Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 369 příspěvků, nejnovější před 16 hodinami

Vytápění
306 736 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 800 příspěvků, nejnovější před 14 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
27 524 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 758 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Elektrotechnika
11 568 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 803 příspěvků, nejnovější před 9 dny

Nezařazené
1 634 příspěvků, nejnovější před 17 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Plynovy kotel s vrstvenym zasobnikem

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: https://forum.tzb-info.cz/160993-plynovy… "Soused přešel z uhlí na TC a pro udržení stejné roční ceny za vytápění musel jít podstatně dolů s teplotou (o několik C). Otázka na zkušeného, roční spotřeba tepla vč. TUV činí v průměru 60Mwh, což zatím v celkové ceně za palivo činí v průměru 45k.

Vysoká teplota MOSFET řídících jednotek Tech Sterowniki

Poslední příspěvek od Václav Puczok: https://forum.tzb-info.cz/146547-vysoka-…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jiří Dohnal: 1.bod Dobry den chtel bych se všech přítomnych zeptat zda budou prodávat RCT 10.0 2.prodlem Allow symmetry zpojen : Mam doma RCT 5.0 master a RCT 10.0 slave navzajem se krásně viděj a přes den kdy krásně svítí neni žadny problem ale nastane večer kdy obadva střidače se snaží vykrit odběr…

Rozdělovač ivar

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Taky nevím proč to tam je. Toto zapojení (s RTL ventilem) se používá pro malé podlahové topení. Ten RTL ventil snímá teplotu protékající vody a uzavírá se, pokud teplota překračuje nastavenou teplotu. V podstatě bude na přívodu k žebříku teplota odpovídající výstupní teplotě z krbu a tím RTL…

Instalace klimatizace

Poslední příspěvek od Honza Strnad: Dobrý den, tak co povedlo se vám tu klimu zapnout?

Simulace chlazení a topení pomocí klimatizace

Ahoj, dělám HVAC montáže a vedle toho si už rok píšu vlastní nástroj na dimenzování chlazení — nahraješ půdorys, zadáš orientaci, okna, konstrukci, a vypadne z toho odhad tepelné zátěže po místnostech + PDF pro zákazníka. Motivace byla, že mě štvalo počítat to pořád v Excelu a pak to ručně…

Kotel Viadrus G42 Eco - propalování hořáků

Máme pro dům 2 kotle Viadrus G42 Eco, které vytápí 20 garsonek nad sebou. V jednom z nich se pořád dokola propalují hořáky. Vždy po výměně vydrží cca týden. Už se měnila zapalovací mechanika i plynová armatura ... nicméně stav se nezlepšil. Na druhém kotli jede všechno jak má. Tušíte někdo, v čem…

Podlaha rekonstrukce

Poslední příspěvek od Josef Komný: Zřejmě nezasahujete do nosné konstrukce, takže není třeba povolení. Musíte ale splnit další podmínky dle norem - užitné zatížení a stálé zatížení (nesmí být pod minimálními hodnotami dle ČSN), nesmíte zhoršit kročejový hluk a neprůzvučnost (na to jsou hygienické limity). A nová skladba stropu musí…

Protherm tiger condens flame

Poslední příspěvek od Antonín Vašmucius: Celkem chytré řešení. Já jsem spíše řešil, zda náhodou nemá kotel nějaký snímač průtoku, aby to nedělalo velké zmatky v ŘJ. Je mi jasné, ze ztráty jsou dost velké, bohužel barák je takto resen a čekat ve sprše na teplou vodu je dost otravné. Snažil jsem se odhadnout casy spínání cerpadla, ale když…

Kdy řešit elektroinstalaci

Poslední příspěvek od Filip Pátek: 22 pri chlazeni? :-D

Dakon FB2 Automat

Poslední příspěvek od Jaroslav Krtil: V

Zvednutí podlahy

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Osobně bych volil extrudovaný polystyren a dvojitou podlahu z OSB. To, pokud na to má přijít koberec a nebo vinil. Jinak nějaký perlitický beton s armaturou a na to dlažbu. To ale pro dětský pokoj není.

Mycka Bosch

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: "Jak sundal kryt,tak na pravé straně byl střep a stopka z třešní,musí tam být nějaký filtr." Tak mi teď napsala známá,co měla ten samý problém.

Jak si hlídáte, kdy má který zákazník další revizi?

Dotaz na kolegy z praxe. Dělám appku, ve které si majitel domu hlídá termíny revizí a ke každému si zapíše i dodavatele — kdo mu revizi dělal, aby ho příště zase našel. Napadlo mě, že z vaší strany to funguje přesně obráceně: vy máte zákazníky a termín se u každého za rok nebo za pět let…

Odvětrání komínového tělesa vs. parotěs

Dobrý den, stavíme podkrovní dům se stavební firmou, máme tam komínové těleso CIKO 3V UNIVERSAL. Komín má odvětrání komínového tělesa mřížkou u paty komína a pak na jeho horním konci pod nerezovým komínovým nástavcem. Mřížka nahoře ale vyšla do takové výšky, že je nad ní vrstva izolace a také…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.