Prosím o radu jaký druh vytápění do novostavby

Reklama
VK Vilém Kozel @vilem.kozel před 8 roky05.05.2016 07:31:00
Prosím o radu jaký druh vytápění do novostavby

Dobrý den,

chtěl bych Vás poprosit o radu jakým způsobem by jste řešili vytápění v novostavbě s níže uvedenými vlastnostmi? Rád bych udělal vodní podlahovku,abych mohl do budoucna měnit případně zdroj vytápění,pokud by bylo zapotřebí.

Jsem ve fázi tvoření projektové dokumentace a vybírám jakým způsobem vytápět bungalov bez obytného podkroví se zastavěnou plochou 120m2, užitná je 100m2. Obvodové zdivo porotherm 30 profi, zatepleno bude 200mm vaty. Podlaha bude zateplena 200mm a střecha 400mm. Okna trojskla ug=0,7. Vzhledem k tomu,že projekt ještě není dokončen, nemám přesné tepelné ztráty. Projektant ale odhaduje cca 5KW.

Původně jsem chtěl dát teplovodní podlahové topení v kombinaci s elektrokotlem. Levnější pořizovací náklady (cca 100tis. rozvody a 20tis.kotel),kde zlevněný tarif pro EE takřka dorovná vyšší částku za topení. Projektant i stav.firma mi ale doporučují spíše plynový kondenzační kotel. Ten mi vychází (pokud dobře počítám a to je taky jedna má otázka zda počítám správně?) na cca 200tis - 60tis.kotel,100 tis. rozvody a 40tis. odkouření? Podle nějakých mých amatérských (a to zdůrazňuji) výpočtů mi úspora oproti vytápění EE vychází cca 3000 ročně (beru vytápění,ohřev vody a spotřebu elektřiny dohromady). To je návratnost plynu při rozdílu 80tis.v pořizovacích nákladech přes dvacet let? V úvahu padlo i tep.čerpadlo,ale tam je to s návratností při pořizovací ceně ještě horší.

Jakým způsobem by jste řešili vytápění Vy a co by jste mi doporučili? Topení na pevná paliva bych rád ze seznamu možností vyřadil.

Děkuji předem za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.