Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 016 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Vytápění
305 777 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 756 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 374 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 578 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Elektrotechnika
11 502 příspěvků, nejnovější před 12 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 8 týdny

Nezařazené
1 609 příspěvků, nejnovější před 29 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Honza Jícha: Díky za info do diskuze. Někdy je potřeba ihned neplašit, a počkat. Za den, či dva zkusit včechno vypnout a postupně vše nahodit zpět. A ještě upřesnění, psali jsme zde o aktualizaci systému, na verzi 2.3.5689, a Vy píšete o aktualizaci BMS (poslední verze je 5615). Ta ale vyšla již před delší…

Vodorovná kabeláž v nosní zdi

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: To jste napsal vy, že není problém určit přírůstek napětí a mimoosové zatížení. Já jsem napsal, že vodorovná drážka do nosné zdi může být nebezpečná.

Náhrada kondenzátoru

Poslední příspěvek od ACEOF ACES: 1 uF na 400V~ nebo 450V~ střídavých

Zkušenosti z Blaze Natural Plus 17 a 25

Poslední příspěvek od Zdeněk Mička: Mám kotel BLAZE NATURAL PLUS 17 druhým rokem a po získaných zkušenostech s topením eko briket můžu hodnotit: 1.výměnou za starý kotel mě zůstal (2x400 l) akumulační zásobník přes, který reguluji teplou vodu do radiátorů od 40 do 50 °C trojcestným ventilem 2.topím non-stop konec září-začátek…

zaklopení stropních trámu sadrokartonem

Poslední příspěvek od Jan Janda: Dobrý den, mohu se zeptat, jak hodnotíte navržené řešení s odstupem času? Budu v blízké době realizovat něco podobného a rád si nechám poradit od někoho, kdo už s tím má zkušenost. Klidně piště na mail …. Děkuji.

Demontáž zarezlého kohoutku v uvolněné nástěnce pod dlažbou

Poslední příspěvek od Pavel Hofman: Tak nakonec jsem několik týdnů pravidelně napouštěl závit nástěnky WDčkem a podařilo se baterii povolit bez utržení nástěnky od trubky. Vysekal jsem lepidlo kolem nástěnky úzkým majzlíkem, vyškrabal je z drážky a zaplnil drážku čerstvou chemickou kotvou (aplikační trubičkou zploštělou a ohnutou…

Demontáž starého kovového odpadu s páčkou v porcelánovém umyvadle?

Zdravím, potřebuji odmontovat starý kovový odpad s páčkou v porcelánovém umyvadle, abych jej mohl zaměnit za nový click-clack (+ nová baterie) - viz obrazky. Předpokládám, že horní a dolní díl jsou sešroubované velkým závitem na těle odpadu, kov na kov, jako to má ten nový click-clack. Naštěstí…

Je potřeba ele revize ? Klimatizace byt single split SBD

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Klimu nemůže zapojovat kdokoliv.Musí mít certifikaci pro nakládání s chladivy. A jak jsem uváděl,čez vyžaduje revizi.

Skladba stěn

Poslední příspěvek od jiří haberle: dobrý den

změna barvy plastových oken

Poslední příspěvek od Martina Boušová: Dobrý den, pane Opravile. Chtěla bych se zeptat, jestli by jste udělal přelep renovační fólie na francouzské dveře na Praze -východ ? děkuji za odpověď Boušová 777 169 965

Kombinace zásuvek a vidlic

Poslední příspěvek od Miloslav Talavaše: Ano k tomu je určitá míra síly potřeba ale bohužel jde to ,záleží z jakého plastu je zásuvka vyrobena a jak se stlačí boční kontakty.Stále se s tïm v praxi setkávám.Běžnému spotřebiteli bez znalostí je úplně jedno co je jaký typ, ten předpokládá pokud to koupí u prodejce tak to musí být v…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Ad 1) Ano, kotel musí běžet v automatu, kromě šneku, který vypnete. Bude tedy u něj trvale červeně blikat diodka. Ad 2) Ano, kotel řídí vše úplně stejně jako při topení v automatu. Rozdíl je pouze v tom, že místo šneku přikládáte dřevo ručně na rošt. Kotel je tedy chráněn proti korozi…

Zateplení soklu

Poslední příspěvek od Dětřich Danek: Není, ale lze to nechat a fungovat to bude. Lepší by bylo přilepit izolaci pěnou na základ a nopovou fólii na to jako ochranu, když už ji máte. Může tam být kačírek nebo okapový chodník z dlaždic.

Hnědé fleky na plastových oknech

Poslední příspěvek od Miroslav Látal: Dobrý den, tohle máme na jen několik let starých plastových oknech (profil Salamander) bohužel také. Také zejména z jižní/východní strany a také jen ve spodní části. AI mi našla toto: "Skvrny od pylu na plastových oknech jsou často mastné a mohou do materiálu „zažrat“ žluté barvivo. Pro…

Typ připojovací atmatury

Poslední příspěvek od David Pavlíček: Už jsem to našel. Je to Heimeier vekolux. Vnější kroužek slouží k uzavírání a vnitřní šroubek k vypouštění, je na to speciální klíč... https://www.maro.cz/v/1290537/imi-heimei…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.