace může vznikat kdekoliv i ve výměníku. Na obrázku máte delaborovaný výměník aby jste viděl jak vypadá zevnitř a že v případě nečistot se tam má co zanášet. Kdyby se ten Váš 30-lety kotel rozebral (rozřezal) , tak by se lehce dala zjistit příčina hluku. Oběžné holo čerpadla nemusí být v…

Vyzdění mezi podeznicemi

Poslední příspěvek od Lenka Stara: dobrý den, měla bych podobný dotaz. Také máme sedlovou střechu, ale bez přesahu a fasada bez venkovní izolace. Co by bylo vhodné použít pro "zakončení" z vnějsí strany vaty? nevím jak lépe to napsat? EPS? OSB?

Germinox Zem 17

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Takže zřejmě ucpaný filtr

Dakon DUA 24 CT cvakání

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Cyklování je to, když otopná soustava není schopna odebrat to teplo, které kotel v danou chvíli vyrábí. Správně má kotel snížit množství plynu (když dosáhne žádaného limitu teploty vody). Ovšem pokud je kotel předimenzovaný výkonem a už níže s výkonem nemůže jít, tak vypíná a čeká až se schladí…

Návratnost výměny atmosférického kotle 50kw za kondenzační. Dává to vůbec smysl, když to funguje ?

Poslední příspěvek od Filip Patek: Presne tak. Bude to o dve kila nadhodnocene...

Durisol

Poslední příspěvek od Filip Patek: Uff, jak jsem opakovane psal, je to subjektivni! Tazatel se ptal na zkusenosti ostatnich lidi, tak jsem prispel svou trochou do mlyna. Samozrejme to muzete mit jinak, jak opet zduraznuji, pisi jen svuj subjektivni nazor. A jak jsem psal, nezatepleny kamen!!! Nezatepleny dum z betonu ci VPC jsem…

připojení spotřebiče

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: Nejsem revizní technik plynových zařízení, ale jak vidím tak ten výrobek je určen pro rozvody plynu a bude to tedy zřejmě jako u jiných přípojných hadic s omezením daným životností, nevím jestli výrobce něco udává

Přestavba přístřešku na posilovnu

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: Takže vám bude vlhkost stoupat do konstrukce střechy a tam bude při nízké venkovní teplotě kondenzovat. Je nutné pokračovat?

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.