Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 189 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Vytápění
301 840 příspěvků, nejnovější před 13 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 696 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
26 999 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Obnovitelné zdroje energie
58 971 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Elektrotechnika
11 248 příspěvků, nejnovější před 29 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 729 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
1 505 příspěvků, nejnovější před 21 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Zapojení plynového kotle a krbových kamen

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Kam? Potřebujete čidlo, které vydrží vyšší teplotu. Vy zřejmě máte čidla s odolností tak do 90st.

Stará Villa - Topná soustava

Poslední příspěvek od M S: Děkuji, mám radost, že je vidět, že máte k takovým domům podobný vztah a chápete, proč se zdráhám velkých zásahů do fasády, stropů a oken. Můžu se zeptat, zda podobné věci i sám projektujete, případně jestli byste mi mohl doporučit projektanta vytápění, který má zalíbení v takových historických…

Tesařský spoj - napojení vodorovných vaznic na sloupku

Dobrý den, Mohl bych poprosit, jak nejlépe/nejspolehlivěji z pohledu udělat tesařsky tento spoj viz výstřižek? Leží na tom velká váha přesahu střechy, dimenze a napojení na věnec mám komplet od statika, ale tento detail tam nemám a chci si nechat poradit jak to máte řešené vy. ozměr…

Kotel blaze

Poslední příspěvek od Dana Viktorová: Dobrý den já vůbec nevím, vzdala jsem to a objednala jsem si jiného opraváře. Děkuji Viktorová

nový kotel + napojení dvou odlišných topných soustav

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Nic se neděje. Jsme lidi.

Termostatická hlavice

Poslední příspěvek od Josef Hodboď: Ono nejde jen o závit, ale i délku stopky vyčnívající z ventilu. Našel jsem třeba toto: https://www.heatingcontrolsonline.co.uk/… Ale jak píše pan Homola, těch 15 let provozu je až moc a měl by být vyměněn ventil, pokud má dobře fungovat. Jak ventil stárne, zvyšuje se potřebná síla na ovládání…

Důležité sdělení výrobcům el. energie s dotací ZELENÝ BONUS - povinná výměna fakturačního elektroměru

Poslední příspěvek od Oli Jenger: Někdo se tu ptal, jakou pokutu může očekávat, pokud včas nevymění fakturační elektroměr. Odpověděl jsem, že pokuta je max. ve výši jednoho roku dotace zelený bonus. Musím se ale omluvit, to jsem dost zjednodušil. Pro fyzické osoby je pokuta ve výši max. 500 000 Kč, ale u menších FVE pro domácnosti…

výběr nového dodavatele elektřiny

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: LAMA malý počet odběrných míst: 2023: 55466 2024: 50853 -8% 2025: 45794 -10% FONERGY malý počet odběrných míst: 2023: 21171 2024: 19217 -9% 2025: 19822 +3% RIGHT POWER velmi malý počet odběrných míst: 2023: 1262 2024: 1908 +51% 2025: 2847 +49%

Kotel Mocek 25kw

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: On ten regulátor umí i cyklické spínání čerpadla v době kdy je termostat OFF. A myslím že mu termostat vypne i kotel. Ten potom po sepnutí najíždí na požadovanou teplotu toho Laddomatu který do té doby neotevře. Prostě komplikace a ne-komfort.

Posudek pro demolici

Dobrý den, hledám schopného statika, který by mi vyhotovil posudek pro demolici v Ostravě.

Čím natřít litinová kamna

Poslední příspěvek od Jozef Homola: https://www.triboing.cz/zarove-nastriky.… Metalické nástřiky jde dělat mnohými kovy i ušlechtilými alespoň nám to bylo převáděno mistrem ve školných dílnách. Záleželo jaký drát vložil do tavné pistole. Na jednu drobnost si dovolím upozornit, že smalt při vysokém tepelném zatížení i méně než…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Honza Jícha: Je to jen o nastavení systému v aplikaci po aktualizaci. Uživatel, který nemá povědomí kde a jak se co nastavuje by neměl sám systém aktualizovat. Uživatel, který systém zná, se klidně do tohoto pustit může. A pro ty, kteří to chtějí zkusit a neví jak, je zde toto fórum. Jsou zde daleko…

STATIK "STARÝ PRAKTIK" prosím o radu.

Poslední příspěvek od Josef Komný: Pane Korbele, odepsal jsem Vám slušně, věcně a správně. Pokud to považujete za nedostatečné nebo málo chlapské, tak za to opravdu nemohu.

Lehká krytina na střechu

Poslední příspěvek od Milan Sandler: Zkus oslovit i Jimmy Fox, ten psal, že ji budou dávat.

Proud vzduchu pri vypnute rekuperaci

Poslední příspěvek od Jozef Homola: S těmi jednotkami reklama vůbec neudává pravdu. Dokazují to i testy. Reklama tvrdí o nějaké účinnosti ale to je dělané na suchém nasávaném a vyfukovaném vzduchu. To je energeticky vzato přes entalpie "nebe a dudy". Není možné v reálu vyfukovat vlhký vzduch při teplotě -7°C. Prostě to je…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.