Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 044 příspěvků, nejnovější před 6 minutami

Vytápění
295 335 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 496 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 194 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
58 169 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Elektrotechnika
11 027 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 498 příspěvků, nejnovější před 21 dny

Nezařazené
1 393 příspěvků, nejnovější včera

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

fabion u stupňovitých základu

Zdravíčko vespolek. Měl bych dotaz, jak udělat fabiony u stupňovitých základů? Máme základy ve svahu s převýšením metr na deseti metrech délky. Pasy se vylévaly s přepážkou, jsou tam tři skoky na výšku ztraceného bednění (25cm). Dělám fabion a najednou se pas "propadne" o 25 cm. A toto…

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Teď jste tomu dal korunu další předražený krám do baráku ladomat a za něj 4cv. Prosím vás neblbněte lidi.

Starý bojler - připojení elektrického topného tělesa

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Ta příruba má na sobě výměník. Na těleso potřebujete 5/4 nebo 6/4" závit ta zátka je jen 3/4". Otvor pro těleso by měl být na té přírubě.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Miroslav Šperlín: Vždyť to máte nastaveno 10 - 97%

Rychlá a legitimní nabídka půjčky

Hledáte spolehlivé a flexibilní finanční řešení? Nabízíme rychlé, bezpečné a legitimní nebankovní půjčky po celé České republice. Ať už jste jednotlivec nebo společnost, naše možnosti úvěru přizpůsobíme vašim konkrétním potřebám. ✅ Proč si vybrat nás: Půjčky pro jednotlivce i firmy, *Flexibilní…

PKOM4-málo teplé vody

Poslední příspěvek od Peter Strecho: U Pichlera je problém poptat se.Technici maji asi zákaz komunikovat...

Stejný tlak vody v odběrných místech.

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Něco vám vyřeší silnější potrubí, kde nebude při zrychleném průtoku taková tlaková ztráta. To je ale potřeba řešit již u napájení bojleru. V dnešní době lze toto řešit také termostatickými bateriemi, které na změny tlaku poměrně rychle reagují a udržují stabilní teplotu vody. Také můžete od…

Vodárna, nautila? Nevím

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Máme v rodině vodárnu s povrchovým i ponorným čerpadlem a ani v jednom případě tam není pojišťovací ventil. Navíc pokud ji vypnete, tak nemůže narůstat tlak. Dejte sem fotku vodárny a toho pojišťovacího ventilu. Jediný pojištovací ventil, který by to mohl dělat je ventil před bojlerem.

LAminátová podlaha (spoje lamel)

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Před chvíli jsem pro porovnání nafotil podlahu která v tom roce byla hodně drahá ale rychlá pokládka. Lepená stála asi 250 Kč/m2 ale platilo se za lepení. V zobrazeném místě se chodí celý den neb to nemá dveře (občas zasouvací) a spoje skoro není možné najít, jenom podle změny dekoru. Pokládku…

Hydroizolace černé vany s bohatým armováním

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Je to 8 let, myslíte, že Vám odpoví?

Řešení soklu u domu ve svahu – kopírovat terén, nebo vodorovný sokl?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Mě je jasné, že to Vaše řešení vzniklo jako důsledek nějakých rekonstrukcí. Já jsem spíše psal o tom, jak se to normálně dělá u novostaveb a jak bych to dělal na místě tazatele. Já jsem samozřejmě nejprve udělal zateplení soklu. Ten XPS v mém případě posloužil i jako šalování pro lití desky. Po…

Střídače Solax - využití přebytků

Prosím o radu. Vlastním 10kWp FVE se střídačem Solax X3-Hybrid-G4 a nabíječkou na el.automobil. Chtěl bych využít funkci "Inteligence-Automatizace", která je v aplikaci. Konkrétně se mi jedná o ohřev bazénu a to tak, že pokud dosáhne baterie hodnoty 100% sepne stykač topení bazénu pokud…

Zateplení půdy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Další varianta je dodělat komplet zateplení až do štítu. Difúzně otevřené řešení a pochozí půda je prakticky nerealizovatelné. Difúzně otevřená skladba znamená, že směrem ven musí postupně narůstat paropropustnost jednotlivých vrstev Jednoduše předchozí vrstva musí propustit jen tolik páry, kolik…

Cosmotherm E 9kw - GSM modul

Poslední příspěvek od Jozef Homola: https://www.az4.shop/wifi-termostaty/ Zde si snad vyberete nějaký termostat.

Jakou značku topných infrapanelů zvolit?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Mám zkušenost. Měl jsem k dispozici laboratoř na infra. "Fotony mne živily". Takže můžu pouze konstatovat, že "INFRA" je stejný reklamní trhák jak NANO, BIO, NASA. Jakýkoliv plochý panel zevnitř ohřívaný elektrikou nebo vodou či parou se na povrchu chová stejně. Září a i ohřívá…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.