Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 746 příspěvků, nejnovější před 41 minutami

Vytápění
286 394 příspěvků, nejnovější před 6 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 085 příspěvků, nejnovější před 22 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 465 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
57 555 příspěvků, nejnovější před 12 hodinami

Elektrotechnika
10 796 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 403 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Už topím asi 8 roků v AK uhlím. Před tím jsem měl ETKU 32 kW a topil jsem do aku 4500l. Tam se pálilo jak uhlí i dřevo. Borovice obsahuje více pryskyřice a je potřeba aby byl kotel dostatečně teplý i zpátečka aby ta pryskyřice měla možnost v kotli dohořet a neusazovala se na studených stěnách…

plynový kotel se nezapl

Poslední příspěvek od Filip Patek: Pokud vubec nesviti display, podivejte se na jistic od zasuvky a pripadne jej nahodte.

Heluz Family 50

Poslední příspěvek od Michal Sýkora: Jo člověk si to takhle řekne, ale přeci jenom když dává člověk jednu vrstvu si práci umí spíš usnadnit jako kdyby měl dávat vrstvy dvě. A to jsem opomenul jenom ulehčení práce.

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Ivan K.: "Rád bych si ověřil jak přesně reguluje ekviterm vnitřní teplotu ale ještě nikdo takový záznam nedal." presne toto som sem uz pisal . je mozne nastavit/vyladit ekviterm tak, ze vam nebude "skakat" teplota interieru +-2 st. ,u mna to "kolise" okolo 23 st. samozrejme v…

Netopí část radiátorů po instalaci krbových kamen s výměníkem

Poslední příspěvek od Ivo Šubrt: Jestli jsem vše pochopil správně, nechal jste si připojit krbovky s výměníkem, ale ještě v nich netopíte. Čili voda jaksi "navíc" a od té doby to netopí správně. Jak tady zaznělo - máte v systému filtr na mechanické nečistoty se sítkem? Jaká máte čerpadla? Měnil jste na nich otáčky? I…

Praskla saci trubka

Poslední příspěvek od Radek: Děkuji za reakci. Oběžné kolo 1000, ejektor 600. Nádrž z venku na dost místech orezlá, což jsem tedy očistil a přetřel. Těžko říci, kdy praskne membrána v tlakové nádobě. Ještě bude třeba vyměnit membránku v tom mechanismu na vypínání při dosažení tlaku. Ta je vypadá dost unaveně. Otázkou je, zda…

Kotel na uhli - zmenseni mnozstvi sazi

Poslední příspěvek od Ivo Šubrt: Je otázkou, zda bylo servisní nastavení v pořádku. Pokud ne, korekční možnosti ventilátoru nebo podavače nebudou nebo nemusí stačit. Výrobce ale také může mít jako jakousi ochranu v servisním menu nastaveny hodnoty vyšší, než jsou potřebné skutečné provozní reálné možnosti a brání se proti…

Kotel Eko Tech

Poslední příspěvek od Sắt Thép Biên Hòa: Sat Thep Bien Hoa je spolehlivý dodavatel ocelových výrobků, sídlící ve městě Biên Hòa v provincii Đồng Nai, Vietnam. Díky dlouholetým zkušenostem v oboru nabízíme široký sortiment kvalitních ocelových produktů, včetně ocelových trubek, ocelových profilů, nerezových trubek, přírub a dalších…

Dakon FB2 Automat

Poslední příspěvek od Sắt Thép Biên Hòa: Sat Thep Bien Hoa je důvěryhodným dodavatelem ocelových výrobků se sídlem ve městě Bien Hoa, provincie Dong Nai, Vietnam. Díky dlouholetým zkušenostem v ocelářském průmyslu se specializujeme na poskytování širokého sortimentu vysoce kvalitních ocelových výrobků, včetně ocelových trubek, ocelových…

Ekonomická regulace podlahového vytápění

Poslední příspěvek od Sắt Thép Biên Hòa: Sat Thep Bien Hoa is a trusted supplier of steel products based in Bien Hoa City, Dong Nai Province, Vietnam. With years of experience in the steel industry, we specialize in providing a wide range of high-quality steel products, including steel pipes, steel boxes, steel shapes, stainless steel…

Zapojení Atmos s Laddomat 22 a AN

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To jsem napsal. Nejlepší je udělat dole do zdi díru a táhnout to normálně. Jinak to jsou samé komplikace. Napojení topného okruhu před zdí způsobí parazitní tlakový spád, který způsobí vychlazování AN do kotle. Bude tedy nutné zablokovat v laddomatu samotížnou klapku, což znamená i zablokování…

ATTACK FD - přechod na pelety

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Na ATTACK tu bývá pan Žalud.

zateplení podlahy

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jestli to je obytný prostor tak pořádnou izolaci. Kari síť to je tak do nějaké dílny kde se bude podlaha nějak více zatěžovat.

výměna radiatoru

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Litina a daně jsou věčné. Osobně jsem dával do nového domu staré litinové radiátory za šrotovou cenu 1kg 1kč. Je pravda pře zimu kdy se nestavělo tak jsem je rozdělal na články a louhem sundal starý nátěr. Jejich stáří typuji na 75 roků. Neměnil bych.

Kombinace FTV - ohřev vody + plynový kotel ohřev vody

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Dělal jsem to známému na kotel victrix-zeus. Přepne to tak 4x za rok. Můžete použít zónový ventil. https://www.elventil.cz/smesovaci-sady Pohon může být 24 nebo 230V.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.