Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 023 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Vytápění
293 264 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 379 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 926 příspěvků, nejnovější před 16 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 748 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Elektrotechnika
10 870 příspěvků, nejnovější před 18 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější před 14 dny

Nezařazené
1 247 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Připojení rozdělovače podlahového topení

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Proč zbytečně teoretizujete ? Zde je nutné vodu čerpat z AN, takže povídání o nějakém čerpadle, které má vodu tlačit do okruhů je min. nesrozumitelné. Nějaké tvarové odbočky jsou v dnešní době prakticky nerealizovatelné. Takže jsou tři varianty 1) vykašlat se na to a použít jednoduché…

Skořepinové tvárnice - vnitřní zateplení

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: I voda se schovala do polystyrenu - drážky vyříznout pájkou s vhodným okem - čistá práce... Odpad z horního patra je vedený ve stěně v betonu.

Taktovací/akumulační nádoba k TČ

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: souhlas to je minimum, není v rozporu s tím co píšu

neefektivní spouštění oběhového čerpadla

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Napište mi prosím, asi jsem Váš mail neuložil.

Reálná data FVE - poptávka

Poslední příspěvek od Tomáš Doležal: Děkuji, že jste si dal čas s takto dlouhou odpovědí. Nevím přesně z čeho usuzujete, že nemám ani základní technické vzdělání, ale to asi není podstatné. Výnosnost jednotlivých instalací v ČR se sice liší, ale ne o tolik, aby nebyla jakýmkoli způsobem srovnatelná nebo aby z ní nešly vyvozovat…

Krov - rozpon 6m

Poslední příspěvek od Jarda Broulík: děkuji za reakci. defakto kopiruji projekt strechy jednoho cloveka co to dal na YT a byl mi i ochotny oskenovat samotnou projektovou dokumentaci. On to ma na dilnu 8x11m. Krokve ma naprojektovane 10x20 po 90cm. Me to vychazi bud na 97cm - to bych dal krokve 10x18, a nebo po 88cm a to bych dal…

Předimenzovaný kondezační kotel - cyklování, akumulační nádoba, FVE

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Nevěděl jsem jak jste na tom s problematikou FV a zapojení tak jsem na to upozornil. Když to 1 těleso bude v polovině budete mít dříve ohřáty vrh AN ale to je výhoda hlavně při ohřevu TUV a tu máte řešenou jinak.

Heluz Family 50

Poslední příspěvek od Stela Holiková: My jsme měli takový problém že jsme se nemohli dopátrat k relevantním informacím. No ono si asi pak člověk prostě musí dát jenom někde na papír pro a proti aby se mohl správně rozhodnout. Jedna strana se pořád odvolává na tepelné mosty a naopak druhá strana nám ukázala mnohem více výhod jako těch…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Robin Rosenberg: Né, zateplení prostě ne..Já chápu že jsou dva různé tábory lidí, ale tak prostě když už si o tom někdo načte tak to hned pochopí že prostě dá se to v pohodě zvládnout i bez něj a ušetří si do budoucna nějakou tu práci navíc.

záměna sanity

Poslední příspěvek od Jiri Lukes: Jen někdo je stydlivý nebo si to neumí takhle dobře vybavit když něco potřebuje hned. To asi jedině pak sedět za PC a koukat n adaný sortiment a mluvit o něm :-D Nebo to oni nějak rozeznají? I tak mě to překvapuje jelikož je toho sortimentu hodně a skoro všechno je stejné nebo hodně podobné.

Ekoscroll Alfa 25kw - topení peletami

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Mám jiný automat a nikdy jsem neuvažoval o topení s peletama. Můžu vám doporučit jen kupte pelety na zkoušku menší množství. Čím jsou pelety tmavší tím jsou méně kvalitní protože obsahují kůru. Na pelety jsou speciální kotel které mají jinou konstrukci hořáku a umí se zapálit automaticky a to je…

Předsazená montáž místo bezrámových oken

Poslední příspěvek od Petr Toman: napojeni na omitku se resi klasicky - apu listou. Jinak u toho vsazení okna do XPS ve stavebnim otvoru jsem opomnel jednu vec. Dole to okno nelelezelo celou vahou na tom XPSu, ale objednal jsem si kus purenitu, ten jsem narezal na male spalicky a na nich to okno stalo. Spalicky byly vlozene do…

Jak mám větrat na podzim v podvečer, když spořivý soused zatopí dřevem aby ušetřil za plyn?

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Ano, jenže klapačkou vracíte zpět to, co se rekuperací odvětrá

Akumulátor HE3DA

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Náhodou jsem našel odkaz na jejich další web - https://www.magnastorage.cz/produkty

Bojler Hlavačka a Čech

Poslední příspěvek od Mike Nuolab: Jak jste to vyřešil? Problém je v tom že trubka stočená do spirály (pokud se pamatuji 15m) je zanesena vodním kamenem. Je třeba mít změkčovač vody na vstupu spirály a včas měnit krystaly.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.