Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 018 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Vytápění
287 205 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 228 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 608 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 605 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Elektrotechnika
10 862 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 408 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

vlozkovani komina

Poslední příspěvek od Jozef Homola: To máte pravdu mezera už dávno platila pro komíny pouze omítnuté. Tam se předpokládalo, že opadne omítka a vypadne malta mezi cihlami. Chodili nějaké požární inspekce a ty "přinutili" uživatele trám jdoucí kolem komína oplechovat. Tím pádem se eliminovala možnost nějakého bodového…

Elektroosmotické vysoušení zdiva

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Podstatné je, zda to opravdu funguje. Podle těch fotek to evidentně není žádná sláva. Naštěstí pro Vás se vždy najde řada důvěřivých lidí, co se nechají oblbnout

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Nedbal: Vážený pane Dítě, vážeený pane Lukáši R., s tím celkem souhlasím. Ale upozorňuji na to, že nelze nastavit sekundární vzduch jednou provždy, jako třeba "když se nekouří z komína, je to dobré". Nikoliv. Tady vám nikdo s analyzátorem nepomůže, změří to jen v jednom stavu. Mám už dost…

Protékající voda v topení

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Pokuste se otevřít hlavici naplno aby se zvýšil průtok vody. Nic více zde nevymyslíme. Ještě by pomhlo tak nahrát ten zvuk a umístit jej sem. Chladná strana radiátorů je u všech těles? Skryté poruchy otopných těles se dají vyšetřit termoobrazem. Přihodit se může ledacos. Staré radiátory mohou…

Odběr ze sítě

Poslední příspěvek od Milan Kaňa Kaňa: Ale když jsme normálně doma a máme spotřebu kolem 6kw, baterie je nabitá a odběr je na hodinách 3kw denně

Příčka/nosná zeď ve starých výkresech

Poslední příspěvek od Jarda Nezbeda: Desítka zeď, zřejmě kantka, nosná evidentně není. Klidně ji odstraňte. Může se stát jen to, že by se mohl lehce pohnout strop, pokud už dochází ke spolupůsobení zdi a stropu. To ale záleží na jeho konstrukci, skladbě a zatížení. V každém případě by to ale byla jen drobná estetická záležitost.

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Podlahovka do NED domu má kromě řady dalších výhod i výhodu v tom, že vlastně nepotřebujete projekt. V případě radiátorů musíte znát tepelné ztráty místností, podle toho volíte velikosti radiátorů a následně se počítají dimenze trubek. V tomto případě v podstatě potřebujete projekt a realizaci…

Bezdrátový termostat

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Zeptejte se na technické podpoře ve firmě.

Zásuvka na nízký i vysoký tarif

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Rozdíl v penězích bude záviset co máte za sazbu. D25d tam je rozdíl u čezu asi 2.30 za 1 kWh. Na ohřátí bojleru třeba z 5st na 50st. spotřebujete 0.2 kWh. Tak jedno ohřátí na VT bude stát o necelých 50 hal více než na NT. Posuďte sám zdali se to vyplatí.

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Docela mne to čerpadlo sklamalo. Prošel jsem katalogy Grundfoss a tomuto čerpadlu tam ani nemají výtlačnou charakteristiku. Tu mají pouze ty které mají 3 rychlosti a taky 3 křivky. Ona je uvedena pouze v projekčních pokynech pro tento kotel a platí jedna křivka. Nicméně i tato je omezena…

Padá proudová chránič

Poslední příspěvek od Jiří Slouka: Ondro: chránička je druh trubky, slouží před nechtěným mechanickým poškozením vrchní (zvýšené) izolace kabelu v zemi/omítce. Chránič kontroluje únikový proud v obvodu (obvykle do 30mA) do PE vodiče. U Tebe chrání více obvodů. Zásuvku nechej taky pro elektrikáře - PE+N nefunguje stejně v zásuvce…

SDK podhled v paneláku

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Jo, to je paropropustná folie

Radiátory v paneláku topí i když jsou uzavřené

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pamatuji se, že jsem taky kdysi radil vyzkoušet zatlačení na kolíček. Tazatel si myslel, že to jde lehce a chvilku trvalo, než jsme si to vyjasnili. Proto jsem na to upozornil.

Rekonstrukce střechy v řadové garáži

Poslední příspěvek od David Tomko: Stejně se k rekonstrukci dostanu až na jaře, takže i když to jsou vyhozené peníze, udělám novou vrstvu asfaltového pásu, aby tam tuto zimu neteklo.

Postup pro podlahy přízemního bytu

Dobrý den, mám v plánu rekonstruovat původní podlahu nadsklepního bytu a to za účelem zvýšení tepelného komfortu, snížení hlučnosti - vrže a vizuální potřeba - chci třívrstvou dřevěnou podlahu. Finální podlahu nechci řešit, mám vybráno. Otázka zní jaké zvolit složení s ohledem na cenu? Aktuálně…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.