Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 018 příspěvků, nejnovější před 46 minutami

Vytápění
287 201 příspěvků, nejnovější před 49 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 228 příspěvků, nejnovější před 12 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 608 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 605 příspěvků, nejnovější před 18 minutami

Elektrotechnika
10 858 příspěvků, nejnovější před 46 minutami

Ceny a dodavatelé energií
5 408 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Odběr ze sítě

Poslední příspěvek od Milan Kaňa Kaňa: Ale když jsme normálně doma a máme spotřebu kolem 6kw, baterie je nabitá a odběr je na hodinách 3kw denně

Příčka/nosná zeď ve starých výkresech

Poslední příspěvek od Jarda Nezbeda: Desítka zeď, zřejmě kantka, nosná evidentně není. Klidně ji odstraňte. Může se stát jen to, že by se mohl lehce pohnout strop, pokud už dochází ke spolupůsobení zdi a stropu. To ale záleží na jeho konstrukci, skladbě a zatížení. V každém případě by to ale byla jen drobná estetická záležitost.

Elektroosmotické vysoušení zdiva

Poslední příspěvek od jindra nesvadbova: Nemám čas a hlavně chuť číst nějaké další posudky ani dohadovat se s p. Macháčem, který rád vyhrožuje soudy. Přístroj mám permanentně zapojený od r. 2015, to je 9 let. Nevím jistě, jestli před 2 nebo 3 lety mi p. Macháč přijel přístroj přenastavit na "vyšší výkon", ale stav se nezlepšil.…

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Podlahovka do NED domu má kromě řady dalších výhod i výhodu v tom, že vlastně nepotřebujete projekt. V případě radiátorů musíte znát tepelné ztráty místností, podle toho volíte velikosti radiátorů a následně se počítají dimenze trubek. V tomto případě v podstatě potřebujete projekt a realizaci…

Protékající voda v topení

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Ještě by jste mohla říci kdo dodáva teplo. Tedy jestli nějaký kotel pro blok nebo centrální kotela nebo přes výměníkovou stanici. Poněkud mne překvapilo, že se vypíná na noc topení, to se ve velkých soustavách nedělá, maximálně se utlumuje. To vaše topení je vidtelně po rekonstrukci. Dříve se…

Bezdrátový termostat

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Zeptejte se na technické podpoře ve firmě.

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: https://vytapeni.tzb-info.cz/download.py…

Zásuvka na nízký i vysoký tarif

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Rozdíl v penězích bude záviset co máte za sazbu. D25d tam je rozdíl u čezu asi 2.30 za 1 kWh. Na ohřátí bojleru třeba z 5st na 50st. spotřebujete 0.2 kWh. Tak jedno ohřátí na VT bude stát o necelých 50 hal více než na NT. Posuďte sám zdali se to vyplatí.

vlozkovani komina

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Reklamoval bych u tech co to vlozkovali. Bud vlozkuji a dolozi revizi coz musi, nebo reknou ze to nejde vyvlozkovat a daji duvod.. ale nechat si zaplatit za vlozku bez revize je proti zakonu nebo kominicky norme

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Docela mne to čerpadlo sklamalo. Prošel jsem katalogy Grundfoss a tomuto čerpadlu tam ani nemají výtlačnou charakteristiku. Tu mají pouze ty které mají 3 rychlosti a taky 3 křivky. Ona je uvedena pouze v projekčních pokynech pro tento kotel a platí jedna křivka. Nicméně i tato je omezena…

Padá proudová chránič

Poslední příspěvek od Jiří Slouka: Ondro: chránička je druh trubky, slouží před nechtěným mechanickým poškozením vrchní (zvýšené) izolace kabelu v zemi/omítce. Chránič kontroluje únikový proud v obvodu (obvykle do 30mA) do PE vodiče. U Tebe chrání více obvodů. Zásuvku nechej taky pro elektrikáře - PE+N nefunguje stejně v zásuvce…

SDK podhled v paneláku

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Jo, to je paropropustná folie

Radiátory v paneláku topí i když jsou uzavřené

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pamatuji se, že jsem taky kdysi radil vyzkoušet zatlačení na kolíček. Tazatel si myslel, že to jde lehce a chvilku trvalo, než jsme si to vyjasnili. Proto jsem na to upozornil.

Rekonstrukce střechy v řadové garáži

Poslední příspěvek od David Tomko: Stejně se k rekonstrukci dostanu až na jaře, takže i když to jsou vyhozené peníze, udělám novou vrstvu asfaltového pásu, aby tam tuto zimu neteklo.

Postup pro podlahy přízemního bytu

Dobrý den, mám v plánu rekonstruovat původní podlahu nadsklepního bytu a to za účelem zvýšení tepelného komfortu, snížení hlučnosti - vrže a vizuální potřeba - chci třívrstvou dřevěnou podlahu. Finální podlahu nechci řešit, mám vybráno. Otázka zní jaké zvolit složení s ohledem na cenu? Aktuálně…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.