Kotel dřevo + AN + TUV ....jkou regulci??

Reklama
JM Jirka Mrugiš @jirka.mrugis před 8 roky23.07.2016 09:41:00
Kotel dřevo + AN + TUV ....jkou regulci??

Zdravím. Přikládám v příloze schéma (zjednodušené) nuceného okruhu UT/TUV.

Potřebuji radu jakou regulci požít. Budou zde dve čerpdla.

Primárně chci kotlem ohřívat akumulci a zároveň i vytápět dům. Po nabití akumulce chci aby regulce vypnula primární okruh a dále už bude dům vytápěn pouze z akumulční nádrž druhým oběhovým čerpadlem které bych chtěl řídit pokojovým termostatem z obýváku.

Teplota druheho okruhu bude usměrňována 3cestákem se servomotorem a teplotu vstupu do zásobníku TUV si řídí termoventyl s kapilrou nastven na 60 °C.

Otázka : čím zablokovat vstup vody do vyhasleho kotle (její ochlzování) při vytápění domu z akumulční nádrže a jakou tedy regulci použít. díky z návrhy

případně něco podobného...ridici jednotku chci na akumulční nádrž a termostat do obýváku....s tím rozdílem že jedno čerpdlo bude pouze kotel + aku / druhé aku + topná telesa se zsobnikem TUV

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.