Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 013 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
287 186 příspěvků, nejnovější před 9 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 228 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 608 příspěvků, nejnovější před 46 minutami

Obnovitelné zdroje energie
57 600 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
10 854 příspěvků, nejnovější před hodinou

Ceny a dodavatelé energií
5 408 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Protékající voda v topení

Poslední příspěvek od Terezie Lagová: Zdravím, a to se dělá jak prosím? Bydlím v paneláku a naše topení žádný odvzdušňovací ventil nemá, jen tohle. Hezký den

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Docela mne to čerpadlo sklamalo. Prošel jsem katalogy Grundfoss a tomuto čerpadlu tam ani nemají výtlačnou charakteristiku. Tu mají pouze ty které mají 3 rychlosti a taky 3 křivky. Ona je uvedena pouze v projekčních pokynech pro tento kotel a platí jedna křivka. Nicméně i tato je omezena…

Padá proudová chránič

Poslední příspěvek od Jiří Slouka: Ondro: chránička je druh trubky, slouží před nechtěným mechanickým poškozením vrchní (zvýšené) izolace kabelu v zemi/omítce. Chránič kontroluje únikový proud v obvodu (obvykle do 30mA) do PE vodiče. U Tebe chrání více obvodů. Zásuvku nechej taky pro elektrikáře - PE+N nefunguje stejně v zásuvce…

vlozkovani komina

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Ondro, nestačím se divit co tady lítá od některých za rady... 🕵️‍♂️😱 Revize komínů je pro nově uváděné spotřebiče do provozu povinná pro všechny druhy paliv!

SDK podhled v paneláku

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Jo, to je paropropustná folie

Radiátory v paneláku topí i když jsou uzavřené

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pamatuji se, že jsem taky kdysi radil vyzkoušet zatlačení na kolíček. Tazatel si myslel, že to jde lehce a chvilku trvalo, než jsme si to vyjasnili. Proto jsem na to upozornil.

Bezdrátový termostat

Dobrý den, prosím o radu, mám rok starý Atmos Dc18s s ekvitermní jednotkou Acd03 a pokojovým Termostatem Aru10. Dá se prosím vyměnit Aru10 za nějaký bezdrátový? Mám kabel provrtaný z kotelny do obýváku na nevhodné místo a nechci sekat celý obývák. Děkuji za radu. Čáp

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Trochu nevím, proč se zde dohadujete zda anhy nebo beton. Beton je ještě mazanina nebo litý beton. V případě mazaniny Vám mohou udělat i vyspádování. Anhy nebo litý beton (cemflow) je taková samonivelační hmota, která umí jen rovinu. Z hlediska ceny je mazanina nejlevnější a litý beton nebo anhy…

Zásuvka na nízký i vysoký tarif

Poslední příspěvek od Jiří Slouka: Harry, za co utrácíš tu ušetřenou "tisícovku"? Moje choť, když má navařeno, tak otočí kolečkem hned na nulu do příštího vaření a ušetří prý ještě víc...........přitom jedeme na FVE.

Rekonstrukce střechy v řadové garáži

Poslední příspěvek od David Tomko: Stejně se k rekonstrukci dostanu až na jaře, takže i když to jsou vyhozené peníze, udělám novou vrstvu asfaltového pásu, aby tam tuto zimu neteklo.

Příčka/nosná zeď ve starých výkresech

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně značení zdí ve starých výkresech. Chtěli bychom odstranit příčku ve starém bytě. Příčka oddělovala špíz a kuchyň. Cílem je tuto "příčku" zbourat a rozšířit místnost, která nyní bude sloužit jako ložnice. Můj dotaz tedy je, jestli nevíte, jak se v…

Postup pro podlahy přízemního bytu

Dobrý den, mám v plánu rekonstruovat původní podlahu nadsklepního bytu a to za účelem zvýšení tepelného komfortu, snížení hlučnosti - vrže a vizuální potřeba - chci třívrstvou dřevěnou podlahu. Finální podlahu nechci řešit, mám vybráno. Otázka zní jaké zvolit složení s ohledem na cenu? Aktuálně…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Rychlé změny teploty jsou způsobeny z 80 procent vyschlými kondenzátory na zakladní desce regulace. (cca 15 let provozu) Z 20 procent to může být rozpadlou kabeláží hlavního kotlového čidla. Oprava spočívá ve výměně hlavní řídící jednotky, a pokud to nepomůže, tak také hlavního kotlového čidla.

Vysoká vlhkost v bytě z Liaporu

Poslední příspěvek od Filip Patek: Jeste doplnim svou zkusenost, u me babicky v panelaku kdysi zateplovali alespon osteni oken polystyrenem a to zvenku i zevnitr. Vyskytu plisni celkem ubylo, rozhodne u oken to pomohlo.

Nosnost 10cm

Poslední příspěvek od Filip Patek: Presne tak. Davat to nad dvere je sebevrazda... Dokonce doslova, jelikoz to muze nekoho sejmout. 10 cm je proste malo. Sice moji rodice maji na 7 cm zdi povesenu kuchynskou linku, drzi to od roku tusim 2001, ale neni to proste tak tezke. Bojler je moc. Zatez jde do sikma, bal bych se, ze to vyrve.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.