Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 743 příspěvků, nejnovější před 11 minutami

Vytápění
286 346 příspěvků, nejnovější před 35 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 085 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 460 příspěvků, nejnovější před 7 minutami

Obnovitelné zdroje energie
57 554 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Elektrotechnika
10 796 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 403 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Praskla saci trubka

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Upřesněte typ sací trubky, délku a kolik je zpětných ventilů. Může to způsobit vodní ráz. Něco jako na obrázku.

Rada - díra v plastovém okně

Poslední příspěvek od Ondřej Červinka: Dobrý den, průchodku na míru můžeme vyrobit za pomocí 3d tisku včetně gumového těsnění mezi okno a průchodkou se štěrbinou přímo na pásku. V případe zájmu náš web https://jedemeve3d.cz

Zateplení podlahy neobývané půdy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Nejde o to, zda je v chodbě radiátor, ale jaký je rozdíl teplot. Ta chodba je vlastně vytápěná z okolních místností. Snad jsem napsal všechny tři varianty. Tak si vyberte. Pokud nedáte dolů parozábranu, tak nahoře můžete udělat maximálně úzké lávky.

ATTACK FD - přechod na pelety

Zdravím a prosím o pomoc s mojí úvahou. Po letech topení hnědým uhlím v kotli Attack FD 25, jsem začal uvažovat o přechodu na dřevěné pelety. V TL kotle je uvedeno, že tento druh paliva kotel umí. Máte někdo zkušenost jak? Jde mi o účinnost, spotřebu a další zkušenosti. Protože už jsem…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Zdeněk Stodola: Tak jsem si vyrobil další problém 😀 Namontoval jsem do kouřovodu čidlo AGF a ačkoli jsem byl dosud spokojen se spalovacím procesem, tak po instalaci čidla jsem zjistil že teplota není kolem 140-150°C ale spíše 230°C. Hořák mám nastaven dle manuálu a štěrbinu větráku taktéž na 25kW. Čekal jsem…

Proplach topení

Poslední příspěvek od Rudolf Tomka: Foto firmy ktora sa špecializuje na čistenie systemov kurenia, cena cca 600 €, za rodinny dom...

Dá se hodit lepidlo s perlinkou na fajnovou?

Zdravím, máme tři roky po rekonstrukci, bohužel se musela dělat elektrika znovu a mám rozsekanou v těch místech zeď na které je nahozena fajnová a jedna vrstva barvy. Je třeba oškrábat, nebo by na tom mohla perlinka držet?

Kombinace FTV - ohřev vody + plynový kotel ohřev vody

Poslední příspěvek od Karel Vašín: Děkuji za radu. Mám plynový kotel VAILANT se 100 l zásobníkem ( deskový ohřívač). Takže propojit podle vašeho nákresu spolu s třícestným ventilem, nastavit vhodnou teplotu a mělo by to fungovat. Zatím to přepínám ručně, ale potřebuji to automaticky. Pokud máte k tomu ještě nějaký návrh, budu moc…

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Ivan K.: soc poschodova kocka, 11x11 , byvala samotiaz, len uzatvorena, liatina radiatory , niekde aj 2 col trubky ja mam asi urcite aj 10 nasobne viac vody v okruhu

výměna radiatoru

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Měli by jste dát stejný tepelný ekvivalent. Přepočet není problém, stačí definovat ty litinové co do typu nebo velikosti. Nicméně výměnou nic moc neušetříte leda místo a můžete maximálně o něco posílit radiační složku topení.

zateplení podlahy

Zdravím, Máme asi 13cm prostoru od hydroizolace po krytinu, a je otázka čím to vyplnit. Zatím zvažujeme 2 možnosti 1) 5 cm beton+kari, 7,5 keramzit 2) 5 beton+kari, 2,5 extruďák, 5 beton+kari Byl bych rád za nějaké podněty, názory, případně další a lepší možnosti.

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Martin Voráček: Já tuto službu využil protože jsem nestavěl sendvič ale jednovrstvé zdivo tak tam jsem si chtěl být úplně sto pro jistý. I když nevím jestli tam jde o to jestli to je sendvič nebo ne. Spíš si myslím že se jedná o jistotu.

Atrea RA5/RB5

Zdravim, mel bych dotaz na zkusenost s cirkulacni jednotkou Atrea RB5/RA5. Jsem ve fazi projektovani pasivniho bungalovu s TZ cca 3,5kW. Resim zpusob vytapeni a vetrani. Topeni budou primotopna elektrina, premyslim i o splitove klimatizaci jako doplnek (Haier Flexis) se kterou mam ve svem…

Kotel na uhli - zmenseni mnozstvi sazi

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Také si myslím že vrtáte do čeho nemáte. Vy jako uživatel v PIDu nastavujete korekci koeficientu větráku -25-+16% a korekci koeficientu podavače -30-+30%. Vy se vrtáte v nějakém servisním nastavení.

Netopí část radiátorů po instalaci krbových kamen s výměníkem

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Kde je připojený plynový kotel a kde jsou kamna? Jak jsou od sebe vzdáleny? Můžete dokreslit i ty zbývající radiátory a popsat ve kterém patře jsou . Ta klapka na kamnech je opravdu funkční jsou kamna studený když topí kotel? Kamna by měli mít nějakou ochranu zpátečky.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.