Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 306 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Vytápění
306 568 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 793 příspěvků, nejnovější před 18 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 518 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 739 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
11 546 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 798 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
1 632 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Vytápění temperace dílny

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: Stačí tu 500l nádrž naplnit vodou, spodek zaizolovat a postavit ke kamnům. V kamnech topit 8 hodin každý den.

Studna pod zakladovou deskou

Poslední příspěvek od ROMAN MALÝ: Ja vím bylo mi řečeno ze se studna zasype při demolici ale pak zo bylo jinak

Kotel na pelety + vaše zkušenosti po několikaletém úžívání

Poslední příspěvek od Petr Majer: Dobrý den máte zkušenosti s peletami 8mm

Vliv barvy plechového pultového vikýře na teplotu uvnitř

Poslední příspěvek od Josef Černý: Děkuji za radu a zájem pomoci. Mezi plechem a místností jsou podkladní lepenka, prkna, vzduchová mezera, minerální vlna 15 cm, sádrokarton. Vidím 6 možností zlepšení: 1. Klimatizace s venkovní a 2 vnitřními jednotkami, případně jen 1 pro tento malý byt 2. Venkovní rolety 3. Vnitřní rolety s…

Výpočet separační vzdálenosti mezi FVE a hromosvodem podle ČSN EN 62305-3

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: V uvedeném příkladu je rodinný dům špatně zařazený do třídy LPS IV systému ochrany před bleskem a přepětím. Rodinný dům je ve třídě LPS III systému ochrany před bleskem a přepětím, tomu odpovídá poloměr valící se koule 45 metrů.

Beton v garáži

Poslední příspěvek od Jarda Nezbeda: Jak už tady zaznělo: Legrační statik - amatér.

Beton pevnost

Poslední příspěvek od Josef Komný: Pokud bude ten lepší beton, zhutněné podloží, správně umístěná kari síť, vhodné dilatace a dlažba, tak by to mělo být v pohodě. Je to ale jen můj profesní odhad, nejsem statik a nehraju si na něho.

Therm pro 14 vadný trojcestný ventil

Poslední příspěvek od Ivan K.: ked ho "elektricky" odpoji od zakladne disky ? nedetekuje si nahodou zaklad.doska vsetky cidla, senzory, cerpadlo a pod. ?

Retenční nabídku plyn

Poslední příspěvek od Jan Schindler: Zadejte si cenu 1099 Kč plynu a 252 stálý plat do funkce "Individuální cenová nabídka" (Zadejte si srovnání a v kolonce dodavatel zvolte E.ON a první z nabídky je právě Individuální cenová nabídka) a nabídky si porovnejte.

Mravenci

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: V dřevostavbě ne .. ale 2 roky jsem s nimi bojoval ... najednou se objevili ... Použil jsem jen spray ... a vše o.k.

chybějící parozábrana

Dobrý den, mám dřevěný strop tramy 20cm mezi nimi vatu ,sádrokartonový podhled, na trámech je vrstva osb, prkna kročejová izolace el. podlahové topení a podlahové desky fermacel. Do stropu jsem nedával parozábranu myslel že když je patro nad námi obývané a vytápěné vodní pára projde. Teť je horní…

Označení HUP vně/uvnitř bytového domu po přemístění

Dobrý den, potřebuji se poradit - v bytovém domě máme přemístěný HUP z vnitřních prostor (sklepy) na vnější obvod stavby a zůstala nám uvnitř cedulka pro označení HUP. Máme povinnost jako SVJ nějak vyvěsit uvnitř budovy informaci, že HUP je umístěn venku? Např. pro hasiče, nebo uživatele bytů,…

výpadek serveru TZB

Poslední příspěvek od jiří haberle: mě taky, a stále nějak pruběžné výpadky... asi nejaky problém ale ne na naší straně.

Prosba o radu: Odvětrání starých kamenných základů – nopovka vs. větraný makadamový kanál

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Odborná literatura varuje před větráním sklepů nebo jiných chladných prostor v horkém létě. Letos je to ještě docela příznivé, že vlivem sucha má letní vzduch málo vlhlkosti ale i tak při velkém ochlazení může docházet ke kondenzaci v mezní vrstvě vzduchu. Bývají léta horké s daleko vyšší vlhkostí…

Topení do radiátorů

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Třícestný ventil je zřejmě zónový přepínací. Jde o to, jestli přepíná až do krajních poloh. Neznám jeho konstrukci, jestli je rotační, tak by část vody mohla proudit přes zásobník TUV. Pokud má jinou konstrukci, tak nemusí plně otvírat cestu průtoku. Pokud si kotel řídí průtok podle teploty vratné…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.