Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
180 992 příspěvků, nejnovější před 11 minutami

Vytápění
300 454 příspěvků, nejnovější před 55 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 653 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Voda, kanalizace, koupelny
26 908 příspěvků, nejnovější před 23 minutami

Obnovitelné zdroje energie
58 861 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Elektrotechnika
11 248 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 686 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Nezařazené
1 496 příspěvků, nejnovější před 14 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Klika se nevrací a je propadla dolů, prosím poradí zámečník ?

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Nechci podceňovat vašeho otce, ale myslím, že na takovýto zámek nenarazil. Začaly se oběvovat až po revoluci. Nevím jestli jste si všiml, ale tyto dveře se dovírají tím, že kliku zvednete hodně nahoru. Bez toho ty dveře pak nezamknete.

Expanzní nádoba k bojleru, od jakého výrobce koupit, jak nastavit.

Poslední příspěvek od René Weiss: Dobrý den, redukční ventil mám a není to tak dávno, co jsem ho měnil, tam by to mělo být v pohodě. A dnes jsem osadil tu expanzku, shodou okolností jsem nakonec vybral nádobu od Globalwater jak jste dal do příspěvku, přišla mi jako slušná a myslím si, že bude lepší než italská. Nedával jsem…

Wifi termostat

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Škoda, že jsme vám ani nestáli za to, abyste napsal konkrétní typ toho termostatu. Stejně tak pojem "vypadává" je poměrně vágní. Co to ve skutečnosti znamená? Hlásí spínací část, že nemá signál od vnitřní jednotky s čidlem teploty? Nemůžete se připojit k té spínací částí přes wifi?…

Měření tepla kalorimetrem

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: Zdravím a děkuji za odpověď. Mél jsem před lety měřič dlouhodobě zapůjčený od kamaráda z Rakouska, který je profesionál v oboru, bohužel musel jsem ho vrátit. Měřil průtok dobře jak podporovyný čerpadlem, tak samotížný. Opět chci měřit i samotížné proudění, tak se rozhoduji, co pořídit a jakého…

Ocelový kotel na tuhá paliva Kolotech 20 kw

Dobrý den chtě bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti z kotlem Kolotech 20 kw .

Rozvodná skříň na domě společná pro dva obytné domy

Poslední příspěvek od Jakub Šafanda: No, jen upřesnění. To, kam přetoky potečou je nezávislé na nějaké smlouvě nebo sdílení. To je jen účetnictví. Ale to vlastně nikoho nemusí zajímat.

Zateplení nad věncem s pozednicí

Zdravím, je toto vhodné provedení detailů nad věncem s pozednicí,na které jsou ukotvené vazníky? Z venkovní strany je nalepené XPS do výšky pozednice. Na to pak bude foukaná. Nebo to XPS vyhodit ven,je to špatně vůči pozednici? Zvenku přijde ještě polystyren na fasádu. A kolem věnce je zvenku po…

Zateplení nad věncem s pozednicí

Zdravím, je toto vhodné provedení detailů nad věncem s pozednicí,na které jsou ukotvené vazníky? Z venkovní strany je nalepené XPS do výšky pozednice. Na to pak bude foukaná. Nebo to XPS vyhodit ven,je to špatně vůči pozednici? Zvenku přijde ještě polystyren na fasádu. A kolem věnce je zvenku po…

Nastavení topne vody u kotle Vitodens 050-W BOKA 3,2-25Kw

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Udejte hloubku článku nebo foto a změřte spotřebu plynu za 60 sekund chodu u plynoměru. Můžete taky zjistit kolik minut se kotel udrží v chodu (svítí plamínek na kotli) bez přerušení. Potom pokročíme dále. Taktéž bych uvítal údaj spotřeby plynu za 1 den. Kotel máte asi silně předimenzovaný.

Jakou teplotu topné vody a jaký výkon nastavit na kondenzačním plynovém kotli?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Má to jeden háček. Jakmile opět kotel spustí tak mu trvá (některým značkám) až 12-15 minut aby dospěly do bodu modulace. Začínají startovat na nejnižším výkonu a k tomu ta blokace a výsledkem je nevytopený dům.

Spojování PPR a staré průhledné vodovodní trubky

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Asi naprosto dva rozdílné materiály a jestli se to nějak svaří tak bych to považoval za časovanou bombu.

RCT střídače - nejsou schválené

Poslední příspěvek od Jan Němec: to je pravda částečně. nesmíte nic měnit. Pokud změníte výkon FVE pole, nebo baterek, jste povinnen toto řešit z distribucí a vztahuje se to na Vás. řešil jsem letos takhle 4 elektrárny, které běží i 3 roky. Jsou to nervy..

AVIS Komodity, dříve Hanácká plynárenská

Poslední příspěvek od Jaroslav Suchánek: Není problém je dohledat na webu. Ale je poněkud nemilé, že chybí ve srovnávačích. Dokonce i ve srovnávači ERU. Nevím, jestli to tu čte pan Schindler.

Kolik stojí 1 kWh z baterie FVE?

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Prostě fotovoltaika bez baterie nemá cenu . KAM znamená že pokud nemám baterií, tak jsou ceny v záporu a nic za rozumnou cenu neudám. A KDE jsou zase ceny maximálni. S baterií vyhladíte chod domácnosti a překonáte cca 3dny, když Oskar nedá. Rozumné by bylo spojení fotovoltaika s baterií a…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Dominik Snížek: Ještě jednou děkuji za Vaše cenné rady. Kdyby cokoli, ozvu se 🙂 Pěkný den a klidný prodloužený víkend

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.