Měření teploty

Autor: j.sekyra
Datum: 12.01.2005 17:00

Velmi zajímavé!
Zapůjčil jsem si poměrně velmi přesný bezdotykový teploměr /RAYTEK MT-MINITEMP/Došel jsem k zaj. skutečnostem-
A.dům s elektr.regulací a bez termost.ventilů.
Teplota na povrchu obyč.ventilu-na bakelit.víčku dříku-33stC,teplota radiátoru 39stC,teplota místnosti průměrná 22st.C,teplota ve sklepě 11st.C.
B.důmvybavený termoreg.ventily,jinač stejný,stejná poloha stejné zateplení a pod.
Teplota na povrchu termoreg.ventilu 38st.C,poloha č.3.teplota radiátoru43st.C,teplota v místnosti 23st.C
Zajimavější však je teplota ve sklepě/při stejné isolaci přívodního potrubí 16st.C-topilo se miším.
Přívodní potrubí v domě A 40st a v domě B 63 stC.
Další zajímavost-V domě B kde jsou termoreg.ventily se teplota reg.ventilu a radiátoru nezměnila ani po jedné hodině úplně otevřených dveří na balkon-termoregulační ventil na to vůbec nereagoval,podobný experiment jsem vyzkoušel i v sousední místnosti se stejným výsledkem.
Závěr Termoregulace sice trochu šetří ale hlavně zbytečně vytápi místa o které nestojíme a blízkost regulátorů u radiátorů je pro kočku/a sklepy pro myši/
Prováděl jsem ještě další měření ale toto pro vaší informaci,že ventily jsou jen chyták na blbce.

odpovědět na příspěvek

Příspěvky v této diskusi vyjadřují názory čtenářů. Redakce portálu TZB-info nemůže ovlivnit jejich obsah, ale vyhrazuje si právo je odstraňovat.
Chronologický seznam příspěvků
Oujezský21.01.2005 14:43
petr kocina14.01.2005 19:54

Datum: 21.01.2005 14:43 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
Až bude nějaký výrobce potřebovat uplatnit třeba nerez wc, budeme muset všichni povině ......na tomto wc. Dobrý postřeh.

Autor: petr kocina
Datum: 14.01.2005 19:54 odpovědět upozornit redakci

reakce na ...
tak to je opravdu zajimave.to bych nikdy nerekl.
RAYTEK je opravdu kvalita neni duvod neverit.
jsem zvedav co na to topenari.

odpovědět na původní příspěvek

Přihlášení/odhlášení odběru příspěvků e-mailem:
váš e-mail:
Toto je nemoderovaná diskuse čtenářů portálu TZB-info. Redakce nenese zodpovědnost za obsah příspěvků a vyhrazuje si právo příspěvky odstraňovat.