nahrada plynoveho kotle jenz vcera odesel

Reklama
PB Petr Bil @petr.bil525 před 18 roky01.12.2005 06:45:00
nahrada plynoveho kotle jenz vcera odesel

Dobre rano,
potreboval bych slyset nazory na nasledujici problem. RD z 80 let. Radiatory litinove. Ja ten dum zakoupil a plynarnach zjistil ze v nekterych letech meli spotrebu plynu puvodni majitele az 4000m3. Chtel bych v budoucnu topit na drevoplyn. Ovsem nyni mi odesel soucasny plynovy kotel a ja bud nucen ho vymenit abych prezil zimu.
Otazky| kde bych mohl umistnit kotel s ohledem na budouci kotel na tuha paliva ? V jedne mistnosi problematicke asi co se tyka prasnosti. Nemam v kotelne vybudovanou kanalizci jsem moc nizko. Jedni doudovat nejakou malou jimku na 10 litru a cerpadlo co by mi to precerpavalo. Kdybych chtel kondenzacni tak co s kondenzatem? Lze plynovy kotel mistnit vyse nez jsou soucasne hlavni rovody tam kde ted kotel je? To jest do patra a cerpadlem to tlacit k hlavnimu rozvodu dolu do sklepa, kde bude v budoucnu napojeny kotel na drevo? Premyslim zda ho koupit kondenzacni kotel v dome kde jsou litinove radiatory a velka teplotni ztrata a ja budu mozna nejakou domu nucen topit cca na 70 stupnu-minimum kondenzace. Jsou vsechny kondenzacni kotle turbo?

Diky za nejake komentare

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.