Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 952 příspěvků, nejnovější před 46 minutami

Vytápění
305 644 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 741 příspěvků, nejnovější před 9 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 344 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 518 příspěvků, nejnovější před 15 minutami

Elektrotechnika
11 469 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 29 dny

Nezařazené
1 609 příspěvků, nejnovější včera

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Těžba BTC z přebytků FVE – reálná data po měsících provozu

Poslední příspěvek od Solar Hash: Zapsal jsem si to. Miner to ale nezaregistroval a zítra se automaticky sepne znova.

Střecha dotaz na vaznice středové

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Toto by se dalo nějak řešit a přitom by se tam nemusel napojovat žáden trám, pouze to tím účkem prodloužit. Přičem délka uložení na starém trámu by musela být nejméně metr aby to netvořlo velké namáhání dvojicí sil na krátké bázi a šrouby by musely být svisle aby nebyla snaha to rozštípnout.

Vysoušení Cemflow pomocí tepelného čerpadla a podlahového vytápění

Dobrý den Před 45 dny nám vylili podlahu (Cemflow, cca 70mm vrstva). Rád bych podpořil vysoušení tepelným čerpadlem Daikin (nástěnná jednotka EHBH08E9W a venkovní jednotka ERGA06EVH), které má dle manuálu program na vysušování. V domě se nevytápí a máme otevřeny všechny ventilačky, takže je…

Plynový kotel ITACA 24 - 32

Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: super: tyhle termostaty Bola PT52 a Lyric nějak souvisí s termostaty na mém seznamu? Tedy zejména s nativním Fondital Spot, eventuálně (!) s příslušným Honywell a Tado? Nebo jsme plynule přešli do fáze vyjmenováni všeho, co se nehodí? BTW, pan Dítě právě na tzb vtipně glosuje těžbu bitcoinů z…

Vytápění chaty

Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: Detekci otevřeného okna to má, podíval jsem se na web Klarsteinu a i když to není zmíněno ve Vlastnostech, je to uvedeno na 4. straně manuálu, který se dá na webu stáhnout. Sám to nepoužívám, a nemohl jsem se ani podívat do aplikace, protože jsem ji nedávno odinstaloval a zrušil i cloudový…

Vibrace ve stěně

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: 04:00 servoventil OTEVŘENO 100%, čerpadlo ZAPNUTO, 22:00 servoventil ZAVŘENO 0%, čerpadlo VYPNUTO. Zkuste to takto nastavit, mělo by se to zlepšit, kdyby se to nezlepšilo, tak se to dá vrátit jak to bylo.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Miroslav Šperlín: Já bych teda neměnil "discharge power at calibration", tam mám defaultní hodnotu 4000W. Aby mi to nevybíjelo do sítě tak mám "Max. battery to grid power"=0.

Indukce vybavuje proudový chránič

Poslední příspěvek od Peter Fusik: Tak som to pochopil podla odpovede. Ak je to tak, tak ma zaujima ako mohla prejsť revízia, respektíve revizak nameral co bolo na projekte. Minimálne mohol to.pripomienkovať, v tom pripade aj projekt bol zle nakresleny.

Výška stropu a parapetu oken

Dobrý den, řeším rekonstrukci domu. V projektu mám navržené okna o výšce 150cm. Na stávajíci podlahu půjde 16cm polystyrenu + cca 6cm podlahovka. Chtěl bych se zeptat, jak vyřešit výšku okna, výšku věnce, a zároveň přesah střechy. Střecha bude hambálková. Pozednice na věnci. Nejlépe pro přesah…

stropní tvarovky, jakým postupem je to dělané

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Princip ale je stejný. Poskládají se tvarovky na bednění a do úžlabí se vloží ocelové pruty aby se přeneslo tahové napětí při ohybu a zaleje se to betonem.

Vysoká teplota MOSFET řídících jednotek Tech Sterowniki

Poslední příspěvek od Pavel Kedron: Dobrý den, tak opravdu byl vadný, první měřák nebyl dostatečně přesný, po výměně zmizela i hláška o doplňkovém čidle. Děkuji

Výrobce kotlů OPOP - VAROVÁNÍ

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Prostě jste měl smůlu ... kdysi se nám doma porouchal plynový turbokotel Buderus ... také 2 měsíce po záruce... Servisman se sice snažil zákl. desku opravit - propájet, ale nezadařilo se a druhý den namontoval novou desku za 3000Kč.

Aut. kotel na pelety Mini Matic

Poslední příspěvek od frantisek vondruska: Tak ať Vám FVE dá i v zimě těch 9 kWp

Tepelné čerpadlo vaillant

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Proč si myslíte, že s otáčkami a výkonem bude růst teplota? Vysoké otáčky znamenají nasávání velkého množství par chladiva. Velké množství par chladiva se dokáže vytvořit při snížení tlaku ve výparníku (to kompresor právě dokáže) ale, má to velké ale. Prudkým varem chladiva se páry podchlazují a…

Jaký zvolit střídač a proč ?

Konfigurace : 6,5-7kWp - střídač 10kW - baterie - 10kWh, panely Aiko nebo JA Solar Prémiový - HUAWEI SUN2000-8K-MAP0 Nejrozšířenější - GoodWe ET G2 - GW10K-ET-20 nebo Nízkonapěťový - SOLIS 10 KW S6-EH3P10K02-NV-YD-L (LV) s větší českou baterií (17kWh) za stejnou cenu Děkuji předem za…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.