Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 234 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Vytápění
295 515 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 529 příspěvků, nejnovější včera

Voda, kanalizace, koupelny
26 236 příspěvků, nejnovější před 37 minutami

Obnovitelné zdroje energie
58 213 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Elektrotechnika
11 052 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 498 příspěvků, nejnovější před 4 týdny

Nezařazené
1 395 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Bidetová baterie, ochrana proti zp. nasátí

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Taky jsem se s bidetem setkal v cizině. Nějak mi ale víc vyhovuje sprška. U pana Pátka je to jen nezkušenost

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: V odborné literatuře pojednávající o matematice se uvádí, že 1+1=2 a praxe mi to potvrdila. Stejně tak literatura uvádí, že rozsah regulačních schopnosti 4cv je lepší oproti 3cv a praxe mi to potvrdila. Souvislost to má v kombinaci změny teploty a průtoků. Dále zatím netřeba řešit. Existuje i…

Geberit Sigma70 - nefunkční zvedák s hydraulickým servopohonem

Poslední příspěvek od Ludvík Michálek: V tom případě bych vás poprosil, kdybyste následně sem ještě nasdílel výsledek konzultace s odborníkem - třeba pomůže mě a ostatním v budoucnu :-) Moc díky!

Výška stropu

Poslední příspěvek od Jarda Nezbeda: Tak se podívejte do některých svých příspěvků... Namátkou - 3.4.2025, 11:45...

Vybírám okna

Poslední příspěvek od Stela Holiková: Aha, takže nejlepší je se na všechno raději zeptat. Proto jsem se i rozhodla napsat, protože co jsem si procházela diskuse, tak si všímám, že tady lidi dokážou poradit kdeco, co se běžně nedozvíš...

Posílení přípojky na třífázovou v bytě

Poslední příspěvek od Filip Patek: Prednostni rele je reseni tak na chatu. Proste to snizuje komfort. Jak pise pan, jedna se o byt za 13 milionu. Patrne penize za platbu za jistic moc neresi. A technicka 25 * 230 = 5750 W max. 7kW ani omylem. Pokud tedy nechcete namahat jistic a jeho tepelnou ochranu, coz nepredpokladam.

Izolace stropu sklepa (studené podlahy v bytě)

Poslední příspěvek od Filip Patek: Drzim palce, at souhlas soused udeli. Ja bych ho dal. A mate to udelane pekne, drzim palce. U tchana to pomohlo.

nosnost překladu - profilu I

Poslední příspěvek od Jarda Nezbeda: Obecně se minimální tloušťka krycí vrstvy betonu stanovuje ze SOUČTU dvou hodnot. První hodnotou je větší hodnota z průměru betonářské výztuže (tato hodnota je zvětšená o 5 mm v případě rozměru zrn kameniva nad 32 mm) nebo minimální krycí vrstvy betonu s ohledem na podmínky prostředí (X0, XC1,…

Ekvitermní čidlo

Poslední příspěvek od Renáta Vagaská: No celou dobu to resi primo IVT technik. Jenze nam pokazde rekne, ze ted uz to bude ok a neni. Takze jsme trochu zoufali - nemuzu najit jineho technika, co by delal IVT zeme-voda.

Výpočet pultové střechy železo

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Zde máte pouze nástin jak se takové konstrukce dají řešit bezpečně. Buď je každé slabší "T" vyztuženo jako žebro nebo jsou 3 silné příčky (na délku rozpětí 6 m) a uprostřed roznášecí profil a poslední je střídání silnějšího T jako "nosiče" a dvou slabších v daném poli ale musí…

Nezvyklý jev

Poslední příspěvek od Filip Patek: ;-)

Zapojení cirkulace TUV

Poslední příspěvek od Peter Fusik: Dobrý deň. Podobne zapojenú cirkuláciu mám aj ja, nemám však predohrev a bojler mám s objemom 300 l. Cirkulačné čerpadlo Wilo Star-Z NOVA ovládam na základe časového harmonogramu, teploty na mieste prepojenia a pohybových svetiel na chodbe. Zatiaľ som si nevšimol nejaké problémy s…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Roman Růžička: Zachytil jsem to taky, myslím si, že když už chtějí mladí stavbu domu na klíč a chtějí to mít tak, aby všechno bylo v pohodě i do budoucna, tak tohle není vůbec krok vedle. Ty domy jsou vlastně takový základní klasiky, které se prostě osvědčí. Podle mně fakt rozumná volba - vydrží ti to dlouho a…

záměna sanity

Poslední příspěvek od Richard Staněk: Nevíte náhodou o nějakých aktuálních slevách nebo výprodejích? Tak všeobecně, hledám nějaký slevy, protože bych rád ušetřil, ale fakt nemám ponětí, kdy to tady bývá. Vím, že třeba Black Friday je známý, ale u nás to nějak moc neprožíváme.

Plynový kotel Junkwers Cerestar ZWR 24-7 KE

Poslední příspěvek od Milena Komarkova: Nebyl to velký pokles, ale upřímně vše mi nastavoval technik, takže momentálně nevím, jak je nastavena minimální teplota. Zítra by měl technik měnit termostat, ten přestal vypínat. Takže uvidím jestli toto všechno nezpůsoboval termostat.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.