TZ vs. potřebný výkon na vytápění

Reklama
JB Jiří Bigel @jiri.bigel před 8 roky18.06.2016 01:24:00
TZ vs. potřebný výkon na vytápění

Zdravim, mám prosbu o radu, jak vyřešit potřebný výkon na vytápění,zdroj automat. kotel na uhlí, celkové TZ při -18°C (650m n.m.)
TZ 11950 W ( 1.NP – 6680 W ,2.NP podkroví - 5270 W ) . Dle TZ navrhuji tělesa, v 1.NP se k PT (samo by nestíhalo) musí doplnit radiátory ,2.NP koupelna 8m2 PT+1 rad. a velká ložnice jen rad.Při snaze spočítat výkon všech rad. na teplotním spádu 55/45 dle maximální velikosti jednodeskových panelů 11,jsem zjistil, že výkon není dostatečný.Proto jsem postupně zkoušel teplotní spád zvyšovat ,až jsem se dostal na 65/55 , kde už by výkon rad. byl dostatečný.Zde se tedy ptám, jestli lze takto teplotní spád zvolit .
Další dotaz – jestli při vytápění aut.kotlem je nutné tepelný výkon navýšit o dynamiku,zde na fóru jsem se dočetl o 20% .
Třetí dotaz – jaký výkon aut.kotle mám pořídit,jeden topenář doporučuje 19 kW,druhý že je lepší 25 kw , 5 kW bych chtěl mít v rezervě na případné přistavění místnosti a dílny,díky za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

42 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.