Oplatí sa kúriť do aku nádrže ?

Reklama
JA Johny Attack @johny.attack před 9 roky03.04.2015 13:40:00
Oplatí sa kúriť do aku nádrže ?


Dobrý deň.

Skôr ako ma začnete kameňovať skúste si prečítať môj dotaz. blush

Pýtam sa tých, ktorí majú s tým skutočne reálnu skúsenosť, nie podľa tabuliek a výpočtov. Ak kúríte drevosplyňovacím kotlom a jeho výkon je len cca o 5-7 kw vačší ako je tepelná strata domu, oplatí sa vôbec kúriť do aku nádrže, alebo je výhodnejšie (čo sa týka spotreby dreva) kúriť priamo do radiátorov? Samozrejme, ak máte zabezpečenú vrátnu vodu do kotla min. 65 C a dokážete držať kotol vo výkonovom pásme, nemusíte kotol celkom dusiť a zadechtovať.

Týmto vôbec nespochybňujem fakt, že čo sa týka napr. životnosti kola, je výhodnejšie kúriť naplno do nádrže. Len by ma fakt zaujímalo či nie je výhodnejšie v tomto prípade kúriť priamo do radiátorov. Ak vám napr. nabitá nádrž pokryje tepelnú spotrebu domu len na cca 7-8 hodín. A nemáte miesto, možno ani financie na ďalšiu aku nádrž.

Ďakujem za všetky konštruktívne názory a podelené skúsenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.