Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 914 příspěvků, nejnovější před 22 minutami

Vytápění
305 043 příspěvků, nejnovější před 36 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 737 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 347 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
59 263 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Elektrotechnika
11 413 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
1 612 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Lepení podlahového polystyrenu

Poslední příspěvek od Luboš Hájek: Rozumím, mám 2 rozdělovače u jednoho jsou délky: 79, 77, 83, 85, 72, 42 a na druhém rozdělovači mám: 50 a 63 metrů. Když už jsme u podlahového topení, mám v místech kde bude beton diletovaný dávat ochrannou trubku? Tedy aby trubka měla trochu prostoru a nebyla napevno v betonu? Topenář mi…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: Měřit výkon kotlů a spotřebu paliva jsem kdysi začal ze stejného důvodu pochybností. Záloha Benekov ling 50 k Atmosu 32G, kde jsem nechápal, proč nový automat nevyrobí podstatně více tepla a nedokáže ani spálit potřebné množství uhlí. Začaly pokusy s vážením paliva a nějakými odhady. Až kamarád,…

Jiné vytápení než plynovým kotlem v bytě s podlahovým vytápěním v "činžáku"?

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Cares je nejlevnější kotel na trhu ktery navic ma jednorázový vymenik co se ucpe a umre, kupte si neco kvalitnějšího a budete mit klid :) Elektrický kotel ma dražší provoz, je tam půlka stejnych dílů jako u plynového tedy problém s poruchama bude taky + musite mit misto aspon na 80l-120l…

Časté spínání elektrokotle

Poslední příspěvek od Ondra G: Pokud mám od dodavatele FVE správné info, tak střídač je nastaven tak, aby si vzal z baterek maximálně 6 kW a zbytek v případě potřeby bere ze sítě. Kotel jsem již omezil. Momentálně je "přiškrcený" na 2kW, v zimních měsících jej povolím na 3 - 4 kW.

Koupelna a vybavení

Poslední příspěvek od Pavel Richard: Jo, když to chválí i instalatér, tak to má pro mě větší váhu než reklama jednoznačně:)

Nabíjení elektromobilu

Poslední příspěvek od Antonín P.: Vzhledem k tomu že přes den s autem jezdím >> nabijím přes noc a nemám doma FVE protože mě to nějak ekonomicky nedává smysl, takže nepoužívám, zde je odkaz https://nrgkick.com/en/shop/smart-servic… Mě by zajímalo kdo s touhle blbostí jako nabíjet BEV z domácí FVE přišel, když vezmu že…

Zapojení signalizační doutnavky ke spínači větráku

Poslední příspěvek od Jiří Slouka: Záleží na daném provedení = modelu...podle toho se zapojí...

Fotovoltaika v RD - skutečné využití

Poslední příspěvek od Roman Novák: Víte jak obchodník tvoří zisk. Cena za kterou prodal - cena za kterou nakoupil. Obě jsou přesné...😆 Nebo mi chcete tvrdit, že jste mu zaplatil sice přesně, ale spotovou cenu...

Kotel Bosch 5700 iW

Poslední příspěvek od Aleš Stamberg: čidlo venkovní teploty má svorky T1 tmavě modré. ale ted rychle nevím, jak je to s ekvitermní regulací, jestli jde nastavit v menu kotle, nebo je to přes nějaký lepší origo termostat. také by bylo dobré to stávající čidlo proměřit ohmetrem, jestli má nějaký odpor

Rozšíření zásoby TUV

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Pokud má zákazník již FVE,tak dopojím další bojlér do série přesně dle Vašeho plánku s tím,že na výstup prvního dávám termoventil,tzn. že do druhého jde max. 60st. Bypass je zbytečný,funguje to automaticky,když jde chladnější voda z prvního tak čidlo pustí tč k dohřevu toho druhého bojléru. Je…

dodatečné zateplení fasády RD - navýšení stávající tloušťky zateplení

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To má význam jen pokud potřebujete z nějakého důvodu pro předělání fasády. Jinak je to nenávratná investice.

Tříotvorová baterie - těsnění

Poslední příspěvek od Lukáš Borčický: No ona je ta baterie poměrně stará a těžko už se to sežene. Navíc bychom právě rádi spíš zabránili tomu, aby tam ta voda vůbec tekla. Napadlo mě tam dát prostě normální jednootvorovou baterii a ty další díry nečím zakrýt a přelepit silikonem, ale to prý nejde bez zásahu do zdiva

Z čeho stavět rodinný dům – prosím o zkušenosti a doporučení

Poslední příspěvek od Filip Pátek: Sikovne holky :-)

Topíte někdo štěpkama - doma ?

Poslední příspěvek od domaci kutil: mate prosim foto nebo video?

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Lukáš Vašátko: Jj, "heiphoss" je pro prakticky neomezený přístup. Ale s ním opravdu opatrně.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.