Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 962 příspěvků, nejnovější před 47 minutami

Vytápění
305 675 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 741 příspěvků, nejnovější před 10 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 344 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 523 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Elektrotechnika
11 470 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 4 týdny

Nezařazené
1 609 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Vytápění chaty

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jasný bude záležet kolik hodin ty radiátory budou za rok běžet. Ale při stejném množství dodaného tepla zaplatíte třeba za radiátory 10t a klima bude mít náklady 3t. Plus to s klimatizací zvládne i s menším jističem co také není v této době zanedbatelné.

Hybridní energetický systém RD – FVE + kanálová klimatizace + krb + plyn (validace konceptu)

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Pokud nejste daleko od Berouna, doporučuji navštívit dům s podobnou koncepcí (bez plynu) včetně vzduchotechnické jednotky s rekuperací s komplexním řízením.

Postupné zateplení fasády

Poslední příspěvek od Dětřich Danek: Záleží na časových odstupech mezi izolací jednotlivých stěn. Pokud by to byl rok, dva, tak EPS může přečnivat a vydrží. Podle mne je vhodné poradit se s odborníkem, jaký bude cílový stav, aby nebyla dvojskla v kobinaci s 20cm izolace nebo trojskla s 5 cm izolace. Vhodné je zvážit i tepelnou…

Velké puchýře na štěně

Poslední příspěvek od Dětřich Danek: Běžný sádrokarton do koupelny nepatří, pro ně se vyrábí speciální, liší se myslím barvou. Je samozřejmě dražší, proto řemeslníci dávají běžný a zákazníkovi namluví, že použijí speciální barvu. Což nefunguje. Zvážil bych jednak kontrolu sádrokartonu a posílení tepelné izolace a přistupoval bych…

Zateplení podlahy půdy / stropu podkroví u domu s nadkrokevní izolací

Poslední příspěvek od Tomáš Folprecht: Děkuji za odpověď. Měl jsem obavy, aby vrstva izolace nad trámem nebyla slabá a nevznikal tam nějaký problém, ale asi to je běžný postup.

Vytápění rekonstruovaný dům - podlahovka vs radiátory + TČ vs plyn a elektřina

Poslední příspěvek od Jozef Homola: "Těžké rozhodnutí". Když se zná skladba stropu a podlahy (od středu trubek) dají se spočítat orientačně tepelné odpory směrem nahoru a dolů a v tomto poměru se zhruba rozdělí tepelné toky. Samozřejmě tok směrem dolů nebude takový jako na betonové podlaze v přízemí tedy na zemině, kde je…

Rady, nápady a inspiraci k rozmístění místností i nábytku

Poslední příspěvek od Jakub Novotný: Dobrý den, ohledně rozmístění asi nedokážu poradit lépe, než to máte. :) Moc se mi to líbí. Ohledně kuchyně bych doporučil bezúchytkové profily na šuplíky ( osobně nejsem zastánce úchytek a mám rád čistý design ) dřez dát kvůli údržbě se spodní montáží a určitě zvolit nějaký větší a pod dřez dát…

Těžba BTC z přebytků FVE – reálná data po měsících provozu

Poslední příspěvek od Josef Šimůnek: To už je lepší, já to jenom upřesním. Těch 32 tis. by v tom fondu reálně udělalo za 10 let cca 107 tis. Těch 22% je pouze aritmetický průměr, nikoli geometrický s vlivem složeného úročení, tím jsem vás nechtěl zatěžovat a proto jsem na začátku toho svého příspěvku napsal, že to zjednoduším. V…

Vysoušení Cemflow pomocí tepelného čerpadla a podlahového vytápění

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Na stránkách Cemflow určitě najdete doporučený průběh teplot. Vykašlete se na automatickou křivku a jednoduše si teploty nastavujte ručně. Pár dnů nechte 25st a pak postupně zvyšujte teplotu dejme tomu o 5st/den až na 50 st a pak zpět

Indukce vybavuje proudový chránič

Poslední příspěvek od Peter Fusik: Dobry večer prajem, prečo ste sa odmlčali ? Poprosím dalsie informácie ohladom pripojenia indukcie. Dakujem

Střecha dotaz na vaznice středové

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Toto by se dalo nějak řešit a přitom by se tam nemusel napojovat žáden trám, pouze to tím účkem prodloužit. Přičem délka uložení na starém trámu by musela být nejméně metr aby to netvořlo velké namáhání dvojicí sil na krátké bázi a šrouby by musely být svisle aby nebyla snaha to rozštípnout.

Plynový kotel ITACA 24 - 32

Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: super: tyhle termostaty Bola PT52 a Lyric nějak souvisí s termostaty na mém seznamu? Tedy zejména s nativním Fondital Spot, eventuálně (!) s příslušným Honywell a Tado? Nebo jsme plynule přešli do fáze vyjmenováni všeho, co se nehodí? BTW, pan Dítě právě na tzb vtipně glosuje těžbu bitcoinů z…

Vibrace ve stěně

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: 04:00 servoventil OTEVŘENO 100%, čerpadlo ZAPNUTO, 22:00 servoventil ZAVŘENO 0%, čerpadlo VYPNUTO. Zkuste to takto nastavit, mělo by se to zlepšit, kdyby se to nezlepšilo, tak se to dá vrátit jak to bylo.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Miroslav Šperlín: Já bych teda neměnil "discharge power at calibration", tam mám defaultní hodnotu 4000W. Aby mi to nevybíjelo do sítě tak mám "Max. battery to grid power"=0.

Výška stropu a parapetu oken

Dobrý den, řeším rekonstrukci domu. V projektu mám navržené okna o výšce 150cm. Na stávajíci podlahu půjde 16cm polystyrenu + cca 6cm podlahovka. Chtěl bych se zeptat, jak vyřešit výšku okna, výšku věnce, a zároveň přesah střechy. Střecha bude hambálková. Pozednice na věnci. Nejlépe pro přesah…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.