Tepelná čerpadla Zubadan: Podvod - ano nebo ne?

MC Michal Chvojík @michal.chvojik757 před 14 roky13.04.2010 11:09:00
Tepelná čerpadla Zubadan: Podvod - ano nebo ne?

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s tepelnými čerpadly Zubadan?
Já jsem se o ně zajímal a protože jsem náturou technik, zdálo se mi až neuvěřitelné, že tato zařízení mají do -15oC pořád 100 procent výkonu. Na základě čeho vzniklo těchto 100 procent? Jak to vlastně funguje? Divné je i to, že nikde nejsou žádné seriózní informace.

To byly otázky, které mě trápily. Postupem času jsem přišel na to jak tomu je. V chladivovém okruhu je prvek s názvem "HIC", který v případě špatné dodávky tepla z venkovního výparníku dodává teplo do chadiva z elektrické energie. Je to tedy jakýsi elektrokotel ve venkovní jednotce. Proč si ale dávat elektrokotel de-facto na zahradu? Jak to je s tím stoprocentním výkonem?

Přijde mi, že to zařízení má tyto parametry pouze pokud běží ten elektrodohřev "HIC" v chladivovém okruhu, jinak ne. Takhle ale funguje přece každé tepelné čerpadlo, jen má elektrodohřev přímo v topném systému...

Je tedy ten zázrak dán pouze tím, že jsme elektrokotel šoupli na zahradu místo do kotelny? :-)
Potom je až neuvěřitelné jak snadno lze udělat klamavou reklamu...

Předem díky za Vaše názory.

M. CHvojík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

92 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.