Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 009 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Vytápění
300 581 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 656 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 916 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
58 885 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
11 248 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 686 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Nezařazené
1 496 příspěvků, nejnovější před 18 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Kolik stojí 1 kWh z baterie FVE?

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Aspoň se zde nasmějem,že. Investiční byly nulové s dotací,když už. V pátek jsem podepsal 4,14 koruny za kwh na dva roky. Zdražlili o 14 hal.

oběhové čerpadlo - zkrat

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Toto už je elektronicky komutované se silným magnetem na rotoru a pokud nemáte magnetický filtr, tak může být ucpané. Oprava se s malou pravěpodobností dá udělat. Koupi nové. Rozebrat ale jde snadno a uvidíte zda to je nánosem.

Zateplení fasády

Poslední příspěvek od Andrej Kamovský: Můžeš to udělat i dodatečně, viděl jsem, že se to i takhle dělává.

Nastavení kotle s peletami

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Některé jednotky mají hesla do servisního menu dvě, jedno je jen na prohlížení a druhé kde můžete hodnoty měnit. Jestli pelety z hořáku nevyskakují tak toho vzduchu nebude moc. Musíte si uvědomit že když spálíte příklad za jednu hodinu 3kg uhlí tak musíte spálit také 3kg pelet ale těch bude…

Náhrada expanzní nádoby pro kotel Mora 674

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Záleží jakou máte verzi kotle. Starší kotle měli exp. na závit 3,8" a novější na 3/4". Používám tyto - https://www.dilynakotle.cz/dakon-expanzn… Mají vývod 3/4" ,takže pokud máte s menším závitem musíte si koupit ještě redukci 3/8 - 3/4". Podstatné je jestli máte…

Nastavení topne vody u kotle Vitodens 050-W BOKA 3,2-25Kw

Poslední příspěvek od Leoš Ševčík: Já jsem na tom byl podobně. Byt v řadovce, 2 patra + jeden radiátor v podkroví. Ve spodním patře ještě podlahové topení. Kotel mám o stejném výkonu. Předtím jsem měl atmo plynový kotel a topil jsem s ním různě přes den na etapy. Po instalaci nového KK jsem měl teplotu vody na 50°C a topil opět na…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jan Pěnička: Dobry den, dalo by se s Vámi zavolat a pobavit se? Koupil jsem dum s am24. A nevim si rady, začal mi dehtovat vnitřek kotle. Nevím na kolik nastavit hodnoty. Rad bych kdyz nemrzne aby to žralo i méně pelet. Jaka je optimální nastaveni při jakých podmínkách, je mi jasný ze kazdy dum je specifický.…

Volba otopného systému (reakce na ETS2)

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Po zavedeni ETS2 stoupnou samozrejme v ceně i nefosilní paliva. Pokud plyn půjde +20%, tak pelety +5 az +15 %.

Trojcestny zmiesavac Giacomini - problem

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Chtělo by to nějaké bližší info o tom trafu - je možné že má na výstupu bimetal. pojistku která zlobí ... nebo nějaký studený spoj apod.. Jaké napětí jste naměřil?? DC nebo AC??

Křížová klenba - praskliny

Dobrý den, rekonstruuji starsi dum, postaveny zhruba kolem roku 1800 jako součast klastera a mam tam krizove klenby. Na nekolika mistech jsou znatelne praskliny. Potreboval bych poradit ohledne statiky teto klenby - opravit ci zbourat ? Najde se tu nejaky statik co ma zkusenosti s krizovyma…

Kondenzát z větráku

Poslední příspěvek od Adam Tužil: nj, ale co s tím udělat? Přemýšlím nad tímto řešením (viz. obrázek), ale nejsem si jistý, jestli by pak větrák měl dostatečný tah, když bude tolik "záhybů".

Kotle kostrzewa

Poslední příspěvek od Josef Sadílek: Dobrý den uvažuji o tomto kotli poprosím o zkušenosti s tímto kotlem Děkuji s pozdravem Josef

Zvuk jiskření, opožděné zapálení

Poslední příspěvek od Martin Kotel: Asi by chtělo i zkontrolovat, jestli není rozpadlá izolace v komoře.. A k tomu technikovi, ještě za něj třeba budete rád, až se vám ten starý krám zase pokazí, samozřejmě v zimě a na Vánoce například a on vám ho přijede opravit. Určitě bude celý žhavý, protože si přece vydělá.. a nebo se na vás…

Jak připojit velké deskové radiátory 5000W od TČ pro velký průtok na potrubí DN20 když mají jen vývody G1/2"

Poslední příspěvek od eldacz: To je jen ilustrační obrázek.

Vrchní odhořívání

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Zajímavá je ta keramika za 4,5t. A bude to asi dost náročné na tah.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.