Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 311 příspěvků, nejnovější před 16 minutami

Vytápění
306 545 příspěvků, nejnovější před 40 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 793 příspěvků, nejnovější před 11 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 518 příspěvků, nejnovější před 18 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
59 736 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Elektrotechnika
11 546 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 796 příspěvků, nejnovější před 22 dny

Nezařazené
1 628 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Prosba o radu: Odvětrání starých kamenných základů – nopovka vs. větraný makadamový kanál

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Děkuji za obrázek a ani ve snu jsem netušil, že se dá něco podobného někde vyštrachat. Asi jste mne s tím moc "nepomoh". Dovolím si poznámku proč naběhlo u mne tolik příspěvků .Zde byly nekonečné hádky s těmi co padlělali i atesty a tvrdili absurdity. Viz Případ LUPOTHERM. Tam bylo…

Therm pro 14 vadný trojcestný ventil

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Nějaký přepínací ventil jsem už rozebral ale nebyl to zrovna od Therm. Nicméně mají podobný princip. Je tam krokový motrek, šroubovice která přesouvá píst. Jak hlídají koncové polohy nebylo patrné. Koncové spínače to nemá a tudíž je to nějak provedno přes odběr el. enerigie při dojetí na konec.…

Topení do radiátorů

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Třícestný ventil je zřejmě zónový přepínací. Jde o to, jestli přepíná až do krajních poloh. Neznám jeho konstrukci, jestli je rotační, tak by část vody mohla proudit přes zásobník TUV. Pokud má jinou konstrukci, tak nemusí plně otvírat cestu průtoku. Pokud si kotel řídí průtok podle teploty vratné…

Propojení TČ s krbovými kamny s výměníkem

Poslední příspěvek od Jan Horčík: Doplnil jsem schéma do původního příspěvku.

Plánuji kompletní rekonstrukci staršího rodinného domu

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: ps .. TZ domu by řeklo více ...

Dotaz laika ohledně odpadní trubky pro pračku

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Na to zapomeňte. Zde estetické řešení neexistuje, obzvlášť, když bude stoupat do kopce. Takové potrubí by se zanášelo.

Jednoduchý komín a dva kouřovody

Poslední příspěvek od Tomáš Bartoš: Na nyní požívaném domě bylo do jednoho vedení komína zapojeno několik lokálních topidel a vše fungovalo (v přízemí kachlová kamna, v patře 2x nějaké "klubky"). Nyní se již takto neprovozuje, ale fungovalo to. A nikdo žádné uzávěry nikde nedával.

3 čestný ventil pro kotel BAXI 240.

Poslední příspěvek od Katka Nová: Vložil jste příspěvek do nesprávné rubriky. Dejte ho do rubriky "Vytápění plynem".

3 čestný ventil pro kotel BAXI 240.

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Přepínací ventil je nejčastější závada u plynových kotlů. Dokonce se někde píše kolik přepnutí má životnost. Třícestní není, má jenom dvě správné polohy a směry. Tedy pokud se jedná o přepínání mezi TUV vodou a topnou vodou pro radiátory. Třícestný je už ventil mixovací kde se přimíchává zpátečka…

Pokles tlaku po vychladnutí topného systému – netěsné fitinky

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Nejpravděpodobnější bude to, že je zavodněná expanzní nádoba. Tu je potřeba vypustit a srovnat tlak vzduchu. To rosení může být i průběžné a že se voda při teplém potrubí odpaří. Začal bych u kontroly expanzní nádoby.

elektrický rozvaděč pro průběhové měření - požadavky

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: Ten gsm modul je v elektroměrovém rozvaděči? Potřebuje ten gsm modul venkovní anténu?

Výkupní ceny 2027 ?

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Tak si to ještě ty tři roky užijte :o)

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Honza Jícha: Vřelé díky pane Frydrychu. Zrovna minulý týden jsem u pána dělal výměnu střídače, 10 jsem měnil za 6. Poku byste potřeboval jakoukoli pomoc, napište na mail ….

Sigma Nauitila 1 vela vzduchu vo vode

Poslední příspěvek od Tonicek ml: dakujem všetkým za rady, Nakoniec som zistil, že ten ventil AVV je nefunkčný, Bohužiaľ náhradu neviem zohnať, už sa ani nevyrába. Nemám aninákres, tak neviem či ho vobec rozoberiem, Nátrubok má v sebe dierku takže ani namontovať iný odvzdušňovák nebude jednoduché. Tak uvidím ako ďalej. Pekný deň

vodaren

Poslední příspěvek od Tonicek ml: nemate k enmu nakres? Lebo mne tento regulator nefunguje, a bojim sa to vymontovať, pred tým, kým neuvidím nákres

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.