Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 971 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
287 112 příspěvků, nejnovější před 25 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 218 příspěvků, nejnovější před 18 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 596 příspěvků, nejnovější před 24 minutami

Obnovitelné zdroje energie
57 595 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Elektrotechnika
10 835 příspěvků, nejnovější před 15 minutami

Ceny a dodavatelé energií
5 409 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Zásuvka na nízký i vysoký tarif

Poslední příspěvek od Jiří Friml: Myčku nádobí máme taky. Jenže taky víme, že ne vše je vhodné do myčky dávat - např. dřevo, nerez nebo smalt. A taky jednoduše ne vždy se vše do myčky vejde. Suma sumárum, myčku využíváme na maximum a zbytky domýváme ručně - 5 litrů často stačí, někdy je to ale málo. Já neumývám stylem, že bych si…

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Peter B: Voda kotla dosahuje 75 stupňov, koľko má zásobnik neviem. Voda pri kúrení má 65.

Ovladani obehoveho cerpadla

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Lidi hledají úspory a tak se jim rozbuší srdce když vidí - Naše regulace vám ušetří 25% energie. Někdo musí mít v každé místnosti displej a několik aplikací v telefonu jinak to není ono.

vlozkovani komina

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Pořád jste nenapsal o jaký průměr se jedná a sílu materiálu. Metrový kus 180/1mm nekoupíte asi pod 1600 a to je cena e-shopu. Asi před 8 roky jsem si komín vložkoval ceny jsou od té doby i dvojnásobné.

Atmos DC 25sp

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Vrg vyměnit za VTA 30-70°C

Dotaz na škůdce dřeva

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Tesařík se vyhání ze dřeva hodně blbě. Jednou jsem ho vyhàněl z dřevěnýho okna. Vzal jsem stŕíkačku s malou hadičkou a jedy mu injektoval přímo do děr. Musel jsem to 2-3x opakovat, než ten hmyz pozdechal. Pak jsem okno pečlivě natřel, aby se tam už neprokousali. Ale v tak velkém měřítku si to…

HELUZ 50 VĚNEC TEPELNÝ MOST

Poslední příspěvek od Petr Díkl: Ono to ale asi možný je. Taky jsem to tak v projektu měl. To jsem ale zjistil až později. V průběhu stavby mi to přišlo jako blbost, takže jsem věncem sjel šikmo pod okna.

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Nejsem pan Homola a ani nevím co psal, ale mohu vám ukázat mé dvě místnosti s podlahovým topením a laminátovou plovačkou na tenkém mirelonu a část jiné místosti s dřevěnou plovačkou rovněž na podlahovém topení. Doporučuji navštívit třeba Bauhaus a na polovině balení plovoucích podlah naleznete…

Fotovoltaika x energetická katastrofa

Poslední příspěvek od Marek Svoboda: Doporučuji tuto literaturu https://www.databazeknih.cz/knihy/blacko… Aby si BFU uvědomil, jak rychle bychom byli zpět ve středověku.... Když i jaderná bába potvrdila, že to není o tom "jestli", ale "kdy"... https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/da…

praktické zkušenosti s jednoduchou čističkou šedé vody?

Poslední příspěvek od Miroslav Zavrtálek: Děkuji za rychlou odpověď! Takže nyní to máte napojené všechno do jednoho podobně jako já. Já jsem ten dřez napojil na černou kanalizaci, jak někde Asio doporučovalo, ale asi je to o tom, jak šetrné prostředky používáte. My se snažíme používat co nejméně chemie. Vesměs asi není nic špatně - i…

Regulace tepelného čerpadla a jeho okruhů v novostavbě - zapojení smart home

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Pozor zde se zaměňují dvě rozdílné věci. Akumulace na sezónu a na několik dní. Akumulace na sezónu nemá smysl to potvrdili Rakušané ( a nejen oni). Ty velké zásobníky co se budují mají podmínku, že uložené teplo se spotřebovává (a doplňuje) průběžně a nemá tam být více jak pár dnů. Dokonce byla…

Rekonstrukce střechy v řadové garáži

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Existuje vícero způsobů jak zakrýt garáž ale musíte dát rozměry. Garáž lze zastřešit bez betonu a jediného nosníku. U Lidlu stačil trapéz plech.

Nízké průtoky u podlahovky

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Jde to jednoduché. Dlouhý okruh má vysokou tlakovou ztrátu i při 1 l/min. Když to zvýšíte 3x, tak odpor vzroste s druhou mocninou tedy 9x. Můžu Vám to doložit výpočtem. EDIT nedalo mne to abych to neověřil, že nekecám

Jakou podlahu? Lino, vinyl, lamino na fermacell desky?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Voda určitě škodí. U nás se vytírá tak raz za 2 až 3 měsíce vlhkým hadrem a hnedka zatím se to utírá do sucha (3 pokoje). Kuchyň, zádvěří, hala, komora (lino), koupelna, WC a TM (keramika) se mokrým způsobem čistí každý týden.

Výběr klimatizace - pokoj 30m2

Poslední příspěvek od Jožo Ferko: https://github.com/jwillemsen/daikin_one… Toto je jediná v současné době funkční integrace. Daikin spustil vlastní API, které lze použít. Dřívější integrace používaly API mobilních aplikací a uměly toho víc, to už nyní nejde. Dá se tím nastavit teplota, režim, rychlost ventilátoru, naklápění a…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.