Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 920 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Vytápění
305 604 příspěvků, nejnovější před 12 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 741 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 344 příspěvků, nejnovější před 15 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
59 459 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Elektrotechnika
11 419 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 22 dny

Nezařazené
1 603 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Negativní zkušenost s okny od firmy A.R. OKENNÍ TECHNIKA spol. s r.o.

Na základě vlastní zkušenosti popisujeme průběh užívání okenních výplní dodaných společností A.R. OKENNÍ TECHNIKA spol. s r.o. na podzim roku 2018 při stavbě našeho domu. Změny vzhledu izolačních trojskel (viz foto) se začaly projevovat po uplynutí záruční doby. K datu tohoto sdělení, tedy po 7…

Prasklina fasády u napojení zakládacích profilů

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Jedno z možných příčin je nedostatečně vyřešena tepelná dilatace od slunce. Chodím kolem jedné poměrně nové budovy z litého betonu kde byla kombinace vaty a EPS a zakládací lišta schovaná za opláštění z Cembonitu (provětrávaná fasáda) vystřelia asi na třech místech. Hliník má cca 2x větší…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Nedbal: Vážený pane Vintero, nikdy jsem nepsal o měření O2 v přívodu sekundárního vzduchu. Měření se provádí až ve spalinách na výstupu z kotle. Regulace pak na základě zbytkového kyslíku provádí zásah do vstupu sekundárního vzduchu - ten má 21% O2 a je ho právě tolik, aby ve spalinách byla požadovaná…

Netopí mi kotel protherm

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: A je v poruse? Nebo tepla voda jde a ne topení? Tezky napsat info.

Rozpočet

Dobrý den, dostal jsem cenovou nabídku na rekonstrukci. Jelikož o cenách zednických pracích práce vím pramálo, tak se zeptám zde. Jedná se o natažení (290 m2) perlinky s lepidlem a následně štuk (venkovní do vnitřků, prý je lepší). Pelinka s lepidlem 47.270 Kč, štuk: 44.950, penetrace 11.600, 34…

Závlahy na zahradě

Zdravím, mám na zahradě 5 sekcí po cca 3-4 tryskách, které se vysouvají. Mám tam minimálně 3 druhy trysek. Například jedné trysek chybí vršek a nevidím tam závit, aby šlo něco přišroubovat. Nebo tato tryska se vysune, ale nestíhám, viz foto se zeleným Vaškem. Potom jsem našel v krabici tyto…

Wifi termostat

Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: S křížkem po funuse, ale něco dodám, Tuya komunikuje výhradně přes cloud a desetiminutový výpadek komunikace je standard. Mám zásuvky Tuya měřící spotřebu, a dokážou po zapnutí spotřebiče, třeba přímotopu s příkonem 1500W, zaznamenat, že se něco děje, klidně až za 3-7 minut. Jednou to bylo za 15.…

Ekviterm a kondenzačný kotol ako často vám spína?

Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: Nejde mi o vědecké měření teploty (i když jsem dodržel požadavky na instalaci čidel) ale o "praktickou" teplotu, podle které má smysl říkat kotli, na jakou SFT má topit. Takže pokud by mi čidlo hlásilo vyšší teplotu než čidlo v meteobudce, protože moje mikroklima ovlivňuje to čidlo, tak…

cirkulace TUV bez cirkulačního vstupu

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: řešil bych to takto:

kvalitní rošt do topeniště

Poslední příspěvek od jenda dibes: No já topím dřevem a tam nemusí být rošt (mám bezroštová kamna) . Rošt je potřeba u uhlí. Naopak bezroštové topeniště zajištuje dost žhavého za dlouhou dobu a tedy možnost přikládky klidně až ráno. A to je zajímavý benefit. U roštu propadne žhavé a kamarád po dvou hodinách si musí zatápět znova -…

Využití FVE pro vytápění domu v slunných dnech

Poslední příspěvek od Roman Novák: Duben zatím potvrzuje březnovou statistiku. Přes 80kWh, tedy 1/3 výroby FVE vytápí dům. Zbytek výroby bez problému pokryl ostatní spotřebu. No nebylo by to krásné, kdybych tady na to nemusel koukat a větrat s tím ještě v červnu?

Zateplení podlahy půdy / stropu podkroví u domu s nadkrokevní izolací

Dobrý den všem zkušenějším, jdu si pro radu, jak nejlépe vyřešit zateplení vodorovného stropu podkroví ze strany půdy. Celá střecha domu je zateplena nadkrokevní izolací, tudíž i prostor půdy je izolovaný, ale rád bych zateplil ještě vodorovný strop podkroví, aby nedocházelo k únikům tepla na…

Zapojení dálkového ovládání

Poslední příspěvek od Aleš Bobek: Pardon, ale ja bych si nezahraval a pozval elektrikare

Geberit sigma odsávání z mísy

Dobrý den, koupili jsme Geberit sigma WC modul a chtěli bychom si udělat odsávání přímo z mísy, vůbec jsme nevěděli že něco takového jde, bohužel jsme to zjistili až po koupi modulu který se kupoval již před nějakou dobou, tudíž nezbývá nic jine než si to udělat nějak sami. Procetli jsme tu pár…

Kotel Bosch 5700 iW

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Výborně, to jsem chtěl. Teď víme o hodně více a i to, že horní výkon nemáte snížen. Ten si snižte a zapsat do spouštěcího protokolu. Pak se Vám doba topení nebo chodu kotle prodlouží. Kdybych znal teploty vody na konci cyklu tak se dá odhadnout výkon soustavy při jiné teplotě vody a dovodit…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.