Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 746 příspěvků, nejnovější před 6 minutami

Vytápění
294 909 příspěvků, nejnovější před 3 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 494 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Voda, kanalizace, koupelny
26 063 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
58 105 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
10 995 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 496 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Nezařazené
1 374 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Kotel Dakon Fb automat 25

Poslední příspěvek od Božena Zemanová: Zrcátko? Ne, to nedělám. Je mi to trapný, ale rok, 2 zpět jste mi pomohl, zadal koeficienty podavače a ventilátoru a fungovalo to celou sezónu. Prosím, kolik bych teď měla nastavit?

Tepelný most, strop novostavby

Poslední příspěvek od Jan Němec: Souhlas dokumentace je základ, zkontrolovat, že je stavba podle ní provedena, měl už stavební dozor, toho bych si pozval jako prvního. Byl placen, tak snad na to dohlídnul. Bohužel nešvar , že se staví podle dokumentace pro stavební povolení a nedělá se dokumentace pro zhotovení stavby, je tady…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Mám změřené povrchové teploty vnitřních příček před asi 4 lety a rozptyl nebo pokles o cca 0,8°C nastal několik hodin po pokynu termostatu kdy navolí v čase koem 22:00 z hodnoty 22,5°C na 21,5°C. Vzorkovací kmitočet byl 10 minut. Venkovní zdi jsem neměřil. V tuto dobu už to nemá význam měřit,…

Návrh zapojení - Tepelné čerpadlo země/voda + Krb s výměníkem (kotel)

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Souhlas. Jakmile je barák prázdný Tak FV nemá co dělat. V těchto dnech ideál podmínky. Jen ještě dodám to že je lepší mít opravdu TČ bez naprosté rezervy než ho polovinu sezony trápit na 30%. I tech 5kW TZ na 120m2 u relativně nového domu ser mi zdá dost velká.

Zapomenutá parozábrana - řemeslníci

Poslední příspěvek od Tomáš Hlaváček: Děkuji Vám za rady. Dopadlo to tak, že dali na to parotěsku a na to další vrstvu SDK. Předpokládám, že nehrozí nějaký problém ohledně vlhnutí té vstvy SDK co je nad parotěskou. Nad ní je 26cm izolace.

Odsávání vody ze sifonu sprchového koutu

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Místo klasického vodního uzávěru je tam jen pogumovaná kulička. Pokud přitéká voda, tak ji zvedne a voda může odtékat a jinak je odpad uzavřený. Někde jsem to viděl, ale tuto verzi nemám. Výhodou je, že nehrozí vyschnutí při delším nepoužívání.

Ekoscroll alfa 25 pelet

Poslední příspěvek od Vojtěch Jelínek: Děkuji za pochopení; hodně zdaru i Vám.

Posouzení krovu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Ony ty vodorovné síly s tím ohybovým momentem souvisí. Ten krov se v patě snaží "rozejít" a přes páku působí na ty kleštiny které chce "roztrhnout". A jelikož platí akce = reakce, tak ta síla prohýbá ty krokve jakoby navíc. není to tak jak když pata je zachcena a místo toho je…

Zakalení a rosení vnitřní strany trojskel

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: Výměna dvoj/trojskla v dřevěných oknech je pro lidi, kteří to běžně dělají hračka, bez poškození. Mám měněné skla v euro oknech vyrobených před cca 27 lety za tepelné lépe izolojící před cca 10 roky. Zasklívací lišta se sundá, vymění sklo, lišta jde zpět a znova se silikonuje. Způsob vyřízení…

Nabídka od ČEZu od 5/2025

Opět prý slevňují. Tady je jejich podbízení se s "akční " nabídkou od května 2025. Co k tomu dodat? : No neberte, když je "tak výhodná"...

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Pane jsem ve stejných lete a nemám zájem lidem jakkoliv škodit. Mám od roku 2015 kotel Gekon od Kovarsonu a nic mě nenutí zkoušet pelety. Uhlí mě stojí 1q 630 Kč a pochybuji že je normální cena pelet nižší. Jako mínus beru to že u pelet musíte mít podávání v útlumu 10 minut nebo méně. U uhlí…

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Radek Zobal: Dobrý den Mám kotel Praktik 17 +lambda. Měl jsem stejný problém. Clona vzduchu stále vlevo na III. Výjimečně při sesunutí paliva se na pár minut pohnula doprava. Průměrná hodnota O2 byla na 12,5%. Když jsem otočil dvířka, aby byli panty vpravo, všiml jsem si že kontrolní okénko není přišroubováno…

Jednoduché rozšíření stávajícího systému

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Pán již napsal, jak to bude řešit. Tak bych mu do toho již více nekecal.

Nastavení A-ZRouteru

Poslední příspěvek od Pavel Masin: Dobrý den, nejhorší vec ten blbej AZ router, vůbec to nefunguje, nelze se přihlásit do aplikace, prosím poradil byste? Na email …, moc děkuji, jinak ten krám rozbiju kladivem, diky, Pavel Masin

Klimatizace na topení s co nejmenším výkonem

Poslední příspěvek od Filip Patek: Ano, to je svata pravda.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.