Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 684 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Vytápění
294 695 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 494 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Voda, kanalizace, koupelny
26 036 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
58 094 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Elektrotechnika
10 993 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 495 příspěvků, nejnovější před 16 dny

Nezařazené
1 372 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

kotel s teplovodním výměníkem a průhledem do jiné místnosti

Ahoj. U budoucí novostavby rozmýšlíme, jak umístit spotřebič. Chceme dřevem ohřívat podlahové topení a TUV. Zároveň bychom chtěli v obývací místnosti koukat na plamen, ale přikládat by bylo lepší z technické místnosi (sousedí s TM) kvůli čistotě. V PD máme navržen jeden komín. Čili zřejmě hledáme…

"Zázrak 5 x účinnější než tepelné čerpadlo"

Poslední příspěvek od Katka Nová: Článek byl určen k publikování na 1. dubna (omylem ho vytiskli předčasně). Skutečný autor článku je Dipl.-Ing. A. Pril.

Podlahove teplovzdusne vytapeni krbouvou vlozkou s ventilatorem - Nordica Tondo

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Když není podrobnějí nákres tak nemám představu o co se jedná. Rovněž ani zhruba nevím o jaké množství přepravovaného vzduchu se jedná případně teploty. Teplý vzduch u stropu se chová jinak než ten vyvedený podlahou. Jen pro představu o tepelné kapacitě vzduchu. 1 m3 vyfouknutého vzduchu…

Zkušenost s tepelným čerpadlem od pana Žeravíka

Poslední příspěvek od Standa Sonip: Máme TČ země/voda už 17 let, před zimou kontrola tlaku v sekundární okruhu , příp.doplním,pak spustím. Běží bez problémů a zatím bez servisu .

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Petr Rousek: Vyprovokoval jste mě k prohlédnutí historie v prohlížeči a také jsem našel fórum, na které jsem se odvolával: https://www.photovoltaikforum.com/thread…

Nibe VVM320 + F2120 a solární elektrárna

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: U tepelného čerpadla Nibe nevím, jak to funguje. Co dodávám tepelka, tak tam je u řídící jednotky k dispozici třetí sazba a ta dovolí tepelku zvýšit teplotu v boileru o povolené stupně a přetopit dům o povolenou hodnotu. Bohužel v našich klimatických podmínkách se to nedoporučuje, poněvadž se…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Filip Patek: Ano, je to zbytecne. Samozrejme je to subjektivni. Ja se v takovem dome proste necitim vubec dobre. Nedejbuh navic, kdyz je tam podlahovka, to bych vyletel z kuze. :-D

Rosení dveří

Poslední příspěvek od Filip Patek: Presne tak. Jen mne u pani fascinuje ta vlhkost. Ja ziji v kamennem dome starem cca 170 let. Ted mam vlhkost 42.

Termostat TC 11M

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Ale TC11M tento problém neřeší. Toto je regulátor na konstantní teplotu a ještě s dost chabým řízením na přesnost.

Sražení vody v komině

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Kotel máte nastavená tak na 75% jak často a jak dlouho je kotel v útlumu? Zkuste jestli kotel pojede i na to nastavení 30%. Nejenže to bude hořet ale nesmí to na komíně kouři a hlavně nastavte na kotli teplotu 75st a tu teplotu musí kotel na tom nastavení 30% i dosáhnout. S komínem nic neřešte.…

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Luďek Horák: Štěpka je asi v dnešní době nejlevnější topení,ale je to podmíněno místem na uskladnění.Jsem to včera počítal a od podzimu 3m3 dřeva a 13m3 štěpky.Počítám,že do té další hlavní topné sezony 0.5m3 dřeva a 3m3 štěpky padnou na ohřev boileru.Já mám štěpku do 30% vlhkosti a nerez komoru a zatím vše v…

Napojení pultové na sedlovou střechu

Poslední příspěvek od Ferdinand Dobrotivý: Máme něco podobného. K hotové sedlové střeše jsme napojovali zastřešení terasy. Na trámy střechy (krokve?), které přesahovaly přes zeď se přišroubovaly plechy, no a na to co přesahovalo trám se přišrouboval trám (krokev?) pultové střechy.

vytapeni pokoje

Poslední příspěvek od Filip Patek: Mohu potvrdit. Uspora oproti primotopum je dve tretiny az tri ctvrtiny v energii. Na druhou stranu je snizeny komfort vyplyvajici z podstaty klimatizace. Pripadne olejovy radiator, pokud clovek neresi spotrebu. Konvektor je na prd, jelikoz dochazi k paleni prachu a smrdi to. Opravdu nevhodne…

snížení stropu

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Ten EPS nemusí v žádném případě sundávat. Máte v tom poněkud zmatek. Otázka, zda použít parozábranu souvisí s celkovou skladbou. Většina lidí chce na půdě pochůznou podlahu a v tom případě tam ta parozábrana musí být. Pokud to nechce pochozí, nemusí parozábranu použít, ale z horní strany to nesmí…

Bezdrát.termostat SALUS 093TX+

Poslední příspěvek od Ivan K.: https://thermo-control.sk/wp-content/upl…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.