Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 440 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Vytápění
303 554 příspěvků, nejnovější před 45 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 697 příspěvků, nejnovější před 27 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 145 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
59 078 příspěvků, nejnovější před 32 minutami

Elektrotechnika
11 348 příspěvků, nejnovější před 27 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 753 příspěvků, nejnovější před 11 dny

Nezařazené
1 505 příspěvků, nejnovější před 8 týdny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Zapojení fotovoltaiky

Poslední příspěvek od Jakub Šafanda: OK. Ale je třeba brát v ůvahu i technické parametry toho střídače. Aby nakonec toto řešení nebylo podstatně horší než třeba použití optimizérů. Nicméně to zapojení z fotky je opravdu takové polovičaté. Jako by se tam uvažovalo se 2 stringy. Jsou tam 2 odpínače a 2 přepěťovky. Jeden odpínač není…

Krbová kamna na přitopení

Poslední příspěvek od Jan Novák: Dobrý den, vzduch budou brát z prostoru. Průchod je 1 x 2,2 m - Vstup do chodby ke schodišti. Schodiště je 3 m od průchodů ,, za zdí´´ kde jsou kamna. Výkon max 7 kw - dle nějakých rad z okolí..

Má někdo zkušenost s firmou 81 klima a.s.? (www.81heat.cz)

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Nejlevnější měnič pro TUV stojí cca 4 tisíce. Vyměnit by ho měl zvládnout každý elektrikář nebo domácí kutil. ps: bohužel - lidé si zde stěžují ale nejsou vůbec schopni napsat jak mají system zapojen a jaké byly použity komponenty ...... (měničů Geti je několik typů)

Proč jsou dva okruhy v jedné místnosti každý zvlášť a ne dva okruhy propletené navzájem do sebe

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Tak to by mě zajímalo, jak jste to udělal. Pokud se mají motat dvě spirály v sobě.,tak to někde musíte překřížit.

COV Asio

Poslední příspěvek od Vit Kalus: Moc dekuj všem za odpovědi. Určitě to pomohlo a člověk je hned moudřejší. Ještě poslední dotaz. Hapruje vám hodně výška hladiny? Soused ma tu samou cisticku, ma nastaveno 5 min zap/vyp a hladinu ma neustále cca 15 cm pod vypusti. Ja at nastavím non-stop nebo 20 min zap/vyp, hladina je cca 5 cm pod…

Připojení řídící jednotky k internetu

Poslední příspěvek od David Šuhájek: Dobrý den, zkoušeli jste také jiný ethernetový kabel, jiný port v routeru, případně zkontrolovat v routeru, zda nemá zapnuté blokování neznámých zařízení?

EKVITERMNÍ ČIDLO TEM ZAF 200 NÁHRADA

Poslední příspěvek od Petr Brabec: Toto není NTC čidlo. Nehodí se. Děkuji.

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Jestli můžu. FVE v tomto období - zisk nula. V těchto dnech mám stavení,kdy od 10. 12. je TZ cca 2kw. Je to bez větrání,bez osob,vaření atd. Roční rozdíl nákladů mezi tč a el. kotlem je cca pořizovací cena tč z allegra. PS. Když tam příjdu pracovat s Majdou,zvedne se teplota uvnitř o 0,4st.

Podlaha v podkroví na I nosnících

Poslední příspěvek od Jakub Tala: Dobrý den, nevím co vše jsem tu už psal, ale nevětší obavy jsem měl z špatného betonu mezi íčky a docela velké šířky mezi jednotlivými nosníky.... Nakonec to dopadlo tak, že kolmo na nosníky šel dřevěný rošt, ten byl původně zamýšlený z trámku tuším 10x5 cm, nakonec se dělal z fošen, kdy jedna šla…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od David Stulík: Tak já už nevím... :-) Dnes celý den krásně svítilo a... nebyly žádné přetoky do sítě (před dobitím baterie na 97%), veškerá výroba šla hezky do baterky. Takže to vypadá, že se to zase chová normálně, aniž bych s tím cokoliv dělal. Možná to bude, jak jste se tady nahoře bavili, tou teplotou v…

Jaké parametry krbové vložky

Poslední příspěvek od Lukas G: S tou starou jsem topil v zimě jako hlavní ,plynem jen asi týden v roce - spíše jestli je ok a bez zavad

Per ekoqmpell 12kw

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: 1 kwh z pelet á 2,00 Kč 1 kwh z tč á 1,00 Kč Proč peletkáč?

3x RD pro měření.PT s tč vs. ?

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Nějaké poznatky. Za 37 dnů spotřeba tč 420kw. Teplota 20st. Nátok do PT 25st. Venkovní teplota i -15st. Sluneční zisky nula. 115m2 - 2 byty po 57m2 Dům neobydlen. Protopeno 40 korun denně.

Vaillant Turbomax - dopouštění vody

Poslední příspěvek od Jozef Homola: To je nějaké staré schéma jak to bylo původně a jenom naznačuje topení. Snad netopíte do jediného radiátoru? Pokud ano tak to musíte uvést jako první. Vám vstupují trubky do podlahy a tak by bylo dobré popsat kam to vede. Ptal jsem se na sklep nebo suterén. Někde se ten otopný okruh musel…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jan Říha: Děkuji za rychlé a pregnantní odpovědi. J.Ř.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.