Změna typu radiátoru

Reklama
MK Miroslav Klíma @miroslav.klima před 8 roky15.05.2016 17:14:00
Změna typu radiátoru

Dobrý den,
rádi bychom vyměnili radiátory v panelovém bytě. Něco jako na obrázku z reklamy na kotl. dotace ;-). Máme prostě ty staré žebrované a rádi bychom měli hezké nové. Důvody - lepší vzhled a snazší čištění - v těch původních na můj vkus se příliš hromadí prach a pak to nevypadá dobře.

Stavební firma nám řekla, že s výměnou za jiný typ by bylo nutné zase vyladit celou topnou soustavu a je s tím tedy spojeno více starostí, než jen výměna těles. A že teď letí retro a dá se to renovovat, aby to vypadalo lépe. Jsem teď na vážkách jestli nám to za to stojí... Má někdo zkušenosti? Topná soustava je klasické sídlišťové dálkové vytápění pro mnoho domů - Brno-Bohunice.

Tedy - jak náročné je z hlediska soustavy vyměnit typ otopných těles. (a v čem případně spočívá to ladění - nejde jen o přepočet koeficientů vzhledem ke spotřebě tepla...?)

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.