Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 044 příspěvků, nejnovější před 12 hodinami

Vytápění
305 978 příspěvků, nejnovější před 12 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 758 příspěvků, nejnovější před 17 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 402 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 645 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Elektrotechnika
11 518 příspěvků, nejnovější před 10 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 2 měsíci

Nezařazené
1 612 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jan S.: Nabízím ke koupi střídač RCT 6,0, kompletně vystrojený rozvaděč RCT prvky - Power switch backup a BMS k bateriím RCT. Kdo by jste měl zájem, podrobnosti rád pošlu přes email včetně představy o ceně a fotografií. Vše funkční - odpojeno 26.5.2026 - přešli jsme na nízkonapěťový systém. Děkuji Honza…

návrh podlahového topení - délky okruhů... bude to topit?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Proč tak výkonný kotel? Jeho minimální výkon v nízkoteplotním režimu bude přes 3 kW. To vaše soustava přes větší půlku sezony neodebere. Co když podlaha bude vyžadovat teplotu vody menší než 30°C? kde udáte ten průtok? podlahové topení má velkou zpětnou vazbu a dokáže blokovat předávání tepla při…

Praskliny kopírující tvar tvárnic z ytongu.

Poslední příspěvek od Petr Díkl: Ona se řeší venkovní fasáda? Myslíte, že má pán v ložnici, koupelně a dalších místnostech fasádu?

parozábrana v SDK podhledu trámového stropu

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pokud je nad tím vytápěný prostor, tak je parozábrana zbytečná.

Instalace elektrokotle byt v Praze

Poslední příspěvek od Martin Truhlář: Děkuji moc pánové, už je to opravdu vyřešené. Bohužel elektrický kotel nešel použít, neprošlo navýšení příkonu kvůli slabým rozvodům v domě. Máme nakonec nový plynový kotel od p. Frélicha z první topenářská a vše proběhlo jak mělo. Ještě jednou děkuji.

Zapojení plováku v tlakové kanalizaci

Dobrý den.Mohl by mi někdo poradit?Chtěl jsem vyměnit 3 plováky v tlak.kanalizaci.Systém a čerpadlo od Sewapress.Jde mi o zapojení 3 vodičů.Do šachty mám vyvedeny 3 kabely na 3 plováky.žlutozel.modry a hnědý.Plováky jsou barvy,hnědý,černý,modrý.Od začátku když mi naspojkovali tak to bylo…

Zpětná klapka mezi solinátorem a tepelným čerpadlem

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Není to nějaké nedorozumění, protože existuje firma TITAN která vyrábí zpětné ventily. Takže jestli se nedoporučuje klapka od této firmy a s titanem to nesouvisí. Viz ukázka. https://titanfci.co/product/cv12-series/

Atmos DC 32 S vs Attack DPX 35 Profi

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Firma ma cenu i s prací? Pokud ne tak nemůže davat 12% dph Tedy chce porovnávat ceny i s montazi.. většina topenaru ma cenu prace větší kd,z material kupuje zákazník + chce vic nabídek, brát první nejdražší vezltsinou neni oka, aspon 3 firmy poprat

Potřeba expanzní nádoby na průtokový ohřev TUV?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Jsem podobného názoru. Nikdy nebude u průtoku v délce hada voda 10°C. Navíc síla vlnovce kolem 0,3 mm a "harmonice" umožní docela slušnou změnu objemu, tím že se zmení velikost "signy" jak axiálně tak radiálně. Byť to bude nepatné ale vzhledem k ploše několika m2 by to mělo…

Zkušenosti z Blaze Natural Plus 17 a 25

Poslední příspěvek od Petr Hanzal: I při běhu odtahového ventilátoru se v komíně a tím i v kouřovodu vytvoří podtlak. Máme doma kotel Atmoc DC18SPL řízený ŘJ Atmos ACD 01, která neumí řídit otáčky odtahového ventilátoru. Ventilátor jede po celou dobu hoření v kotli na max. otáčky. I přesto, od teploty spalin cca 120°C , začne…

Vyosený překlad - Porfix

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Budete okolo každý den chodit a bude se vám to připomínat. Tak je snad jasné, co je lepší. Kdo tam přijde, tak v duchu vždy zedníka "pochválí, to odvážnější možná i nahles. Dnes je laser za pár korun a špagát skoro zadarmo.

Pomoc při zapojení solárních kapalinových kolektorů

Poslední příspěvek od mimoa21: Já myslel, když použiji vlnovec- normálně na konci převlečná matka. A na kolektoru spojky mezi kolektory a půl té spojky na měděnou trubku kolektoru, druhá strana 3/4 závit - na to našroubuju vlnovec. Nebo?

beretta exclusive 24i

Poslední příspěvek od Jozef Homola: To by ale musela být velká zima a velká podlahovka. Za 2 hodiny to zhruba znamená 2 m3 plynu a tudíž 20 kWh tepla. Takže plošný výkon 10 kW a při 100 m2 výkon 100 W/m2. Obvykle ale 100 W/m2 už překračuje povrchovou teplotu 29°C.

Betonové patky pro pergolu

Poslední příspěvek od Jan Frej: Dobrý den. A jak jste to nakonec udělal vy a s jakým úspěchem? Nastaly nějaké problémy?

Připojení brány na video zvonek Somfy

Poslední příspěvek od Therajders kiss: Měl bych zájem. Rád bych se ozval, mohl by jste mi poskytnou e-mail. Moc děkuji

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.