Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 401 příspěvků, nejnovější před 18 minutami

Vytápění
289 247 příspěvků, nejnovější před 11 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 267 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 763 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
57 649 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
10 819 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 439 příspěvků, nejnovější před 10 dny

Nezařazené
1 188 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: To použití je normální ale někam za plynový kotel a ne AN. Ale i za kotel to bude zvyšovat teplotu zpátečky a to je u kondenzačního kotle také nežádoucí. Už se to tu také kdysi řešilo že si pán stěžoval že se mu z radiátorů vrací voda 40st ale do AN se vracelo 50st. Dělal to ten anuloid pod tím…

Vytápění a příprava TUV pomocí TČ a solárních kolektorů

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: pokud umíte pracovat s kladívkem případně s důlčíkem tak i ve stodole

Zateplení podlahy na půdě (Miako)

Poslední příspěvek od Filip Patek: Jeste dodam, pokud je puda dobre odvetrana, nemusite davat parotes. Jinak je dobre jej dat nejlepe na strop ve vytapenem prostoru, coz patrne neprichazi v uvahu, jelikoz nebudete delat nove podhledy jen kvuli parotesu, tak to dat pod vatu. Dale nekdo dava difuzni folii na vatu, aby se na ni…

rekonstrukce maringotky

Poslední příspěvek od jiří haberle: Pravděpodobně spatně mazaná / chlazená.

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Já jsem ale nepsal, že podmínkou pasivního domu je vysoká akumulace. Jde je o to, že vysoká akumulace spolu s osluněnými velkými okny dokáže výrazně zkrátit období, kdy je nutno topit nebo chladit.

Vhodný termostat pro kondenzační kotel.

Poslední příspěvek od Ivan K.: pri podlahovom topeni si myslim ani nepotrebujete priestorovy termostat, len si nastavte vyhovujucu teplotu vody do podlahoveho topeni

Vinylova podlaha parquet Mercado ze supermarketu zkušenost. Nebo zkušenost s obdobnou.

Poslední příspěvek od Petr Díkl: Já mám click vinyl, ten nejlevnější z Hornbachu (Bainbridge 4.2). Pod tím nivelačku a takovou tu podložku se zlatou fólií. Pokládal jsem sám a vše je ok - zámky, povrch. Známý má 2x dražší Fatrafloor, lepený. Po stejné době značně poškrábaná. Dělala mu to profi firma a nivelačku má tak křivou, že…

Nilan Compact - efektivita? marketing?

Poslední příspěvek od Tomáš Laurin: Realna spotřeba nilan compact p2 je 430w když topí, 40w když jen pasivně vetra na druhý stupen. Což odpovídá otackam při topení (36/38%) Ty zmiňovane Jednotky jsou možná starší typy a mají jinak postavený systém, více žerou. Nyní pri venkovních 2 stupnich, Když ohřívá vodu tak je výstup…

Kotel DEFRO Evo Pell

Poslední příspěvek od Luděk Koňařík: Mám, rozhodl jsem se po delším vybírání vzhledem k podmínkám, poměr cena/výkon vypadá super. Uvidím až to topenář oživí 😁

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Ivan K.: predpokladam, ze mate verziu 2-17 , tak je tam urcite modulované čerpadlo priameho vykurovacieho okruhu a okruhu TÚV inac, ja ked som sa "hral" s nastavovanim kotla, tak som aj denne v rovnaku hodinu odpisoval spotrebu plynu

Zlyhanie Vtc 512??

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Ať se daří.

Řízení čerpadla pro ohřev AN

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Protože vám zpátečka z 4cv míchá vodu v AN co je pro ekonomiku provozování AN naprosto nežádoucí. Nejenže vodu míchá ale ještě dolu posílá horkou vodu což je ten největší problém. Porušujete základní pravidla co platí od té doby co se používají 3c a 4c ventily.

Tepelné čerpadlo Gree voda-vzduch,ekvitermní regulace

Poslední příspěvek od Ivan K.: myslel som toto "nastavenie"

Krbová kamna s výměníkem La Nordica Norma S Idro D.S.A POUŽÍVÁNÍ

Poslední příspěvek od Jiři Šašek: Posílám foto výměníku. Poslal jsem žádost o cenu z Evo potom se ozvu.

Chlazení TČ - podlaha a radiátory

Poslední příspěvek od Michal Turinic: nemal by byť teplotný rozdiel vačší ako 6K, štandartne to by mala zabezpečiť 18C výstup vody do podlahy a správna prevádzka

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.