Elektrický průtokový ohřívač - porucha?

Rubriky:

Reklama
HP Hana Pekárková @hana.pekarkova před 14 roky24.06.2010 15:29:00
Elektrický průtokový ohřívač - porucha?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda by mně někdo mohl poradit. Po velkém zvažování pro a proti jsem zakoupila v rámci rekonstrukce bytu elektrický průtokový ohřívač - konkrétně Stiebel Eltron, model DHE 18 SL 25A s plnou elektronickou regulací, který by, údajně, měl patřit ke špičce mezi elektrickými průtokovými ohřívači. Tento týden v pondělí jsem ho poprvé vyzkoušela. První dojem byl dobrý, teplota vody byla dle očekávání a zobrazení na displeji. Hned další den, při dalším sprchování, už ale byla teplota vody nedostatečná. Na displeji svítí stále ta požadovaná hodnota (např. 40C°), ale teplota vytěkající vody je odhadem minimálně o 10C° nižší, než svítí na displeji, navíc kolísá, což by u tohoto typu ohřívače neměla (upozorňuji, že Welness program zapnutý není - ty bylo první, co jsem dle návodu výrobce ověřila). Navíc mám podezření, že nefunguje funkce EKO. V návodu je napsáno, že tato funkce omezí průtok vody na maximální teplotu. Nevím, co přesně si pod tímto tvrzením představit, ale protože tato funkce má šetřit vodu i elektriku, pochopila jsem, že se tím omezí maximální průtok na výtoku z ohřívače při dodržení nastavené teploty. Po zapnutí této funkce se ale s průtokem nestane vůbec nic (na displeji vesele blikají hodnoty vyšší, nez je omezovací hodnota), jen se zřejmě ještě sníží výkon ohřívače, takže voda vytěká prakticky studená. Nemůže mi někdo poradit, co se s ohřívačem stalo? Je to na reklamaci? Tak dlouho jsem se těšila na teplou vodu v nově opraveném bytě....:(. Děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.