Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 596 příspěvků, nejnovější před 15 minutami

Vytápění
304 327 příspěvků, nejnovější před 26 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 711 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 220 příspěvků, nejnovější před 9 minutami

Obnovitelné zdroje energie
59 131 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
11 378 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 763 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
1 549 příspěvků, nejnovější včera

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Bojler s tepelným čerpadlem

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Jen drobnost. Důležitá je Vaše poznámka, že těch 60st/2h stačí, pokud je bojler čistý. Já jsem likvidoval bojler asi po 15 letech používání a minimálně z 1/5 byl plný blátíčka a písku. U takového bojleru těch 60st/2h v horní části zdaleka nestačí

Z čeho stavět rodinný dům – prosím o zkušenosti a doporučení

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Požární bezpečnost má zásadní význam v mnohapatrových domech, ale zde je zřejmě řeč o klasickém bungalovu. Navíc hlukový útlum VPC+EPS je srovnatelný nebo vyšší než Ytong. Vata ma samozřejmě vyšší hlukový útlum a taky vyšší požární bezpečnost ale taky výrazně vyšší cenu. Zde je otázka na rozumný…

Rotační hořák na pelety do Atmosu

Dobrý den, mám kotel Atmos C20 + aku. nádrž 1000l. Topím kombinace dřevo, uhlí. Chtěl bych pořídit hořák na pelety, akorát se mi moc nelíbí ten originál Atmos A25. Chtěl bych se zeptat. Má někdo zkušenost s nějakým jiným hořákem ? Mě se líbí třeba tento: https://allegro.cz/produkt/peletovy-hora…

Nové obklady v koupelně

Poslední příspěvek od Marcel Šmouha: Myslím, že o tomhle ani není potřeba přemýšlet, tady se všichni shodneme, že nejlepší možné řešení je prostě všechno shodit dolů.

Můžete mi prosím pomoct? Píšu diplomku k FVE a potřebuji data.

Poslední příspěvek od Martin Kotelník: Máte to tam, ale málem jsem to vzdal :-), než jsem u otázky č.8 pochopil, že každá otázka musí mít jinou váhu v odpovědi.....

Spáry u rámu oken

Poslední příspěvek od tomm4 Tomaš: Tohle normální rozhodně není, zvlášť pokud vám tou spárou reálně táhne. Jemné vlasové praskliny mezi omítkou a rámem se po první topné sezóně objevit můžou (pracuje zdivo, rám má jinou roztažnost, tmavé profily se víc zahřívají), ale foukání přes připojovací spáru je už špatně. To znamená, že není…

Problém s vyvážením topné soustavy

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Nemáte tam o nulu více na té spotřebě? Dejte co nejvíce fotek a ještě podrobnější nákres všech těles. Je potřeba uvést zda ve spotřebě je i plyn na přípravu TUV (úžitkové vody) nebo i vaření. Udejte odhadem vytápěnou plochu a výkon kotle nebo přesné označení. Můžu to dát pak do schématu a…

kolaudace přístavbypo 40 -ti letech užívání

Poslední příspěvek od Josef Komný: Proč shánět a platit odborné posudky, když stačí čestné prohlášení? Staré papíry (předávací protokol zhotovitele, vyjádření odborného vedení stavby, prohlášení o likvidaci odpadu) se shánět nemusí, když nikdy neexistovaly.

Podomítková baterie Hansgrohe - porucha

Dobrý den mám tu základní verzi podomítkové baterie Hansgrohe. Funguje dobře ale při sprchování jsem loktem drcnul do toho horního přepínače na hlavovou sprchu a teď mi při sprchování stále protéká ta hlavová sprcha. Pouze když na ten čudlík torchu zatlačím tak to přestane. Pravděpodoně se tam…

kondenzace trubky

Poslední příspěvek od Blanka Patočková: Děkuji za info. Bude treba kopat :-(

Partnerské ceníky

Poslední příspěvek od Vladimir Ostrovsky: Partnerské ceníky se ve srovnání často nezobrazují proto, že mají smluvní omezení. Zveřejnění ve veřejném srovnávači by pak nemuselo splňovat podmínky dodavatele. Nejde většinou o právní postih, spíš o obchodní a smluvní důvody.

Třífázový motor

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: Třífázový motor nepotřebuje paralelně připojené odpory, aby se rozeběhnul. Podle mého názoru to nejsou odpory.

Ochranné pásmo

Poslední příspěvek od Adam Tubletsky: Děkuji za odpověď a za upřesnění. Územně plánovací dokumentaci obce si prověřím a zaměřím se na případné regulativy, které se hřbitova týkají.

Vlhkost v dome

Poslední příspěvek od Jozef Homola: S dovolením rozvedu ten váš příspěvek do "fyzikální podstaty". Sušit zamená dodat výparné teplo a to není u vody malé, cca 2450 kJ na 1 kg vody. To usnadní aby molekula vody unikla z fáze kapalné do plynné, když má tu střední kinetickou energii povýšenou a směruje kolmo k povrchu…

Vlkost sklepa starého ŘD

Poslední příspěvek od Martin Volf: Dobrý den pane Němec, řeším podobný problém a chci se zeptat, jak to u Vás dopadlo, případně co byste na základě vlastních zkušeností doporučil.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.