Kus kotelny k zatepleni - prosím o radu

Reklama
HH Helena Helena @helena.helena před 13 roky18.04.2011 22:58:00
Kus kotelny k zatepleni - prosím o radu

Dobrý den, tato skupina se jmenuje "kotelna po zateplení", a tak Vás prosím o radu, jak udělat závěsnému plynovému kotli Junkers Ceraclass (do komína) vhodně zateplené "bydlení". Domek máme kompletně nově zateplený až k zemi, "kotelnou" pod přízemním bytem je sklep, který je suchý, velký a studený. Je členěn různými zdmi se vstupními otvory bez dveří. Jsou v něm celkem tři okénka asi 10 cm nad úrovní terénu (mírně pootevřená, aby se vzduch ve sklepě hýbal). Komplet celý sklep má 52 m2; ta část, ve které visí kotel ve vnitřním rohu na zdi cca v úrovní očí, má 21 m2. Kotel je na zdi, za níž vede komín s pevnou nerez vložkou. Izolované roury s topnou vodou vedou od kotle asi 1 metr sklepem a pak do zdi. (Zdí procházejí neobalené a ze zdi do podlah už zas obalené, ani nevím proč, ale stavitel to při reklamaci odmítl předělat, prý toho půl metru nevadí.). Sklep, jak jsem psala, je nevytápěný, izolovaný zvenku, zdola (po náročné hydroizolaci) i shora (na stropě je 6 cm tlustý extrud. polystyren v lepidle). Ve sklepě bylo po celou zimu 12 °C, v těch úplně nejhorších mrazech to kleslo na 9 °C, ale ne nadlouho.
Nevím, jestli má kotel sám nějakou tepelnou izolaci, takže bych se ráda zeptala, jestli udělat okolo toho kotle nějakou boudičku, komoru, "kotelnu", jak větranou, nebo jak to udělat, aby se v tom velkém sklepě kotel nechladil.
Děkuji mockrát všem za jakoukoli radu, neznám bezpečnostní předpisy ani podmínky pro "ubytování" kotle tak, aby se předešlo ztrátám.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.