Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 083 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
293 394 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 415 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 922 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
57 770 příspěvků, nejnovější před 36 minutami

Elektrotechnika
10 870 příspěvků, nejnovější před hodinou

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější před 20 dny

Nezařazené
1 247 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

POKUTA ZA PŘETOKY DO SÍTĚ V DOBĚ MONTÁŽE FVE

Poslední příspěvek od Pavel Baran: Beru že to je jejich siť museli ji vybudovat a teď jim tam pouštim proud zadarmo který oni nechcou mám ho špinavý a ten kabel to bolí tak je třeba odběrateli přadně zatopit pokutou a nejlepši bude strhat všechno že střechy a krmit čez.(Stát)který křičí budujte zelenime Kocourkov hadra

Ventilátor v koupelně

Poslední příspěvek od Ivan K.: pokial tam mate okno, tak na co "nucené větrání"

Venkovní zásuvka

Poslední příspěvek od Ivan K.: standardne sa podla normy umiestnuje min 30cm nad urovnou zeme , min poziadavka kryti je IP44 a instalacia do krabicky. A samozrejmostou by mala byt ochrana prudovym chranicom.

Podlahovka - tuháč 25kw vratná voda studená až ledová?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: On tu AN snad nezrušil. Podle toho, co píše jen posunul vratky do poloviny nádrže..

změna barvy plastových oken

Poslední příspěvek od Lukáš Opravil: Dobrý den, materiál - folie se na běžné okno pohybuje cca 150-300,-/metr podle typu folie, bez práce. Můžete to zvládnout i sama. Nechci tady dělat reklamu, ale pokud Vás zajímá více info tak mi klidně napište.

Má někdo zkušenost s firmou 81 klima a.s.? (www.81heat.cz)

Poslední příspěvek od Miloš JERIE: https://www.nemakej.cz/nzU-light-poctive…

ŘEŠENÍ DETAILU SOKLU U DŘEVOSTAVBY

Dobrý den, řeším detail soklu u dřevostavby s difuzně otevřenou konstrukcí. Potřeboval bych poradit s montážním postupem u tohoto detailu, např. od výrobce KNAUF, viz příloha. Řeším především styk izolace soklu XPS s izolací předstěny, zda použít lepidlo jako k lepení XPS soklu? dále také spoj…

Nizká vlhkost - i při nizkém objem větráni rekuperace

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Základem rekuperačních jednotek jsou ventilátory. U levných se používají AC motory. Ty ale mají vyšší hluk a bídnou regulaci otáček. Základním požadavkem by tedy měla být rekuperace s EC motory. U nich se nechá nastavit libovolný výkon. Já si navíc nastavuji trochu větší výkon pro přívod vzduchu,…

Parozábrana mezi patra domu

Poslední příspěvek od Roman P: Jasný, tak jsem si myslel, že by to mělo být, díky. Jen mi ještě není 100% jasný, jak ho protáhnout mezi patry. Našel jsem info, že by měl to patro jakoby obejít, ale pak se zas ten kousek dostane poměrně blízko vnější izolace - tam už pak budu mít třeba jen 15čísel EPS (podle toho, co použiju v…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Filip Patek: Hure pracuje? Nerekl bych, je to samozrejme otazkou zkusenosti, ale dejme tomu. Dale - mensi difuzni odpor, utlum hluku, lepsi tepelny odpor na stejne mocnosti izolantu, lepsi reakce na pozar, mensi nachylnost na skudce (ptaci, mysi). Cena je samozrejme vyssi u vaty. Na druhou stranu cena…

termostat

Poslední příspěvek od Petr Duffek: právě ten obyčejný on/off, díky za info

Vybírám okna

Poslední příspěvek od Karel Šilhán: Jo, to jsem měl přesně na mysli. Ale teď koukám, že se dá přidat ještě nějaká Protect ochrana nebo co to je, že by to sklo mělo být ještě pevnější. Skla ale nemám, pohybuji se v rovině teoretických úvah :-D

Řízení podlahovky podle vratné vody

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Prosím Vás proč se škrábat na zadku přes hlavu? Jedna blbost vedle druhé. Pokud máte termostatický ventil na vstupu do podlahovky tak co chcete řešit? Nastavte si tam "potřebnou" teplotu a když budete potřebovat přitopit tak si naxstavíte vyšší - potřeba tak 4x za zimu

Zateplení stropu garáže

Prosím o radu, jak zateplit strop garáže. Je to samostatná stavba, strop jen SDK, střecha valbová s betonovou krytinou. Zateplit strop zvrchu je technicky v podstatě nemožné, takže potřebuji zateplit ze spodní strany. Garáž je nevytápěná, ale mám tam olejový radiátor, kterým si vytápím na cca 10…

Ekoscroll Alfa 25kw - topení peletami

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jestli si to může každý veřejně koupi tak by jste sem mohl dát odkaz na tak levné pelety. Ale to ale asi nebude možné, že? Aby jste zde mohl hájit pelety tak ta cena musí být pro každého. To je jako když napíšu že můj bratr pracuje u lesů a má dřevo za hubičku a tak ho od něj beru. A ostatní…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.