Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 647 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Vytápění
294 619 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 494 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Voda, kanalizace, koupelny
26 034 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
58 039 příspěvků, nejnovější právě teď

Elektrotechnika
10 993 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 495 příspěvků, nejnovější před 12 dny

Nezařazené
1 328 příspěvků, nejnovější právě teď

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Petr Rousek: Napíšu sem výsledek: 1. Power Switch jsem přišrouboval na zeď vedle střídače. 2. Power Senzory jsem použil ty nové. Takže mi teď zbývají jedny volné, 5 let používané. Kdyby někdo měl zájem...

Rosení dveří

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Jak píše pan Homola, brutálně rosí i fabka. Je prakticky jisté, že se v té chodbě netopí a nevětrá.

Částečná rekuperace do rekonstrukce

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Není problém udělat jen částečnou rekuperaci. Výkon se určuje podle větraného objemu a podle počtu osob. Podle větraného objemu potřebujete min výkon 600 x 0.3=180m3/h. Podle počtu osob 4x25=100m3/h. Je dobré nehonit rekuperaci na maximální výkon, takže by měla mít výkon minimálně cca 300m3/h.

Fotovoltaika:

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Bojler má už dávno nahřátý. Prostě potom to není už kam dát.

Kotel Viadrus

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: A ty 3 servismany z MSK jste zkoušela kontaktovat????? https://viadrus.cz/servis

Steca TR0603

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Deset roků mu leží doma.

Kotel Ponast KP11

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Až ten kotel koupíte, tak dejte pane kolego nějaké info z provozu - jde o českou peletovou špičku. Vím že máte C27 .. ale snad se teď trefíte do vhodného výkonu a budete spokojen. ps: pokud byste C27 prodával - pošlete mi info - email mám na vinklarek.cz

Obestavění studny

Poslední příspěvek od Filip Patek: Mozne to rozhodne je. Prvni vec je, zda je studna "legalizovana", ci je tam takovym zpusobem, ze u ni nase milostive urady nevedi. Podle toho bych volil dalsi postup...

Vybírám okna

Poslední příspěvek od Jan Němec: netěsnily po obvodu.. Na dvě návštěvy a výměnu nějakých dílů bylo hotovo. Přístup techniku skvělý. Pak jsem si je domluvil před koncem záruky, vše prošli a seřídili, namazali a funguje to dodnes. takže 5,5 roku.

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Tibor Coufal: No zateplovat moderní jednovrstvý zdivo to je jak dávat pláštěnku na funkční bundu – akorát si pod ní zapaříš barák... Když už, tak pořádně nebo s rozumem.

Zateplení betonové střechy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Rozhodl jste se snížit stropy. Osobně nevidím nic příjemného a praktického na 3m stropech. Proto to beru jako fakt. Tím si přidáte kolem 35cm izolace. Dávat další EPS je pak zbytečné a výrazně si tím zjednodušíte celou realizaci.

Izolace střechy nebo stropu? (mezi krokve nebo mezi kleštiny)

Poslední příspěvek od Radim Novotný: Dobrý den, po konzultaci s projektantem mám teď dvě možnosti. Má to být pochozí, nevytápěná půda s výškou od kleštin asi 175 až do hřebene, takže po zateplení se tam nepostavím. Střecha je odvětrávaná (tašky, kontralatě, latě, fólie, celoplošné bednění z prken). Prkna nejsou až do hřebene,…

Nosnost ocelovékonstrukce

Poslední příspěvek od Stanislav Klimeš: Na této podélné spojnici délka cca 5.2m nebude nic ležet,je to jen boční spoj kvúli spojení konstrukce a výkyvu.

Radu

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Tento problém by vám ale měli vyřešit kominíci, kteří vám komín vložkovali. Zřejmě prostrčili jenom trubky a nebo hadici a bůh ví jak napojili sopouch a průduch dole ukončili.

Revize FVE

Ahoj, nemáte někdo tip na prověřenou firmu či fyzickou osobu, na elektrorevizi a revizi FVE z okolí Českých Budějovic? děkuji! :)

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.