Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 684 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Vytápění
296 001 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 551 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Voda, kanalizace, koupelny
26 459 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
58 358 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Elektrotechnika
11 095 příspěvků, nejnovější před 11 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 509 příspěvků, nejnovější před 49 minutami

Nezařazené
1 407 příspěvků, nejnovější před 22 hodinami

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Cena za teplo v roce 2024 je stanoven nějaký limit ?

Poslední příspěvek od Jan Němec: No cenu si řeší každý dodavatel sám, akorát ji musí udělat podle metodiky vydané ERU. A to je jediné, co se dá zkontrolovat. jestli ten výpočet sedí. Jinak nic. Pokud tedy zjednodušeně nakupují plyn za vysokou cenu, tak Vám ji přepočítají a neuděláte s tím nic. Doporučuji jedině kontaktovat ERU.…

Germinox Zem 17

Poslední příspěvek od Jozef Homola: https://www.gaskom.cz/chyby/geminox/poru…

Dakon DUA 24 CT cvakání

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Cyklování je to, když otopná soustava není schopna odebrat to teplo, které kotel v danou chvíli vyrábí. Správně má kotel snížit množství plynu (když dosáhne žádaného limitu teploty vody). Ovšem pokud je kotel předimenzovaný výkonem a už níže s výkonem nemůže jít, tak vypíná a čeká až se schladí…

Návratnost výměny atmosférického kotle 50kw za kondenzační. Dává to vůbec smysl, když to funguje ?

Poslední příspěvek od Filip Patek: Presne tak. Bude to o dve kila nadhodnocene...

Durisol

Poslední příspěvek od Filip Patek: Uff, jak jsem opakovane psal, je to subjektivni! Tazatel se ptal na zkusenosti ostatnich lidi, tak jsem prispel svou trochou do mlyna. Samozrejme to muzete mit jinak, jak opet zduraznuji, pisi jen svuj subjektivni nazor. A jak jsem psal, nezatepleny kamen!!! Nezatepleny dum z betonu ci VPC jsem…

připojení spotřebiče

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: Nejsem revizní technik plynových zařízení, ale jak vidím tak ten výrobek je určen pro rozvody plynu a bude to tedy zřejmě jako u jiných přípojných hadic s omezením daným životností, nevím jestli výrobce něco udává

Přestavba přístřešku na posilovnu

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: Takže vám bude vlhkost stoupat do konstrukce střechy a tam bude při nízké venkovní teplotě kondenzovat. Je nutné pokračovat?

Vytápění plynem

Poslední příspěvek od Filip Patek: Ano, ma jej sestra v jednom ze svych bytu. Co byste potreboval?

Jak naložit se stavebním betonovým odpadem?

Poslední příspěvek od Filip Patek: Zalezi, kolik toho je. U mensich akci to sam delam tak, ze to nalozim na karu za auto a sam odvezu do sberneho dvora. U vetsich si objednam kontejnery, ktere mi pristavi k danemu objektu.

připojení spotřebiče

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Pokud se nebude se spotřebičem "hýbat", tak připojení vlnovcem je běžné a jsou na to zpracované tabulky neb odpor a tlaková ztráta je větší. Takže záleží na délce přípoje. Norma dovoluje maximálně 5 ohybů tvrdého vlnovce typu EUROTIS nebo podobného. Už jsem počítal tlakovou ztrátu pro…

Zadání pro vytápění a TUV v rekonstruovaném domě

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Když má někdo peníze na dvě auta, tak tohle taky dá

Zhláví vrtu

Poslední příspěvek od Filip Patek: Mate uzavreny nalezite smlouvy a vecna bremena? Tyto sdilene zalezitosti (a to zejmena s vlastni rodinou) byvaji velmi problematicke!

Inženýrsko-geologický průzkum

Dobrý den, započal jsem jako investor s realizací záměru postavit si RD (Nová Ves nad Nisou). Úvodem chci zajistit inženýrsko-geologický průzkum pozemku, má prvotní motivace byla si jej zajistit předtím, než finalizuji koupi pozemku, jelikož se pozemek nachází zčásti v dosti podmáčeném území,…

Redukční ventil

Poslední příspěvek od Pavlos Kayko: Tak to je špatně

Zpevnění starého domu

Poslední příspěvek od Tomaš Vaněk: pokud vidím správně tak vidím staré město ve Val. Kloboukách. Někdy tam chodím. Dům se nachází taky ve Val. Kloboukách

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.