Ekvitermní regulátor Atmos ACD 01- nastavení ekv. křivek

Reklama
PH Přemysl Hrubý @premysl.hruby před 12 roky16.11.2011 20:25:00
Ekvitermní regulátor Atmos ACD 01- nastavení ekv. křivek

Dobrý den,
s klesající teplotou jsem začal hledat optimální ekv. křivku pro svůj RD. Mám systém s Atmos DC 25S, regulaci ATMOS ACD 01 + pokoj termostat SDW 20, jeden topný okruh, radiátory. Tepelná ztráta objektu 11,76 kW (RD z roku 1991, zdivo cihly, plynosilikát tl 45 cm, bez izolace)

Uvedena ACD01 regulace v sobě má dvě křivky:
1. nastavitelná přímo přes tlačítko (nastavuje vytápěcí charakteristiku dle typu budovy v závislosti na venkovní teplotě)
2. přístupná z menu MIX 1/ parametr 2 - Otopný exponent - zakřivení ekvitermní křivky. Tato křivka se vztahuje k typu otopného systému (podlahovka, radiátory, teplovzd. vytápění).

Když jsem nastavil obě křivky dle výchozích doporučených hodnot v návodech tak křivku č. 1 mám na hodnotě 1,5 a křivku č. 2 mám na hodnotě 1,3. Při takto nastavených hodnotách mi jde do baráku teplota cca 60°C při venkovní teplotě -2°C. A to se mi zdá moc.

Chtěl bych proto znát nastavení obou křivek vás ostatních, jaké s tím máte zkušenosti a jakou teplotu pouštíte v tomto období do systému.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.