Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 006 příspěvků, nejnovější před 26 minutami

Vytápění
287 178 příspěvků, nejnovější před 16 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 228 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 607 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
57 600 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
10 849 příspěvků, nejnovější před 54 minutami

Ceny a dodavatelé energií
5 408 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

vlozkovani komina

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Jen připomínám - to vyvložkování vůbec nepotřebujete. ps: kotel i topenáře máte vybraného?? Bez akunádrže to stejně nebude košer - takže buď kotel neměnit nebo najít zkušeného kutila/sebe který kotel připojí.

SDK podhled v paneláku

Poslední příspěvek od jiří haberle: myslel jsem folii fatrafol nebo něco takového co se dáva na střechy jak finální vrstva

Příčka/nosná zeď ve starých výkresech

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně značení zdí ve starých výkresech. Chtěli bychom odstranit příčku ve starém bytě. Příčka oddělovala špíz a kuchyň. Cílem je tuto "příčku" zbourat a rozšířit místnost, která nyní bude sloužit jako ložnice. Můj dotaz tedy je, jestli nevíte, jak se v…

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Radek Procházka: Dobrý den, vaše schopnost dedukce je opravdu geniální. Nechápu, jak jste k tomu došel. Kdybych byl pro něco rozhodnutý, tak se tak debilně neptám. Pokud jste si tu podlahu splácal sám, pak vám je samozřejmě "jedno", když bude problém, protože si ho taky sám opravíte. Pokud byste nechal…

Padá proudová chránič

Poslední příspěvek od Ivan K.: a teraz je stav aky ? vsetky zasuvky funguju, len pokial do tejto konkretnej zasuvky/okruhu chraneneho tym 10A isticom nieco zapojite, tak vypne prud.chranic ?

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Peter B: cerpadlo

Radiátory v paneláku topí i když jsou uzavřené

Poslední příspěvek od jiří haberle: Budete mít zanesené ventily. Já jsem minulý týden preventivne nechal vymenit v panelaku radiatory, hlavice i ventily. Montéři maji mražení a zamrazí si trubky takže se nemusí nic vypouštět. Pouze vypustí radiátory a po namontování nových se automaticky dopustí. Celá akce 15000,- a za 5 hodni bylo…

Zásuvka na nízký i vysoký tarif

Poslední příspěvek od Jiří Friml: Naopak, ono není vůbec špatné mít v kuchyni takovou "druhou koupelnu", tzn. i ručník a mýdlo. Mimochodem, co když já tu ohřátou vodu stihnu během cca 2 hodin vypotřebovat? Na kolik se v té chvíli sníží tepelná ztráta, když v bojleru neskladuji teplou vodu, ale studenou (až do dalšího…

Postup pro podlahy přízemního bytu

Dobrý den, mám v plánu rekonstruovat původní podlahu nadsklepního bytu a to za účelem zvýšení tepelného komfortu, snížení hlučnosti - vrže a vizuální potřeba - chci třívrstvou dřevěnou podlahu. Finální podlahu nechci řešit, mám vybráno. Otázka zní jaké zvolit složení s ohledem na cenu? Aktuálně…

Rekonstrukce střechy v řadové garáži

Poslední příspěvek od Filip Patek: Je nutne menit celou strechu? I profil a beton ci hurdiska vydrzi strasne moc... Treba je tam jen povrchova koroze.

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Rychlé změny teploty jsou způsobeny z 80 procent vyschlými kondenzátory na zakladní desce regulace. (cca 15 let provozu) Z 20 procent to může být rozpadlou kabeláží hlavního kotlového čidla. Oprava spočívá ve výměně hlavní řídící jednotky, a pokud to nepomůže, tak také hlavního kotlového čidla.

Vysoká vlhkost v bytě z Liaporu

Poslední příspěvek od Filip Patek: Jeste doplnim svou zkusenost, u me babicky v panelaku kdysi zateplovali alespon osteni oken polystyrenem a to zvenku i zevnitr. Vyskytu plisni celkem ubylo, rozhodne u oken to pomohlo.

Nosnost 10cm

Poslední příspěvek od Filip Patek: Presne tak. Davat to nad dvere je sebevrazda... Dokonce doslova, jelikoz to muze nekoho sejmout. 10 cm je proste malo. Sice moji rodice maji na 7 cm zdi povesenu kuchynskou linku, drzi to od roku tusim 2001, ale neni to proste tak tezke. Bojler je moc. Zatez jde do sikma, bal bych se, ze to vyrve.

Jakou krbovou vložku vybrat

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Také jsem chtěl nějaké dřevo spálit ... ale v automatu B14 od Benekovu je to prakticky nemožné. Takže jsem koupil druhý kotel a instaloval ho do prádelny cca 15m od 1. kotle. Vybral jsem univerzal H425eko-U ... a o vašem řešení jsem vůbec neuvažoval ;-)

Regulace tepelného čerpadla a jeho okruhů v novostavbě - zapojení smart home

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: Řízení TČ s Loxonem sice funguje , ale moc to nepřinese. Pokud je v domě akumulace, která má levné teplo, tak je naopak třeba, aby akumulace spolupracovala s tepelným čerpadlem. Ušetří se jak peníze, tak životnost kompresoru tepelného čerpadla. Při správné funkci vytápí dům při dostatečné teplotě…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.