Tvrdá, hrdzavá voda v sústave - pomoc

Reklama
FR František @frantisek871 před 19 roky28.10.2004 20:45:00
Tvrdá, hrdzavá voda v sústave - pomoc

Dobry den, chcem poziadat o radu, som laik, a prave odo mna odosiel plynar po rocnej kontrole kotla a som v miernom soku :-(. Pred cca rokom (december 2003) sme v nasej novostavbe spustili kurenie, plynovy Protherm Panther 24KTV - prietokovy ohrev TUV, rozvodne trubky plastove, na prizemi podlahovka + radiatory, na poschodi radiatory, vsetky KORAD plechove, obytna plocha cca 90m2. V oblasti kde zijem je pomerne dost tvrda voda (neviem vyjadrit ciselne, ale je tvrda a zrejme aj zelezita) - odoberana z mestskeho vodovodu. Kotlar bol zhrozeny, ze v sustave nasiel tmavu hnedu (zrejme hrdzavu) vodu. Neviem odkial sa tam hrdza nabrala (radiatory nemaju ani rok a predpokladam ze su chranene proti korozii). Podla kotlara je to z vody, ale system je uzavrety(takze prakticky je tam stale ta ista voda) a pohrozil, ze ak si nedame zmakcovac vody do vodovodnej sachty (a aj nejaky filter), do dvoch rokov nam odide kotol, baterie a proste vsetko. Navrhuje sustavu precistit nejakou tekutinou (nevedel nazov), ktora vraj mesiac musi byt v systeme, potom sa system znovu vypusti, doleje sa nova voda plus sa naleje dalsia tekutina (nejaky Inpisin??). Plz!!! poradte co mam robit? Je to naozaj take zle? V navode ku kotlu pisu, ze je vhodny aj do oblasti s velmi tvrdou vodou a vraj ma aj elektricku ochranu proti vodnemu kamenu. Co mam robit??? Dakujem!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.