Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 878 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
304 968 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 737 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
27 340 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 220 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
11 400 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 781 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
1 612 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Fotovoltaika v RD - skutečné využití

Poslední příspěvek od Roman Novák: Dal jsem výsledky spotřeb v tarifu elektřina pro soláry. Ano i mě se to zdražilo a vyúčtování s novými podmínkami jsem sem vložil. Myslím že pan Švarc by uvítal vyúčtování od dalších zákazníků v tomto tarifu. Mě určitě bude zajímat vyúčtování i od Yellow.

Ochrana fasády před drobnými ptáky

Dobrý den, na domu mám krajní krokev odsazenou od fasády asi o 5 cm (foto v příloze). Letos mi do této mezery mezi fasádou a krokví nalétávají drobní ptáci a vyždibují PS zateplení. Přemýšlím, že bych do této mezery dal nějaký izolační materiál a zakryl mezeru zespodu latěmi. Co si o tom prosím…

Protherm Ray 6 KE

Poslední příspěvek od Petr Friedman: Všem děkuji za upřesnění a odpovědi

Problém s vysokou teplotou par na výtlaku TČ

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: 59°C je nad max tetlotou - maximální je 55. Dodržujte pokyny. Výrobce Vám vyčerpání chladiva určitě nedoporučil - spíš dodavatel. Nekompetentní. A jak píši chlaďař by to nedělal. To není standardní postup. Jaký máte průtok při jakém výkonu?

Z čeho stavět rodinný dům – prosím o zkušenosti a doporučení

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Tak bez rukavic ani ránu. U šesté koupelny už i spáruje,točí omítku no a dokonce umí i vestavěné skříně. Příští týden si odskočíme tam k Vám namontovat tč.

Prostor před vnitřní klimatizační jednotkou

Poslední příspěvek od Filip Pátek: Chces moudra, ale nedodas ani planek od ruky :-D

Konzultace komplexní změny vytápění ve starším RD

Poslední příspěvek od Filip Pátek: Presne tak. PENB vubec nic neznamena. Zajimava by byla faktura od byvaleho majitele spolu s informaci o zvyklostech vytapeni. To jedine ma nejakou vahu. Vim o objektu, kde PENB vyslo katastrofalne (spotreba pres 40MWh). Realna spotreba cca 13 MWh plynu (KK). Jedna z chyb PENB bylo zapocitani…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Pane Vintero. Rád bych s Vámi probral některé poznatky v soukromé korespondenci. Můžete mě napsal na adresu uvedenou v úvodu dikuze?

Dokonalá regulace plynového kotle - zkušenosti (tagy: Home Assistant, HA, Bosch, GC2300i, CT200, ems-esp, Gateway E32 V2, BBQKees)

Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: Ty grafy jsou z toho HA, Home Assistenta. Je to z internetového prohlížeče. Z něho HA ovládáte tak, že "jdete" na jeho IP adresu, třeba 10.0.0.5. Nasazení HA spočívá v nákupu malého computeru (třeba 10x10x2 cm), ideálně s předinstalovaným OS Linux a s předinstalovaným HA (což je Open…

Nabíjení elektromobilu

Poslední příspěvek od Antonín P.: A jaký je tedy rozdíl mezi wallboxem a přenosnou nabíječkou, kromě toho že wallbox se šroubuje na zeď...?? Jinak s origo nabíječkama problém nebývá, konkrétně tahle je OK, popsaná tak jak má být, správné normy,chráníč bude mít DD což je v kombinaci s domovním chráničem typu A OK, nabíječku s B…

Toshiba klimatizace dva kousky pro VZT

Dobrý den, asi před rokem nám firma nainstalovala dvě jednotky a kabelové ovládání Toshiba RBC-AMTU32-E pro agregáty co nám temperují nebo chladi vzduchotechniku a oba ovladače se samovolně zapínají, naběhnou vždy na vločku (chlazení). Jestli jsem se správne díval tak na kódování funkcí, tak…

Podbetonování základů

Poslední příspěvek od Peter Huluk: Dobrý den, pane Tichý. Budeme řešit podobný problém. Rád bych se informoval, jaký technologický postup jste použil, tj, jak jste napojil starý základový pás s nově vybetonovaným? Děkuji.

Regulace větrání nepochozího půdního prostoru

Poslední příspěvek od Jan Novák: - dilatační posuny když vyjde slunce z mraků a nebo se schová nejsou slyšet - tloušťka krytiny 0,5 mm - máme délky plechů 4m a 5m (bez přeložení plechů) - při větru lupání plechu není slyšet - kolik je na tom plechu ochranných vrstev nevím, ale jednalo se o pozink, barva černá RAL 9005, lesk.…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Nejčastěji je to způsobeno nevyčištěnou hlavou hořáku. Otevřete okýnko pod hořákem. Je přichyceno 4mi šrouby na klíč č. 13. Najdete ho když se podíváte do kotle spodními dvířky. Vysajte prach a znovu zavřete. Po vyčištění tohoto protoru pozorujte hořeniště a nastavte klapku na ventilátoru…

Anabáze s Íránem - fixovat?

Poslední příspěvek od Filip Pátek: Mila Klaro, nevadi mi trochu horsi cena v tom smyslu, ze mi je jedno, ze muj tarif je o trochu horsi nez nejlevnejsi nabidka na trhu. A ano, kdyz zapomenu refixovat, je mi jedno, ze jedu na standardni tarif. Rozdil je pro mne zanedbatelny. Na druhou stranu mam rad jistotu a preferuji delku zavazku…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.