Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 082 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Vytápění
306 061 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 760 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
27 430 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 651 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Elektrotechnika
11 518 příspěvků, nejnovější před 17 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 781 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
1 615 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

návrh podlahového topení - délky okruhů... bude to topit?

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: K převodu vlastnického práva k domu byl využit zákon i stát. Dál nemá cenu diskutovat.

Odvětrání WC - ventilator do podhledu nebo do potrubí?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Podívejte se na první odkaz. Tam je vysvětleno pár základních věcí. Montážní poloha ventilátoru je obykle vyznačena v doprovodní dokumentaci. Jsou i takové, které lze montovat v libovolné polze. Zpětná klapka může být jak před vetilátorem tak za. Pozor na žaluziové klapky na fasádě nebo na…

Změna tarifu D56d

Poslední příspěvek od Filip Pátek: Ano. Je to tusim od 1.1.26, takze jiz pul roku. Jedna se o sjednocovani s ostatnimi sazbami, jelikoz D56D je historicka zalezitost, ktera se neprideluje tusim od roku 2017, takze jiz 8-9 let. ;-) Ruku na srdce, vzdyt je to jedno.

Regulátor CP 05 RD

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Nakoupit základ Nástěnného ovladače REGMET s dotykovým displejem - typ DTHM2 a doprogramovat (jsem před lety jednal s firmou i s jejich programátorem - bez problému). Řešil jsem tenkrát náhradu pro moje zařízení s AMITem.

LG Tepelné čerpadlo Therma V HM091MRS.UA40 9kW Monoblok S2

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Ani dítka v MŠ nejsou tak naivní jako Vy,když se dostanou k omalovánkám.

Nova skladba podlah

Poslední příspěvek od jiří haberle: Takže XPS izolace je podle zhotovitele drahá ale stěrka remmers MB 2K drahá není jo? Proč tam nedá asfalové modifikované hydroizolační pásy se skelnou nebo PE vložkou 4mm stloušťka. Já vám to řeknu, protože je to pracnější to tam navařit, než tam vylejt na ty nerovmnosti několik kýblů…

Izolace základů

Dobrý den, chci zjistit možnosti provedení izolace základů domu. Stavba je cca 90 let stará, zda vůbec má nějaké základy nevím. Ve dvoře je jímka hluboká cca 2 m, od 2 stěn dmu tvar L vzdálená cca 1,2 m. Problém je prasklina jímky po obvodu zhruba v ½ výšky stěn, plocha mezi zakrytím jímky a domem…

Návrh vhodného profilu - Garáž

Poslední příspěvek od Pavel S: Dobrý den, jak jste prosím vyřešil? Uvažuji taky o dílně u RD z PIR panelů. A zajímá m konstrukce. Děkuji

rozvody vody fasádou

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: To nechci,baví mě stavět a ten kontejnér je úzký. A finančné to vyjde dráž.

FV off-grid systém a bleskozvod

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: 60W a 80Ah?? .... to bych 1-2 panely na střechu ani nedával ... raději svisle na fasadu a bez uzemnění. ps: jedním malým panelem 17V max. nabíjím bez regulátoru 12V Pb baterie

Netěsnost mezi rámem okna a rozšiřovacím profilem – správné řešení?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na správnost provedení montáže plastového okna s rozšiřovacím profilem. Po montáži jsem zjistil, že mezi rámem okna a rozšiřovacím profilem byla lokálně mezera (v levém horním i spodním rohu, v dolním rohu docházelo i ke kondenzaci), kudy znatelně profukoval…

Nové základy podlah, hydroizolace a zateplení

Dobrý den, potřebujeme poradit, jak udělat správně novou skladbu podlah u staršího RD, kde byly vlhké podlahy, pod linoleem byla plíseň. Je položená geotextilie, štěrk 8/16, separační fólie, je vylitý podkladový beton, na něj se má dělat hydroizolace - Remmers MB 2K, dle zhotovitele se nemusí…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Honza Jícha: Pokus se nakonec nevydařil. Přišel jsem na to, že každou chvíli, cca 40x za den to vyhodí hlášku "Internal battery error - Charge overcurrent" nebo "Battery overvoltage". Takže to není ok. Raději jsem odpojil druhou věž, do BMSky jsem dal poslední SW, a již třetí den to běží…

Jak uchytit zastřešení terasy k domu

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Já bych do dřeva nešel.

Dobrý den, hledám učební podklady ke zkoušce topiče III. třídy u TIČR

Dobrý den, hledám učební podklady ke zkoušce topiče III. třídy u TIČR. Rád bych sehnal skripta, učební texty nebo vypracované otázky a odpovědi k přípravě na testy. Materiály bych chtěl koupit pro svou osobní přípravu ke zkoušce. Mohl by mi prosím někdo poradit, kde se dají sehnat, případně je…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.