Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 928 příspěvků, nejnovější před 19 hodinami

Vytápění
305 610 příspěvků, nejnovější před 13 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 741 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 344 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 461 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Elektrotechnika
11 420 příspěvků, nejnovější před 15 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 23 dny

Nezařazené
1 603 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Výrobce kotlů OPOP - VAROVÁNÍ

Poslední příspěvek od Lucie Horká: Velice nás mrzí vzniklá situace u pana Vyhnálka. Každý zákaznický podnět bereme vážně a snažíme se jej řešit individuálně a v co nejkratším možném čase ve spolupráci s našimi servisními techniky. Délka řešení tohoto konkrétního případu byla ovlivněna obtížně identifikovatelnou závadou, se kterou…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Honza Jícha: Jestli jde o RCT, tak si střídač článek najde sám. Návod přikládám

Zapojení dálkového ovládání

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: No ale v tom vámi odkazovaném dokumentu je vše potřebné uvedeno. Pokud tomu nerozumíte, tak vám asi každá rada bude málo platná a nechte to fakt raději na odborníka.

Doplněk pro kreslení železobetonu pro GstarCAD a ZWCAD

Navrhujte, plánujte a vytvářejte výkresy výztuže pro železobetonové konstrukce – rychleji a s větší spolehlivostí – pomocí výkonného doplňku pro GstarCAD a ZWCAD. Zveme vás na naše internetové stránky: www.e-cad.pl/2d

Negativní zkušenost s okny od firmy A.R. OKENNÍ TECHNIKA spol. s r.o.

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Lituji ale zde interferenci nevysvětlím. Je to hodně složitý jev. Až tazatel dá fotky i s jiného úhlu a kolmé na stejné místo pak se posuneme dále. Poté ještě může na sklo které vykazuje interferenci zatlačit prstem a udělá fotku zda se to změní nebo ne. Také musí sdělit zda má sklo s reflexními…

Využití FVE pro vytápění domu v slunných dnech

Poslední příspěvek od Roman Novák: Hodinové přímo dostupné z ČEZ distribuce nejsou. Musel bych stáhnout 5 minutové a zpracovat v Excelu. Takže dodávám graf denní spotřeby a spotřeby 5m intervalech. Ten není moc přehledný. Nejvyšší spotřeba ze sítě byla 5.4., To se vůbec netopilo a s běžnou spotřebou domu to vůbec nesouvisí....…

Rozpočet

Poslední příspěvek od Filip Pátek: Za mne to vubec neni spatna cena, kdyz si soucet vydelime celkovou plochou (290m2). Naopak je to celkem fajn.

kvalitní rošt do topeniště

Poslední příspěvek od Jan Dvořák: Zjevně máme každý trochu jiná kamna. Já taky topím výhradně dřevem, ale topím jen krátce - cca hodinku, za tu spálím koš dřeva, pak zavřu komplet přívod vzduchu a kamna hřejí následujících 23h. Žhavé na konci topného cyklu už prakticky žádné není. Nemám žádný výměník, netopím trvale ani x hodin,…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: Každý kotel pracuje s určitou účinností a teplotou spalin podle nastaveného výkonu, paliva a také nastavené regulace spalování. Je otázkou, kdy je ta správná teplota spalin. Teplota stoupá s polu s výkonem, pro jednoduchost si můžeme představit lineární závislost, ale v praxi je ovlivněna…

Prasklina fasády u napojení zakládacích profilů

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Jedno z možných příčin je nedostatečně vyřešena tepelná dilatace od slunce. Chodím kolem jedné poměrně nové budovy z litého betonu kde byla kombinace vaty a EPS a zakládací lišta schovaná za opláštění z Cembonitu (provětrávaná fasáda) vystřelia asi na třech místech. Hliník má cca 2x větší…

Netopí mi kotel protherm

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: A je v poruse? Nebo tepla voda jde a ne topení? Tezky napsat info.

Závlahy na zahradě

Zdravím, mám na zahradě 5 sekcí po cca 3-4 tryskách, které se vysouvají. Mám tam minimálně 3 druhy trysek. Například jedné trysek chybí vršek a nevidím tam závit, aby šlo něco přišroubovat. Nebo tato tryska se vysune, ale nestíhám, viz foto se zeleným Vaškem. Potom jsem našel v krabici tyto…

Wifi termostat

Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: S křížkem po funuse, ale něco dodám, Tuya komunikuje výhradně přes cloud a desetiminutový výpadek komunikace je standard. Mám zásuvky Tuya měřící spotřebu, a dokážou po zapnutí spotřebiče, třeba přímotopu s příkonem 1500W, zaznamenat, že se něco děje, klidně až za 3-7 minut. Jednou to bylo za 15.…

Ekviterm a kondenzačný kotol ako často vám spína?

Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: Nejde mi o vědecké měření teploty (i když jsem dodržel požadavky na instalaci čidel) ale o "praktickou" teplotu, podle které má smysl říkat kotli, na jakou SFT má topit. Takže pokud by mi čidlo hlásilo vyšší teplotu než čidlo v meteobudce, protože moje mikroklima ovlivňuje to čidlo, tak…

cirkulace TUV bez cirkulačního vstupu

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: řešil bych to takto:

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.