Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 988 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
296 177 příspěvků, nejnovější před 51 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 572 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 559 příspěvků, nejnovější před 39 minutami

Obnovitelné zdroje energie
58 430 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Elektrotechnika
11 096 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 531 příspěvků, nejnovější před 12 dny

Nezařazené
1 411 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Nerezový bazén

Poslední příspěvek od Robert Rusín: Nevím , jak je na tom tekutý kov s případnou toxicitou. V situaci, kdy zvažuji z hygienických důvodů použití potravinářského silikonu mi přijde tekutý kov nebo lepidlo od Loctite jako zdravotní hazard

ATTACK FD - přechod na pelety

Poslední příspěvek od Ivan Valenta: Zdravím už jste sehnal nějaké info.dekuji za odpověď

ELEKTROSMOG

Poslední příspěvek od Lenka Enka: Každý je na to jinak citlivý. Jsou lidé, kteří bydlí u jaderné elektrárny Černobyl už desítky let a pojídají radioaktivní produkty. Já na elektrosmog citlivá jsem a je to celkem peklo. A nemůžu se skoro nikomu svěřit protože to medicína neuznává a já nechci být za blázna.

Kombinace dvou typů kotlů v topné soustavě - dává smysl?

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Tepelné ztráty domu jsou kolem 12kW. 1. Jak je na tom komín v domě, je schopen připojení nového zdroje? Rozvody topení jsou vyvedeny až ho sklepa nebo jak je veden páteřní rozvod. Pokud dáte kombinovaný kotel dřevo- pelety již se stejně nevrátíte nikdy k plynu, potom je již lépe plyn úplně…

Voda - teplá ze studny, studená z řádu

Poslední příspěvek od Josef Komný: Nejsou příbuzná, každé má (i přes podobné znění) zcela jiný etymologický základ. Ale i tak to nic nemění na faktu, že vodovodní je vždy jen "řad".

Spokojenost s aplikací MyUplink k TČ NIBE

Poslední příspěvek od Libor Stodůlka: Máte pravdu nová aplikace MyUplink k tepelnému čerpadlu NIBE se vrátila o několik let zpět. Informace jak TČ pracuje , teploty , nastavení atd., nejsou dostupné jak tomu bylo v přechozí verzi. Plně se stotožňuji s vašim článkem.

Řasy v bazénu

Poslední příspěvek od Ivan K.: vazeny pane, sam prevadzkujem velky bazen (kazdorocne ho na sezonu vypustam, vycistime a napustam nanovo studnovou vodou) a poradil som aj mnoho kamaratom, A ked uz ste taky premudrely, co si precitat navody na hocakej "chemii" do bazenu ??? Nechapem co vam vadi na mojich odpovediach…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Miroslav Šperlín: Zaměřte se na napětí článků před koncem nabíjení. Jeden článek dosáhne 3,45V, o kolik mV méně má ten nejslabší článek? Snaží se to vybalancovat nabitím na 100% a teprve až se mu to podaří tak se vrátí na nabíjení do 97%. Pokud se to nedaří delší dobu tak je jeden článek vadný. Bude to ten co se…

Správnost skladby fasády

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Někdy mapy vyvolá i kondenzace par a stačí teplotní rozdíly v desetinách stupně kdy to kondenzuje a kdy ne. První obrázek je z nedostavěného domu nedaleko ode mne na fasádě z EPS a natažené tenké omítce s perlinkou. Nebylo to od deště. Druhý obrázek je od sousedů kde mají na XPS a EPS nalepený…

Aký výkon klimatizácie?

Poslední příspěvek od Hugo Zhor: Podle vašeho popisu se taky domnívám, že 3,5kW bude stačit. Jsou i jednotky, které umožňují dostatečně dlouhé trasy. Např. Mitsubishi STANDART MSZ-AY35VGK+MUZ-AY35VG nebo pokud vám jde hlavně o co nejnižší cenu, tak Sinclair KEYON SIH+SOH-12BIK2. Ty značky, které vám nabídli, mají třeba Daikin…

industriální okna

Poslední příspěvek od Lukáš Žáček: Výběr správného dodavatele je úplně zásadní, hlavně u industriálních oken, kde je kvalita klíčová. Na trhu je fakt hodně firem, ale spousta z nich slibuje hodně a pak dodá něco, co nestojí za nic. Doporučuju vybírat hlavně podle referencí a ověřených zákaznických recenzí, ať nekoupíš zajíce v…

zvýšení tlaku vody za filtrem

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Stodni jsem čistil. Vyčerpal, vydrbal rýžákem, vybílil vápnem, vybral dno a na dno dal vrstvu ostře tříděného dolomitického vápence. Do studně dávkuji Savo. (2dl po 14ti dnech.)

Parozábrana strop mezi patry

Poslední příspěvek od Jiří K: Díky za rady pánové. Parozábranu ve zbytku domu použiji. V jednom pokoji kde jsem pospíchal a strop je už hotový to už nechám a snad to těch pár let přežije.

Odvětrání střechy - skladba střechy

Poslední příspěvek od Jozef Homola: https://www.google.com/search?q=ruukki%2… Větrání střešního prostoru věnujte pozornost. Tím, že střecha má velký sklon tak je předpoklad dobrého gravitačního větrání

Akumulační nádrž k peletovému kotli

Poslední příspěvek od Radek Mašín: Přesně z tohoto mám obavu, že kotel bez akumulace bude startovat co půl hodiny, takže do soustavy přidám nádrž o objemu 1000l.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.