Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 381 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Vytápění
306 828 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 800 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 530 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
59 765 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
11 569 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 803 příspěvků, nejnovější před 13 dny

Nezařazené
1 634 příspěvků, nejnovější před 20 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

dakon dua ct 24

Poslední příspěvek od Jan Jarolím: Děkuji za odpověď. Jenže tento stav je nahodilý. předevčírem jsem se vrátil ze slovenska a v půlnoci se šel sprchvat, bez problémů tekla teplá voda. Včera večer už to zase zlobilo. Dole jsem upravil dotaz.

Plynovy kotel s vrstvenym zasobnikem

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: Tak nějak jsem začínal, ale když mě kamarád viděl, tak mi půjčil kalorimetr a často i analyzátor. Nakonec ho moje dlouhodobé měření (hlavně Atmos) zajímalo snad víc než mne, tak mi zůstal přes 10 let. Kompaktní jednotka je pohodlnější. Vedlejší veličinou při vážení paliv byla míra poctivosti…

Výrobce peletového kotle do rekonstrukce RD

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Ale já vím vím. Z tč kwh pod korunu.

Rozdělovač ivar

Poslední příspěvek od Josef Navrkal: Vysokoteplotní a nízkoteplotní směšovací rozdělovač je umělý a nepotřebný termín a nic nevypovídá o hydraulickém uspořádání rozdělovače a jeho funkci. Napovídá pouze cosi o tom, zda je možno převést větší nebo menší množství tepla. Tazatel poskytl pouze dílčí informace: - Zdrojem tepla je…

Kotel na tuhá paliva

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: V kg pelet je 5wh. V kg dřeva méně, 4kwh, podle kvality. Váha 1m3 (plm) smrk, bor počítejme v průměru 500kg. Váha 1 prms je zhruba 220kg. V jednom prms 220x4= 880 kwh. V peltách 220x5=1100kwh. Pelty 12kč/kg, tedy 12/5= 2,4 . Dřevo 2000 kč/prms, tedy 2000/220=9 kč/kg. 9/4= 2,30 . 1kwh v…

Akumulátor HE3DA

Poslední příspěvek od Patrik Žítko: Peníze tečou to je hlavní :D a převratná novinka roky v zapomnění.

invertory střídače

Kdo umí poradit s návrhem invertoru ( střídače )vstup 220V DC výstup 220V AC sinus děkuji Mikeš.

Odvzdušnění KAN u RD

Poslední příspěvek od K Kab: Moc děkuji.

Voda ze studny samospádem do baráku

Poslední příspěvek od Ondřej Miňovský: Pane Kovařčiku, bez podrobností je každá rada složitá. Nechat se zásobit v domácích podmínkách studnou ze samospádu je nerozum, protože to je nespolehlivé, jak se právě přesvědčujete. 1) Pokud je to jen trochu možné zvážil bych na vašem místě přestavět systém na čerpadlo. 2) Pokud to možné není…

Upevnění střešních trámů

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Pokud budou kotvy pro upevnění patek uprostřed věnce tak moc se ten věnec nenaruší. Dá se tomu namáhání na střih odlehčit a pomoci patkou která bude "nosem" zachycena za horní hranu věnce a nebo patka bude mít navařený zámek, který zapadne do vodorovné drážky uprostřed věnce. Prostě se…

Chybová hláška Viadrus Hercules Duo

Poslední příspěvek od Jan Němec: podle návodu jsou sv.52-53 společné pro teplotu vody TUV a vzduchu. Předpokládám venkovní teploměr. Všechny teploměry jsou NTC 10k. Najděte si jejich křivku a zkontrolujte ohmmetrem.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jiří Dohnal: Mohl by si mě poslat videjko jak ti to funguje přes den a noc na watshop tel

Servisní návod na Protherm Panther 12 KTO v.18

Poslední příspěvek od Ján Pelikán: Děkuji i za to pomocí překladače to půjde ještě jednou děkuji.

Protherm tiger condens flame

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Jde oto ze mate 42l zasobnik, a kdyz pustite cirkulaci muze se stát ze kotel bude trvale ohrivat jen vodu.. tedy pokud zapnete čerpadlo treba na 5min kazdou hodinu nic se nestane, ale pokud furt tak bude ohrivat jen vodu.. proto se cirkulacni cerpadlo dava na externí bojlery o velikosti 120l a vic

Kotel Viadrus G42 Eco - propalování hořáků

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Jaky je vstupní tlak plynu po sepnuti kotle na max? A jaký je tlak plynu na horaku? Pokud je nižší je chyba tam

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.